Assalamualaikum,

Saya doakan Allah mudahkan urusan anda, diberi kebahagiaan hidup dunia dan akhirat.

Buah Pinggang Ayam Bengkak

Ayam macam manusia. Boleh kena sakit buah pinggang. 

Punca utama boleh jadi sumber air ataua makanan yang tercemar, boleh jadi berjangkit dari kawasan sekitar. Kesannya ayam tak selera makan dan akhirnya badan mengecil dan kemuncaknya adalah KEMATIAN.

Kalau bela ayam, owner kena peka dengan situasi macam ni. Salah satu tanda adalah bila anak ayam makan tak habis macam dalam jadual.

Perlu di ingat. Umur ayam hanya 35 hari. Kalau manusia hidup 70 tahun. Maksudnya setiap hari hidup ayam tu bersamaan dua tahun umur manusia.So penternak ayam kena betul betul alert masalah mcm ni.

Sebab bila dah sampai stage ayam start mati banyak keadaan sudah sukar untuk dikawal.

So jangan ingat bela ayam senang ye. Kalau ingat nak buat bisnes ayam tapi nak jadi bos kat rumah, goyang kaki tengok TV. Sila batalkan hasrat itu.

Ramai owner yang berjaya saya tengok mereka terjun sekali ke dalam lapangan dan memantau dari dekat. Habis kurang. Mereka hire staf berpengalaman handle ayam mereka.

Lanje gambar buah pinggang ayam yang rosak.


Yang bawah tu, nampak bengkak kan.. Ha itu lah buah pinggang.


Kalau dah teruk, alamatnya "MATI".

Sekian.

Wassalam.

Mohd Firdaus Mat Saad - Sila KLIK Kalau Nak Follow FB Saya

================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top