Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Pemasangan Equipement Reban Ayam

Kalau kalau ada yang tak tahu, saya juga adalah Konsultan dan Kontraktor Pembinaan Reban Ayam Tertutup.

Macam ni lah kan kita... Nak cari makan.

Ingat lagi pemimpin dulu kata, kita kena buat dua tiga kerja dalam satu masa. Huhu..

Itu yang terjebak dalam bidang pembinaan sekarang ni.

Ok, saya share sikit pasal progress pembinaan reban ayam di Kemaman ni.

Untuk makluman, owner minta saya buat reban ayam ni slow slow. Jangan kalut kalut. Sebab bekalan elektrik tak datang pasang lagi di sini.

So, kalau siap awal pun reban ayam ni tak guna juga.

So, sekarang di reban ayam ni hanya ada dua pekerja saya sahaja. So, kerja memang slow, tapi keep on going.

Jom kita layan gambar.


Masa siap syiling dalam reban ayam


Then kita mula pasang wiring lampu dalam reban


Semua wayar kita pasang dalam paip


Pasang hook untuk gantung nipple line minuman ayam


Gambar reban ayam dari pandangan hadapan


Pemasangan nipple di tingkat bawah. Kemudian pasang tempat makanan ayam.


Tara.. Dah boleh gantung minuman ayam ni.


Pasang di tingkat atas pula. Ini adalah barang dari Cumberland. 


Pekerja saya bekerja keras untuk pasang tingkat atas ni punya makanan ayam. 


Makanan ayamg yang siap dipasang


Kerja kerja nak pasang cooling pad bermula.


Ni tempat nak naik dan turunkan nipple line.


Bila dah pasang jadi macam ni

Insya Allah, esok lusa saya mungkin akan ke Kemaman, nak lihat progress kerja di sana. 

Kenkawan tolong doakan yer. Semoga Allah mudahkan urusan saya siapkan reban ayam ni tanpa ada masalah.

Mohd Firdaus Mat Saad
Motivating And Inspiring Others

================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.








0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top