Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa di limpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab. Insya Allah.

Ini adalah sambungan entry sebelum ni:-

Part 2 : Symphony of the Seas, World Largest Cruise Ship!

Palma De Mallorca

Selepas berlepas dari Barcelona, kapal cruise yang kami naiki ini menuju ke Mallorca. Ia adalah salah satu pulau percutian mewah yang terdapat di Spain.


Itinerary kami hari ini.


Baru turun dari cruise ship. Hari ni temanya baju putih semua orang. 


Nampak tak kapal kami jauh di sana tu. Kami datang ke sini dengan menaiki bas.


Tempat lawatan pertama kami adalah castle ini. Kami turun ke darat sekitar jam 9. Dalam jam 2 petang dah nak kena balik ke kapal balik. So, a vey short and quick journey.


Mallorca Castle ini merupakan satu iconic building di pulau ini. Semua yang datang akan mai visit castle ni.


Buat group photo dahulu. Namun, lighting agak kurang bagus kerana matahari pulak berada di sebelah tepi. So, kalau nak mengadap castle ni, semua orang akan jadi gelap. Tak dapat nak nolong dah ni...


Nampak gaya ada Hard Rock Cafe Mallorca ni, leh gi kejap lagi ni.


Second destination, shopping.


Passeig Des Born. Jangan tanya saya apa maksudnya sebab saya pun tak faham juga.


Gambar dengan adik saya.


Next gambar dengan Maria lak.


Senibina di Mallorca ni memang agak traditional sikit. Tapi cantik dan bersih.


Bangunan sangat tersusun


Pi kedai shopping, tapi macam tak best sangat jer pun.


Kami ada free time, kami pusing pusing sendiri ajer lah. Ambil gambar di city centre.


Ada rumah terbalik lak ni.. Ambil jerlah gambar.


Port De Palma De Mallorca


Gigih nak sampai ke sini


Jom ke Hard Rock Cafe dulu. Nak sampai ke sini pun jenuh aih. Sangat jauh jalan kaki. 


Pastu kami lepak dulu. Minum minum


"Berdua dengan mu, pasti lebih baik... Aku yakin itu.... "


On the way back to port, jumpa jam matahari zaman dulu dulu nyer. Betul ke ni jam matahari? Ke kompas? Hehe. Jangan marah aaa...


On the way back to port. Dah panas. Terpaksa lah buka jaket tu.


Nak bagi dalam gambar nampak santek, pakai balik jaket. Haha.. Jangan gelak.. Mak salleh ushar ajer aku pakai jaket masa panas.


Macam macam... Balik dalam bilik, ada 'anjing' lak atas katil. Dah nak kena samak ni... Ish ish ish...


Balik ke kapal dan agenda bebas.


Lepak dulu di balkoni


Sambil baca buku. 

Persembahan Ice Sakting

Di sebelah malam pula, ada persembahan ice skating.

Super duper power persembahan mereka. Sangat amazing. 


Ada sekitar 14 orang yang buat persembahan


Mereka ini adalah professional ice skater.


Mereka memakai pelbagai jenis costume.


It is a very great experience. 

Jemput baca kisah selanjutnya di sini:-


Maria Firdaus
Motivating And Inspiring Others

================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top