By: Kam Maria Abdul Mutalib

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Maria doakan anda semua sentiasa dalam rahmat Allah.

Ingat tak? Sebelum ni, Maria ada share kisah bagaimana sejak sekolah rendah lagi, Maria dah berimpian untuk menjejakkan kaki ke USA.

Dan Alhamdulillah, pada Nov 2013 yang lalu, Maria dah berjaya qualify 1 tiket ke USA fully sponsored by Shaklee. Kisahnya ada Maria nukilkan di sini:
PART 1 - USA AKU DATANG!! 1 TICKET CONFIRMED!!

Entry ini pula adalah sambungan daripada kisah yang lalu :)
2013/2014 Shaklee US Global Conference di California pada August 2014. 
Kami perlu mengumpul 930 Travel Points untuk qualify 1 tiket ke sana.

Travel Points ini dikira berdasarkan TOTAL SALES dan RANK yang kami capai setiap bulan. Points ini perlu dikumpulkan sepanjang Cycle Year (March 2013 - Feb 2014). Ia menentukan berapa tiket yang dapat kita capai untuk sepanjang tahun itu. 

Untuk pengetahuan anda, Maria hanyalah bermula dengan sebagai SUPERVISOR (rank pertama) pada awal cycle year March 2013. 

Syukur Alhamdulillah, pada Nov 2013, Maria berjaya mencapai rank tertinggi MASTER COORDINATOR (rank ke-7). 

Kisah perjalanan bisnes kami ini, ada Maria kongsikan dalam entry di sini:-
Syukur Alhamdulillah, Maria terima Surat Cinta dari Shaklee pada Nov 2013. Maria berjaya mengumpul 1158 Points dan berjaya qualify 1 TICKET TO US!!Syukur Alhamdulillah, pada penutup cycle year Feb 2014, Maria telah berjaya mengumpul sebanyak 2797 points. Maka, dengan ini kami telah pun berjaya qualify 3 TICKETS TO US!! Sujud syukur kepada Allah. :)
 
TIKET KE-3 UNTUK SIAPA??

Sekarang, kami dah pun qualify 3 tickets to USA. 1 untuk Maria, 1 untuk Firdaus, dan satu lagi untuk siapa??

Pada awalnya kami memang bercadang nak bawa anak sulung kami, Farees yang berumur 5 tahun. Tapi kami teringat yang Mak Mertua Maria pernah cakap yang beliau pun teringin sangat nak pergi ke USA. Teringin nak shopping pinggan mangkuk Corelle di sana katanya. Hehe. 

Maka Maria pun discuss hal ini dengan Firdaus. Since Farees pun kecil lagi. InsyaAllah ada banyak lagi peluang untuk kami bawa Farees bercuti. Jadi kami rasakan inilah masa terbaik untuk kami realisasikan impian Mak. 

Tambahan pula, ayah mertua Maria baru je meninggal dunia pada Feb 2014 lalu. Kami harap dengan bawa Mak ke US, Mak akan lebih gembira.

Bila kami bagitahu decision kami ni pada Mak, memang nampak Mak excited sangat nak pergi ke US. 

Sebenarnya Mak Mertua Maria ni memang suka pergi bercuti sejak muda lagi. Walaupun kakinya tak berapa boleh berjalan jauh selepas operation lutut beberapa tahun lalu, Mak tetap seronok setiap kali diajak bercuti.

Alhamdulillah, mudah-mudahan Allah kurniakan kesihatan yang baik untuk kami semua, dan dapat bercuti ke US tanpa sebarang masalah. Amin. 


Sesungguhnya, kejayaan kami ini juga adalah berkat doa dan bantuan Mak dan Abah kami. Maka dengan reward percutian ini, adalah salah satu cara untuk kami menggembirakan mereka. Yang paling best, semestinya ianya fully sponsored by Shaklee.

InsyaAllah, tahun depan 2015, kami target untuk qualify 5 tiket ke Italy tajaan Shaklee. Maria teringin nak bawa Mak dan Abah Maria pula. Semoga Allah permudahkan urusan kami.

Mohon para pembaca semua tolong doakan kejayaan kami seterusnya yer. Maria juga doakan anda semua kaya, berjaya dan bahagia di dunia dan akhirat. Amin.

Jemput baca sambungan kisah ini di sini: 


Thanks for reading! :)

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?


Hubungi Maria untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
MASTERS KAM MARIA dan MOHD FIRDAUS
Shaklee ID : 881455
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)

Download EBOOK PERCUMA, kisah motivasi kejayaan Master Maria Firdaus. 


0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top