The best buffet in our lives.

Ini adalah sambungan dari entry sebelum ini:-



Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab. 

The Bacchanal Buffet, Caesars Palace, Las Vegas


One epic feast, introduces freshness to abundance.

Bacchanal Buffet terletak di Caesars Palace Hotel, dan adalah buffet paling famous di Las Vegas. 

Nak tahu kenapa ia sangat famous? 

Sebab ia menyediakan lebih 500 jenis menu dari pelbagai benua seperti Japanese, Italian, Indian, Asian, Mediterranean, Middle East dan banyak lagi.

Untuk dinner malam ni, dari awal awal lagi, Shaklee dah bagi tahu kami supaya 'reserve' perut untuk buffet yang sangat best ni, sebab kos untuk seorang hampir RM500!

Tapi semua Shaklee dah bayarkan untuk kami. So datang bawa perut kosong jer. Thanks Shaklee!


Pada satu-satu masa, kawasan buffet ni boleh memuatkan 600 orang. Memang besar sangat kawasannya.


Ini queue di luar restoran. Queue sentiasa penuh di waktu peak hours, Breakfast, Lunch and Dinner. Tapi kami tak perlu queue sebab Shaklee dah pre-booked untuk kami malam ni.


Oh ya, di sini daging dan ayam tak boleh dimakan sebab tak halal. Di atas setiap menu ada ditulis info seperti ni, contohnya Vegetarian. So senang kami nak pilih mana yang boleh dimakan, mana yang tak boleh.


Seafood of course lah kami boleh makan. Masuk-masuk jer, tengok orang lain ambil seafood ni pun dah rasa geram. Ni udang galah.


Ketam ketam sebesar ni dihidangkan macam tu jer. Ambillah banyak mana pun. Janji larat nak makan.


Udang saiz besar dah siap siang kulit. Allahuakbar. Meleleh air liur rasa waktu tu.


Ketam siap belah dua. Tinggal nak kutip isi ja lagi. Ni semua seafood diambil dari Alaska.


Makanan tersangat banyak. Sampai tak tahu nak ambil yang mana satu. Jenuh check info kat atas setiap menu tu hehe.


Sebelum ni, dalam seumur hidup, yang paling mahal saya makan pun rasanya ketam di Pier 39, juga sponsored by Shaklee. Itupun roughly harganya sekitar RM300. 

Rupanya kalini lagi mahal sebab boleh makan sebanyak mana yang kita mampu.


Anda tengoklah saiz kaki ketam yang saya ambil tu. Terlajak lajak sampai keluar dari pinggan. Isi dia usah cakap la. Subhanallah. Tersangat sedap.


Ainul excited sungguh dapat makan sedap.


Ni lak, geng budak baik... Hehe.. Maria tak makan seafood sebab Allergic. Hadoiyai.. Ruginya Shaklee bayar mahal mahal tapi boleh makan Vegetarian je. Huhu.


Nak buat macam mana, Maria terpaksalah makan yang macam ni saja.


Excited dengan hasil tangkapan masing-masing.


Cheese Pizza dan Oyster.


Tengok saiz pengepit ketam tu pun dah leh agakkan betapa besar nya ketam tu. Dengan ada kepah lagi. Sup lagi. 

Selayaknya ia menjadi makanan terhebat yang pernah saya makan seumur hidup. Alhamdulillah.


Saya doakan satu hari nanti anda pun boleh menikmat makanan yang sedap macam ni. Amin.


Ni makanan yang dipilih oleh salah seorang team kami. Tank besar, banyak lah boleh sumbat hehe.


Dessert saja pun dah banyak sangat.


Pastries yang pelbagai jenis.


More pastries.


Muffin.


Cakes.


Donut.


Buah-buahan segar.


Pancakes.


Roti dan kek.


Aiskrim pelbagai perisa.


Cereals dan yogurt yang sedap.


Sayur-sayuran.


Tak ingat dah apa benda ni.


Japanese food.


Haa, popiah dan kuih bom pun ada kat Las Vegas tau! Sedap pulak tu!


Churros ni pun sangat sedap.

Alhamdulillah, kami bersyukur kepada Allah sebab bagi nikmat ini melalui FREE TRIP SHAKLEE.

Kalau lah kami pergi trip bayar sendiri, memang rasanya takdelah nak makan mahal-mahal macam ni. Makan BRAHIMS and MAGGIE pun dah ok hehe.

Melalui Free Trip Shaklee, sesiapa saja boleh merasai pengalaman percutian 5 bintang seperti orang kaya. 

Semuanya disediakan, termasuk makan, hotel dan pengangkutan. Kita bawa duit shopping saja.

Kami doakan, suatu hari nanti anda juga diberi rezeki oleh Allah untuk merasai nikmat percutian 5 star PERCUMA seperti ini bersama Shaklee seperti kami. InsyaAllah. 

Jemput baca entry seterusnya di sini:-


Wassalam

MASTERS MARIA & FIRDAUS
Founder of MFMS EMPIRE
(The Most Fantastic Millionaires in Shaklee)
Motivating And Inspiring Others

=====================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top