Ini adalah sambungan dari entry sebelum ini:-


Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah. 

Semoga Allah mudahkan urusan hidup kita dunia dan akhirat.


“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” 

We choose to go together gether.. Will you be with us?

San Francisco City Tour

Agenda kami pagi ini adalah pusing pusing San Francisco. 

Ikut planning di awal pagi kami akan ke City Hall, then ke Palace of Fine Art, then akan ke Golden Gate sebelum kami di bawa makan tengah hari.

Petang pula kami akan di bawa ke Sillicon Valley, tempat ibu pejabat Google, Facebook dan juga Apple Centre.

So, dalam entri ni saya nak share dengan anda mengenai SF City Tour.


"Ya Allah, permudahkan segala urusan Shaklee team kami....." Doa di awal pagi...


Sajalah nak share, topi ngan jaket ni Shaklee bagi free tau kat kami. Nanti dah balik plannya nak bagi hadiah untuk downline Shaklee kami. Harga sehelai jaket ni 40 USD.


Lompat lak...


Zura dan Malek


Sapa lah photographer kami ni... Kalau ko duduk kan gambar jadi cantik macam Zura ngan Malek tu..  Huhu... Masa nak bergambar, posing, timing, photographer memainkan peranan penting kalau nak tengok gambar tu cantik. 

Just nak share la, kenkadang tu, untuk satu gambar kami kena ambil 4-5 kali. Dari situ baru kami dapat pilih mana yang cantik. Then baru up ke sini...


Zura dan Yani


 Ok, gaya ni cantik... Tapi kaki sebelah kanan tu memburukkan pemandangan... (Kaki aku ler tu...)


Masa kami datang ke SF 2014 yang lalu, kami masuk ke dalam City Hall tu.  Tapi tak der aper pun... So, ok lah tak masuk. Tak buang masa sangat kat dalam tu.


Team P.A.S.K.A.L. Tengok gegirl ni, semua dah jadi hip hop gitu. Actually kalau topi ke depan, akan tutup muka oleh cahaya matahari. So semua kene topi ke belakang....


Sebelum nak balik ke bas, terjumpa patung ni. Ambil ajer lah gambar walaupun tak tahu pun sejarah sebenar patung tu. 


Then kami ke Twin Peaks. Di SF ni, ada lebih kurang 43 bukit. Dan menariknya di Twin Peaks ni, di atas puncak bukit ada dua bukit. Sebab tu ia dinamakan Twin Peaks.


Najmi, saya dan Duha


Maria pun nak posing juga.... 


Kebanyakan gambar dalam blog ni di ambil guna Iphone X yer. Kualiti gambar not bad. Setakat nak buat bokeh tu no problem lah...


"Nanti kita beli rumah satu kat sini yer Yang...." Gitulah perancangannya.. ..... 


Korang ni kan, cer buat gaya best sket.... Asyik gaya ni jer... 


Najmi dan Athirah


Lompat lagi.... Gaya semua sempoi jer..


Selepas itu, kami semua di bawa ke Palace of Fine Arts. 


Kami tak sure sangat pasal bangunan di sini, tapi kami nampak cantik.. Ambik ajer lah gambar. 


Gambar di tepi tasik... Dengan lighting matahari lagi nak kena jaga, bukan senang nak ambil gambar kalau tak kena angle... Nak nak kalau backlight. Lagi lah mencabar...


Up gambar romantic couple dulu


Geng gegirl kalau bergambar, gini lah gayanya....


Boboboy lak, cam ni.... "Malek, ko memang lompat tak leh lipat kaki eeekkkkk?"


Tepi tasik. Asal ada port, sempat je menikam.


Next destination is Golden Gate.... Yeyyy... Sampai lagi ke tempat ni.... 

Sedikit Info Mengenai Golden Gate

1. Ia dibina pada tahun 1933 dan siap sepenuhnya pada tahun 1937. 

2. Semasa dibina, ia adalah jambatan suspension yang terpanjang di dunia pada waktu itu.

3. Ia dibina dengan kos sekitar 35 juta USD nilai wang pada ketika itu. (Bersamaan 520 juta USD pada tahun 2018)

4. Ia menghubungkan San Francisco Bay dan juga Pacific Ocean.

5. Warna merah yang dipilih adalah warna yang contrast untuk menaikkan lagi seri jambatan ini berbanding keadaan persekitaran sekeliling. Warna merah ini menampakkan jambatan ini terserlah dan gah pada mata orang yang melihatnya.

Panjang jambatan ini


Gambar jambatan dari Pulau Alcantraz


Semasa waktu kabus, jambatan akan dilitupi kabus sebegini...


Welcome Center Information And Store


Asal ada ruang jer kami terus lompat... Mau gak lompat 3-4 kali nak leh gambar cantik macam ni... Tapi sebab dah selalu buat, semua dah jadi synchronise bila lompat.


Group photo bas dulu...


"Najmi, ko meneran sambil lompat ker...." 

Ada yang terkangkang, ada yang terkepit.. Gitulah gayanya bila melompat. Gaya bebas.


Pompuan pun nak lompat juga... Ketinggian lompatan berkadar langsung dengan berat yer.. Harap maklum... Syukur tak berlaku gempa bumi di SF.... Haha... Gurau jer. 


Bukan senang nak suruh Maria lompat sekali cam ni....


Huntung gila jadi bas nombor 1. Sampai awal, leh bergambar lama sket kat satu satu tempat.... 


Mariafirdaus Forever.


Been There, Love It, Done That....


Gaya lain please...... Tolong beri kerja sama yer.. Kreatif sket....


"Well behave.. Don't go wild ok...."


San Francisco adalah tempat yang Shaklee akan selalu pergi bila trip ke sana. Sebabnya HQ Shaklee terletak di Pleasanton, San Francisco. 

Jadi, bila ada trip macam ni, Shaklee memang selalu bawa ke SF + tempat tempat lain. 

So, kalau anda rasa macam teringin nak ke sini free, 'Let's Fight Together'. Sebab the nearest US Conference will be in 2021 or 2022. 

Bayangkan korang pun leh gambar macam ni.....


Trip kali ni, Shaklee bagi peluang kepada kami untuk cross jambatan dengan jalan kaki. Tempoh diberikan kepada kami 1 jam dari sini ke seberang sana.


Yeyy... Nak gambar cam ni, kena lompat sambil lari ke kamera... Then cameraman lak kena pandai ambil angle supaya subjek berada di tengah gambar... Perfecto..


Free Style


Nak tiru ler tu... Hehe...


"Genggamlah tanganku sayang daku takut tenggelam....."


Athirah dan Najmi...


Ishh... Asyik tengok gambar orang jer kan.. Geram jer rasa... Tak per, jadikan gambar gambar ni sebagai pembakar semangat untuk korang pun ke sana... Jangan takut, tempat banyak lagi kosong. 

Lekaih lekaih... Lets Do It... Tomorrow Start TODAY !!!


Duha dan Ainul


Behave sket Athirah... Jangan lebih lebih yer....


Gambar dengan Iphone X jarang mengecewakan..


Dari depan, Ainul, Zahirah, Maria, Hafsah dan Athira... Cer fikir kenapa Athirah dok di belakang sekali....? Hehe...


Jambatan ni sesak, so tak senang nak melompat atas jambatan ni macam ni. So, bila ada ruang kena buat terus. Get it right and it is perfect... Perfect practice make perfect. 


Wan Muliani


Alhamdulillah, sampai juga ke seberang sini.. Guess what, kami sampai last sekali dalam bas kami. Punyalah dok asyik berhenti ambik gambar...


L.O.V.E

Ok, sekian dulu perkongsian kali ini.

Jemput baca entry seterusnya di sini:-

Travelog USA 2019 - Part 11 - Sillicon Valley, San Francisco

Wassalam.

MASTERS MARIA & FIRDAUS
Founder of MFMS EMPIRE
(The Most Fantastic Millionaires in Shaklee)
Motivating And Inspiring Others

=====================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top