Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini sentiasa dikurniakan rahmat dan kasih sayang yang melimpah ruah daripada Allah S.W.T. InsyaAllah. Amin.

Di surau saya setiap hari kami akan mengadakan program membaca Al Quran dan Iqra selepas Maghrib.

Tiap tiap malam kami tengok mesti ada budak-budak yang konsisten tak pakai kopiah.

Beberapa malam yang lepas kami bertanya kepada budak-budak tersebut siapa yang tak ada kopiah dan ada dalam 10 orang yang angkat tangan.

Tiba-tiba ada sorang hamba Allah yang bukanlah dari kalangan orang yang senang pun cakap " Saya nak sumbang beli kopiah untuk budak-budak ini. "

Lepas tu esok malamnya dia pun bawalah kopiah yang nak disumbangkan tu mai ke surau.

Teruja sungguh budak-budak ni dapat kopiah baru.

Ada di antara mereka yang tak pakai kopiah sebab parents tak mampu nak beli.

Sebak rasanya. Huhu.

Alhamdulillah, saya rasa bersyukur sangat ada yang prihatin nak sumbangkan kopiah untuk budak-budak ini sebab asalnya saya nak guna duit surau saja untuk beli disebabkan duit surau masih ada banyak lagi.

Apa pun. Terima kasih kepada penyumbang yang nak juga belikan kopiah untuk budak-budak ini. Nak berebut buat pahala lah tu.

Bagi saya ia satu kejayaan bila tengok budak-budak ni boleh datang ke surau secara konsisten waktu Maghrib.

Kita jugak nak kena latih anak-anak muda mencintai solat berjemaah sebab bila dah besar nanti at least hati mereka teringat kat surau.

Di surau saya anak muda umur 15 ke 20 memang nangis lah nak cari. Kalau ada boleh jugak buat calon menantu tu.

Anak anda macam mana? Solat di surau atau di masjid tak?

Semuanya bermula dengan kita ibu bapa.

Masa saya kecil pun dok kena heret dengan nenek saya pi solat disurau. Mungkin sebab tu bila dah besar boleh pi surau.



Image may contain: one or more people and outdoor

Teruja sangat budak-budak ni dapat kopiah baru. Alhamdulillah, terima kasih pada yang memberi.

Rasanya, sampai disini sahaja sharing saya pada kali ini.

Semoga apa yang sampaikan ini boleh dijadikan contoh ikutan yang baik kepada semua pembaca blog ini. 

Wassalam.

Mohd Firdaus Mat Saad
Motivating and Inspiring Others


================



Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top