Western Mediterranean Cruise Travel Briefing!


Alhamdulillah. Saya sangat bersyukur kepada Allah.

Tahun ini Allah beri kami peluang untuk melancong ke Europe pada bulan depan, Sep 2018.

Sebenarnya peluang melancong percuma ini diberikan oleh Shaklee kepada mereka yang berjaya mencapai target yang ditetapkan oleh pihak syarikat.

Ini tahun ke 5 kami berdua dapat melancong secara PERCUMA dengan Shaklee.

Alhamdulillah, ini adalah trip PERCUMA sepanjang kami bersama Shaklee sejak 2013:-







Trip #7 : Year 2018 - WESTERN MEDITERRANEAN CRUISE (SPAIN, ITALY, FRANCE)

Ada kawan pernah cakap, kalau boleh setiap tahun cubalah melancong berdua dengan suami.
Selepas melalui percutian honeymoon setiap tahun. Saya dapat merasakan ada kebenarannya.

Inilah masa kami dapat bercuti berdua tanpa gangguan anak-anak. Its totally different.

Dan yang paling best mestilah sebab Honeymoon ini PERCUMA!


Pada 10 Aug 2018 lalu, Shaklee jemput kami semua Trip Qualifier untuk hadir ke Travel Briefing bertempat di Shaklee Home Office, Sunway. 


Gift daripada Shaklee. Kali ni kami dapat bag besar, t-shirt, waterproof bag, botol air dan bekas untuk tapau makanan. 


Excited nak dengar briefing!


Thanks Shaklee for this wonderful rewards!


Booklet panduan. Ok jom kita go through briefing. 


Trip kami kalini kami akan menaiki kapal mewah Symphony of the Seas selama 8D7N, dan akan menjelajah 3 negara (Spain, Italy, France) dan 6 bandar. 

Kapal Symphony of the Seas adalah the largest cruise ship in the world.


Siap ada water slide lagi. Water slide ini sama dengan tinggi bangunan 10 tingkat.


So, bolehlah kami berdua racing bersama macam ni nanti. Dah tentu yang berat akan sampai bawah dulu. Hehe.


Macam mana, ada berani ker nak slide ke bawah?


Ok, nanti kalau rasa boring dalam kapal, which masa brienfing haritu mereka cakap Insya Allah tak akan boring, boleh la mai ke gym. Ada memacam boleh dibuat disini.


Itenary pun dah siap... Hola Barcelona... Maksudnya, "Hello Barcelona"


Kami dimasukkan ke dalam Group A. So, akan naik Emirates. Insya Allah akan start berkumpul di KLIA pada 7 September 2018 jam 11 malam.

Setibanya di Barcelona, kami akan di bawa ke tempat shopping dulu... Huhu.. Sebenarnya, saya belum pernah melancong ke Barcelona lagi, tapi Maria dah pernah sampai ke sini. Rasa teruja juga untuk ke sana.

Kami akan bermalam 1 malam di Barcelona terlebih dulu.

Hari kedua, kami akan dibawa lagi bersiar di sekitar kawasan Barcelona. Dan yang best, katanya akan di bawa ke La Sagrada Familia, bangunan ini dibina sejak 1882 namun sehingga sekarang masih belum siap lagi pembinaannya. Then, sekitar jam 11 pagi, kami akan dibawa menaiki Cruise.


Dari mula masuk, sampailah waktu malam. Semua atur cara dah di atur siap untuk kami. Kalau tengokkan jadualnya, rasa macam... Huhu.. Tak zabar rasanya nak gi...

Shaklee akan sediakan Ocean View Balcony Stateroom untuk semua delegasi Shaklee. So boleh tengok laut dari dalam cabin. Of course harga cabin yang ada balcony lebih mahal dari yang takde balcony. Bagus kan Shaklee, sentiasa nak berikan pengalaman yang terbaik untuk kami. 


Dalam kapal ni, semua makan dan minum dah included dalam pakej. Dan memang mereka ada sediakan satu hall khusus untuk mereka yang inginkan makanan halal. So, jangan risau dah pasal makanan halal nanti.


Antara cabaran buat kami di sana nanti adalah atas kapal, Wifi kena beli. Harga tak murah lak tu. USD15 untuk satu hari. Boleh nangis gak la kalau nak tapau untuk 7 hari atas kapal tu. 

Dah la kami akan naik turun kapal tu nanti. So, tak sure lah berbaloi ke tak nak beli wifi atas kapal tu nanti. Nanti kami share experience pasal ni.


Free trip dengan Shaklee memang takkan sempat berlapar. Asyik makan je. So jangan harap nak diet. Hehe. Ni antara makanan yang akan disediakan di atas kapal nanti.


Antara mainan yang boleh main kat atas kapal nanti, ada zipline, ada mini golf, ada laser tag, ada table tennis, ada ice skating, ada rock climbing dan macam macam lagi.


Dan setiap malam atas kapal, akan ada show. So, boleh la tonton macam macam show yang ditayang nanti.

Day 3, kami dijangka tiba di Palma de Mallorca. Still dalam Spain lagi. Ia adalah satu kepulauan yang besar di sana.


Hari ke 4, kami akan dibawa memasuk France, iaitu Marseille. Saya pernah ke France, tapi masa tu hanya ke Paris sahaja. So, ok la kali ni jalan ke Marseille pulak.


Memang gini acaranya, siang turun kapal, melawat tempat yang kapal tu singgah, malam naik balik kapal untuk program atas kapal lak.

Hari ke lima, kami akan ke La Spezia. Still di France.


Hari ke 6, Insya Allah kami akan di bawa ke Rome pula. Melawat la semua tempat tempat macam gambar di atas ni. Huhu.. Kami dah pernah pergi ke sini tahun 2015 dulu. Kira jalan sekali lagi jer la..


Hari ke 7, kami akan berjalan di Naples pula. Still di Italy. Tempat ni pun dah pernah pergi. Kira repeat ajer la ni.

Hari 8 pula, Free and Easy day. Kami boleh menggunakan ke semua facilities yang ada atas kapal... Berseronoklah yer...

Day 9, kami akan kembali ke Barcelona. Dijangka turun dari kapal pada jam 9 pagi dan lepas tu, berjalan sekali lagi di Barcelona dan akan di bawa ke Premium Outlet.


Shaklee dah siap bagi kami trip planning lagi. Apa yang nak di pakai sepanjang trip ni. Kami pergi ni bulan 9, so dah dekat dekat nak sejuk lah tu. Tapi belum betul betul sejuk lagi sekarang ni.


Another trip planinng tips.


This is the overall view of the ship. Seriously, it is sooo big.

Cer tengok Weather and Climate... Temperature nya antara 15C ke 27C. Kira ok lah. Sejuk, tapi still boleh tahan lagi la.

Rabbi yassir wala tuassir.

Saya doakan, satu hari nanti anda juga berpeluang untuk mengikuti trip percutian sebegini, semestinya dari Shaklee.

Masters Maria & Firdaus
Founder of MFMS EMPIRE
The Most Fantastic Millionaires in Shaklee
Motivating And Inspiring Others


Jom hubungi Master Maria segera untuk menjadi sebahagian daripada MFMS EMPIRE!


Hubungi : Tekan untuk Telefon (019-2592731)
Tekan Untuk Whatsapp



Email : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!




Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA ABDUL MUTALIB
Shaklee Master Coordinator
Shaklee Certified Product Consultant
Founder of The Most Fantastic Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget