Ini adalah sambungan dari entry sebelum ini:-



Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Semoga Allah permudahkan segala urusan kita di dunia dan di akhirat.

Pier 39, San Francisco

Banyak kenangan saya di Pier 39, San Francisco. Tahun 2014 lalu, kami dah datang ke sini. Di bawa oleh Shaklee Malaysia pada waktu itu.

Kini, kami akan datang ke tempat yang sama.

Pada waktu itu, kami tidak tahu apa apa mengenai Pier 39, ia bagai satu kejutan buat kami semua bila sampai ke situ. 


Pier 39, San Francisco. Terlalu banyak kedai souveniour, kedai makan dan kedai barangan yang dijual di sini. So, kalau anda ditakdirkan Allah sampai ke San Francisco, pastikan anda sampai ke Pier 39 yer.


Dalam bas, kami duduk di bahagian paling belakang. So, bila turun tu, kami lah yang paling last. Then Duha mention, "Baik kita semua jalan laju, kalau kita last nanti dekat tempat makan duduk asing asing. Tempat best semua orang dah sapu." 

Apa lagi, kami semua mula mengatur langkah. Berusaha untuk melajukan diri. So, kami hantar team lelaki dahulu untuk bergerak pantas booking meja.


Ok, sudah nak sampai depan. Tadi jalan last sekali di belakang... "Come on Najmi, ushar line... Then terus make a move..."


Sempat lagi berhenti kejap ambil gambar. Tour guide cakap, ini tempat berkumpul nanti bila nak balik. Depan Hard Rock Cafe. 


Dah jadi landmark tempat ni dengan ketam. So, bila sampai ajer, anda disambut oleh ketam replika besar ini. 


Since dah masuk waktu tengah hari, kami di bawa ke kedai makan Swiss Louis. Tempat yang kami datang pada 2014 dahulu.

  
                                  Lokasi yang sama, orang yang sama tapi dressing dah berbeza.



Masa kami datang dahulu, kami duduk di kawasan ini. 


Tara.... Dapat port cantik nya.. Duduk di tepi tingkap menghadap laut.. Kan best... Sebab tu kena pantas...


Here we go, 4 beradik duduk sekali, bercuti sekali. Sesampai aja kami di sini, kami di beri makan sayur sayuran dulu. Huhu.. Juga kami diberikan hadiah Cinch Tea Promaganade Flavour oleh Shaklee. So, kita layan sayur dulu awal awal ni. 


Part of our team. We come here together.



Semua orang seronok dapat macam macam hadiah dari Shaklee.


Semua diam, behave aja waktu makan... Mungkin sebab ketam belum sampai lagi kot. Hehe..


Pier 39 ni port orang labuhkan kapal kapal mereka. Since kami duduk tepi tingkap, dapatlah view yang cantik sket.


Tara... The King Crab is Back.... Super duper sedap. Tak dapat digambarkan dengan kata kata. Harga sekitar RM300 seekor ni. Kalau nak bayar sendiri, rasa macam tak gamak lak nak makan. Tapi bila Shaklee velanja, kita layan ajer la. 

Cuba tengok ketam tu, penuh sepinggan. Kat Malaysia susah la nak dapat ketam besar macam ni kan...


Tengok isi dia ni pun dah rasa meleleh air liur....


Since Maria tak makan ketam, so dia makan Salmon ajer la.. Huhu. Manakan sama Salmon dengan ketam tu...


Tahukah anda, gambar saya dengan ketam pada tahun 2014 tu dah dijadikan sumber inspirasi oleh salah seorang yang buat Shaklee. Dia teruja dan mahu memastikan kali ni dia pun dapat makan ketam di Pier 39 ini. Dan Alhamdulillah, kali ni dia dapat pergi dan makan ketam ni. 

Dia siap cakap gambar ketam ni dah jadi gambar idola dia. Haha... 

So, buat anda yang buat bisnes Shaklee tu, jom... Let us go to San Francisco next time in Shaklee International Trip di US. Kita makan ketam ni sesama. 

Nak ke nak? Hehe...

Waktu dapat ketam ni, semua orang di meja kami dah bising dah... Haha.. Semua teruja dengan ketam. 


Duha pun bergambar dengan ketam ni juga.... hehe... Tengok mata ketam tu pun dah rasa teruja kan. 


All of us are in one team. Master Zura ni dulu seorang lawyer tau. Sekarang  dah buat full time bisnes Shaklee. 


Ni sebelah meja saya. Semua bising ajer... Master Najmi tu la yang menjadikan gambar saya dengan ketam tu sebagai sumber inspirasi dia. Haha.. Tahniah Najmi. You Made It !!!!


Alhamdulillah... Sudah kenyang.... Habis, tinggal kulit jer.. Kalau kulit leh makan, dengan kulit kulit ku telan. Jangan marah aa...... 


Sekali Shaklee bagi kek surprise buat mereka yang sambut hari lahir mereka pada bulan Julai. 


Kami diberi masa sekitar 45 minit untuk membeli belah barang di sini. 


It is a great place to visit. I will come back one day. Insya Allah. Ada yang nak join ker?


We took a photo from the same spot 5 years ago. Really miss this place.


Throw back year 2014. Mak saya pun join sekali masa ni. Tempat yang sama dengan gambar di atas.


"Zura oh Zura, kenaper lah ko pakai baju raya kat sini.. Hehe..."


 Datang tau ke Pier 39.. Jangan tak datang. Cer visualise you are in the photo with us....


T Shirt kat sini harga leh tahan. Sehelai USD 17 + 10% Tax. 


Baju belakang tu murah sket, 3 helai USD 25 gitu sekali tax. Dalam RM40 sehelai. Tapi kain dia kualiti bishe bishe jer...


Sempatlah beli barang sket kat sini...


Nampak buah ni macam sedap. So, kami belilah sebiji buat rasa... 


Beli peach 1 biji, peach donut 1 biji dan satu buat plum. 3 biji ni jer beli harga dah dekat RM30. Huhu... Tak per la, beli buat nak merasa.


Hasil tangkapan... Dua dua orang pakai kasut baru nampak.. Hehe...


Master Zahirah pun beli juga ker... Semua orang rasa pelik dengan buah ni. Bentuk macam donut.


Geram jer kan dengan buah ceri ni. Besar besar buah ceri di sini.


Seriously, "I Love SF"


Gambar solo dulu..


Kami turun ke bahagian bawah untuk lihat laut dengan lebih dekat. 


Si Najmi ni teropong Pulau Alcantraz.


Athirah ni pula, dok seronok tengok anjing laut ni.


Penuh la anjing laut ni dok berehat.... Berjemur lah tu. Ambil panas matahari.


Jam 4 petang, kami semua berkumpul di depan Hard Rock Cafe. Semua orang senyum dengan hasil tangkapan masing masing.



Sedap sangat Pomegranate Cinch Tea yang Shaklee bagi ni. Tapi kat Malaysia belum masuk lagi.



Inilah semua hadiah yang kami dapat harini dari Shaklee. Thanks Shaklee.


Sapa nak beli baju ni dari saya, saya beli saiz M. Tapi rasa macam besar pulak. Patut saya beli saiz S jer. Kalau ada yang nak, PM saya yer. 019-5782515. Firdaus. Kain memang berkualiti. Harga sekali siap pos RM150 yer.

Jam 4 petang kami semua pulang ke hotel. Aktiviti seterusnya adalah free and easy. Boleh nak pergi ke mana yang kami nak pergi sekitar kawasan hotel.

Jemput baca entry seterusnya di sini:-


So, stay tune.

MASTERS MARIA & FIRDAUS
Founder of MFMS EMPIRE
(The Most Fantastic Millionaires in Shaklee)
Motivating And Inspiring Others

=====================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top