Ini adalah sambungan dari entry sebelum ini:-



Assalamualaikum,

Terima kasih kerana melawat blog Mariafirdaus.com.my. Semoga ia mampu menceriakan hidup anda hari ini.

Agenda hari ini, kami akan ke Nappa Valley ke rumah persinggahan CEO Shaklee, Mr Roger Barnett. Bukan senang ni kami nak ke rumah Billionaire.


Untuk ke rumah Mr Roger, bas tak boleh masuk ke dalam. So semua orang kena jalan kaki. Nak masuk ke situ, ada ladang anggur yang sangat besar. Semua pokok baru nak mula keluarkan buah.  


Here we go.... Mr Roger seriously memang cintakan kehijauan. Beliau sangat menyayangi bumi yang berwarna hijau. Dan beliau benar benar membawa falsafah Mr Forest C Shaklee ke dalam hidup beliau iaitu "Living In Harmony With Nature".


Ladang beliau ini ada 2 buah rumah. Satu rumah merah yang merupakan 'Bangsal' tempat letak barang ladang beliau. Bangsal pun dah cantik. Bayangkan rumah dia kan.


Setibanya di sini, beliau menyambut kami. Baju pun dia pakai hijau. Tapi yang tak leh tahan, kasut warna merah. To be frank, Mr Roger ni seorang billionaire yang sangat ramah. Dia akan sapa semua orang dengan sangat mesra sampai kita rasa sangat dekat dengan beliau. 


Siap ada tasik lagi di belakang rumah beliau ni.


Team P.A.S.K.A.L. Haha.. kami saja namakan team kami ini sebab kami semua ada visi dan misi yang hendak disempurnakan. 


Seperti biasa. Orang berjaya ni, bila bercakap ja mesti memberi inspirasi kepada orang lain. 

Beliau berkongsi dengan kami pengalaman beliau membeli ladang ini 8 tahun lepas.

Semasa beli, ladang ini masih merupakan tanah yang kosong. Beliau mahu menjadikan kawasan ini sebagai kawasan persinggahan semasa beliau dan keluarga nak berehat. 

Salah satu visi beliau adalah untuk menghijaukan kawasan ini. Sebabnya, pada waktu itu dalam hati beliau terdetik nak membawa leader leader Shaklee ke rumah beliau ini. 

Beliau nak tunjukkan bahawa tempat yang kosong, kalau dijaga dan diberi perhatian boleh ditukar menjadi kawasan yang hijau dan cantik.

Dan sekarang adalah buktinya. Selepas 8 tahun, selepas semuanya dah cantik. Beliau merealisasikan impiannya iaitu membawa kami para leader Shaklee dari Malaysia ke rumah persinggahan beliau di Nappa Valley. 

Dalam setahun, beliau akan datang ke sini lebih kurang 10 kali. Just untuk mencari ketenangan dan berehat di sini, jauh dari kesibukan kota.


Here we go. Shaklee Team Leader from Malaysia.


Macam biasa, bila pergi lawat rumah bos, bos mesti bagi sket hadiah buah tangan untuk kami. Yeyy... Kami dapat Vivix softgel dan Muscadine Jelly sorang sebotol. 

Buat yang tak tahu, Vivix adalah supplemen terbaik yang Shaklee hasilkan. Ia dihasilkan menggunakan Anggur Muscadine yang sangat sangat berkualiti tinggi dan mempunyai khasiat yang sangat baik untuk kesihatan. 


Ini rumah persinggahan beliau. Tapi sebab ramai sangat yang datang, kami duduk di luar rumah sajalah. Lepak lepak di luar rumah pun dah best.


Sorang dapat satu bungkus. Best ke best....


Best nya asyik dapat hadiah.


Lepas tu kami ramai-ramai lepak tepi pool rumah beliau. Sambil makan sedikit makanan ringan yang disediakan.


Ada roti yang dah disapu dengan jem Muscadine Grapes. Sedap Ya Rabbi....


Travel the World with Shaklee.... "Kami dah, anda bila lagi?"

Tak per, sesama kita doakan... "2021 kita semua akan travel bersama. Amin"


Bentley. Ni bukan kereta Mr Roger yer, ni kereta wife dia.


Kolam menghadap ladang anggur lagi. 


Sangat cantikkan.


Semua orang dah serbu kolam ni... Sib baik tak ada yang mandi lak... Team PASKAL.... Semua seronok bila time ambil gambar.


Buat anda yang belum try Vivix lagi, kena try sebotol. Insya Allah, ia merupakan satu anti oksidan yang sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan anda.


"I love Shaklee... How about you?"

Untuk berjaya dalam Shaklee, anda kena mencintai Shaklee...... 


Belajar untuk jadikan Shaklee sebagai sebahagian dari gaya hidup anda... Then only you can success..


"How we wish you were here with us...Insya Allah, next time ok. Promise me..."


"Jom Shaklee! Mulakan bisnes Shaklee anda bersama MFMS Empire dan Team Jutawan Shaklee sekarang"


Hadiah VIVIX SOFTGEL sorang satu.


Tak sabarnya nak tunggu Vivix ni masuk pasaran Malaysia. Senang nak bawak travel lepas ni.


Oh ya, Vivix menggunakan kulit Muscadine Grape saja tau. Isinya boleh dibuat jem.


Jem ni pun dapat sorang satu. Boleh makan dengan roti nanti hehe.

Semoga posting ini dapat memberi inspirasi kepada anda untuk kita sama sama berjaya. 

'If not you, then who..'
'If not now, then when..'

Jemput baca entry seterusnya di sini:-



MASTERS MARIA & FIRDAUS
Founder of MFMS EMPIRE
(The Most Fantastic Millionaires in Shaklee)
Motivating And Inspiring Others

=====================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top