Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.


Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab.


Dah Dewasa Tak Pandai Baca Quran?

Ghamai orang dewasa hari ini sebenarnya kurang pandai membaca Al Quran.
Kita kena terima hakikat ini. Suka atau tidak, kita kena bertindak. Sooner or Sooner.

Takkan kita nak mati dalam keadaan dok baca Al Quran merangkak rangkak.
Biasanya dah dewasa ni, nak pi belajar malu. Segan, tak ada masa. Macam macam alasan kita bagi.

Ni saya nak share, member saya Ustaz Syukur Sapuan ada buat kelas belajar Al Quran untuk orang dewasa.

Kalau tak boleh nak pi, beli aja Kit Membaca Al Quran yang beliau sediakan, ada DVD, Ada Buku, Ada Kad. Semua ini adalah kaedah membantu anda membaca Al Quran dengan lebih baik.

Oppsss. Lupa nak cakap. Ini lebih kepada orang yang betul betul tak pandai baca Al Quran. Sebab ia akan ajar dari pengenalan huruf, cara hafal huruf dengan mudah dan lain lain lagi.

Torai la..

Saya suka kalau anda boleh baca Al Quran.

Di alam kubur nanti, kalau kita rajin baca surah Al Mulk sebelum tidur, ia boleh jadi peneman kita di alam kubur nanti.

Seriously, kita pun tak tahu kat dalam gelap ke cerah, sempit ke luas, tapi kalau kita rajin baca surah Al Mulk sebelum tidur, ia akan jadi peneman kita di alam kubur.

Ni contoh ajer lah.

Di akhirat, ia juga boleh memberi syafaat kepada kita. Boleh jadi pembela kita.

So, why not kita sama sama jadi orang yang belajar mencintai dan membaca Al Quran.

Percayalah, tak rugi kita kalau rajin baca Al Quran.
Image may contain: text
Cuba anda baca apa yang di tulis di gambar ni

Maria Firdaus
Motivating And Inspiring Others
Suka Tulis Benda Baik

================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top