Assalamualaikum,

Apa khabar para pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Kami doakan semoga anda semua sentiasa dalam keadaan sihat dan gembira bersama keluarga tersayang.

Harini kami nak share kisah kejayaan salah seorang New Leader dalam Maria Firdaus Empire, yang baru sahaja berjaya naik ke rank pertama dalam Shaklee, iaitu SUPERVISOR dan menggenggam BONUS 4 ANGKA pertama beliau pada April 2016.

Bermula dari pengguna Shaklee yang sangat berpuas hati dengan kesannya, beliau mula berkongsi dan membantu lebih ramai pengguna semakin sihat bersama Shaklee.

Syukur Alhamdulillah, Shaklee menyediakan peluang menjana pendapatan yang lumayan kepada para pengedarnya yang serius ingin membina perniagaan sendiri.

Jom baca kisah kejayaan SUPERVISOR NORIZAN HASBOR, dari Klang, Selangor.

Semoga memberi inspirasi kepada kita semua.



Assalamualaikum,
.
Nama saya Norizan bt Mohd Hasbor dari Klang, Selangor. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 4 orang anak. Saya bekerja sebagai Account Officer dan masih menjalankan bisnes Shaklee secara part time.
.
BAGAIMANA SAYA MENGENALI SHAKLEE
.
Saya mula mengenali Shaklee semasa mengandung anak ke-5.
.
Tragedi!! Selepas 6 minggu mengandung, saya di sah kan mengandung luar rahim dan perlu di bedah pada kadar segera.
.
Dari saat itu lah saya mencari-cari kebaikan Set Shaklee di Internet dan terjumpalah blog Master Maria Firdaus.  Saya tertarik untuk menyertai Maria Firdaus Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire.
.
Saya terus SMS Master Maria yang berada di Parit Buntar, Perak untuk bertanya cara untuk beli produk Shaklee dan menjadi ahli. Pada 30 Nov 2015 saya register sebagai ahli Shaklee di bawah MFMS. Ia adalah sempena tarikh birthday suami saya.
.
MY SHAKLEE EFFECTS!!
.
Pada mulanya saya makan set berpantang saja. Kemudian saya mula gunakan produk Shaklee untuk suami dan anak-anak.
.
Syukur Alhamdulillah, banyak masalah kesihatan keluarga saya dapat diselesaikan. Antara masalah yang semakin berkurangan adalah masalah resdung, rabun silau, jerawat, kerap demam, batuk & selsema, kolestrol, alergik dan asthma.
.
Suami saya yang dulunya overweight juga sertai Program Now Everyone Can Kurus (NECK) Batch 14 yang dianjurkan oleh MFMS, dan berjaya turun berat sebanyak 6kg (82kg ke 76kg) dalam masa 60 hari. Kini suami saya lebih slim dan sihat. Syukur Alhamdulillah.
.
MULA BERBISNES
.
Selepas register Shaklee, suami cadangkan untuk buat bisnes.
.
Walaupun tak ada ilmu bisnes, saya tetap nak buat sebab saya yakin saya ada mentor yang boleh coach saya dalam bisnes Shaklee iaitu Master Maria. Mana tahu, saya juga boleh berjaya membina empayar perniagaan saya sendiri seperti Master Maria.
.
Bulan Januari 2016 saya mula berjinak-jinak untuk share apa yg saya rasa dan alami dengan consume set Shaklee. Kawan juga nampak perubahan pada saya bila saya nampak lebih bertenaga dan semakin berseri-seri. So mudah je untuk berkongsi dari hati.
.
Saya bermula dengan share aktiviti saya bersama Shaklee di Facebook, Instagram dan Whatsapp. Saya juga hadir ke kelas-kelas percuma dan berbayar yang dianjurkan untuk menambah ilmu pengetahuan terutama tentang nutrisi seperti Bengkel Nutrisi, Health & Wellness Talk Shaklee.
.
Selepas join FLY Program yang dianjurkan para Masters pada 3 April 2016 di HQ Shaklee, saya mula letak target untuk jadi Supervisor pada Jun 2016.
.
Tapi tak sangka saya dapat achieve target saya pada akhir bulan tersebut iaitu pada 30 April 2016 dan mencapai BONUS 4 ANGKA pertama saya!!
.
Syukur Alhamdulillah. Inilah pentingnya ilmu bila kita nak berbisnes. Kalau ada program yang Shaklee dan Mentor kita anjurkan, kena pergi yer.
.
MFMS juga telah membuka minda saya yang selama ini tertutup untuk buat bisnes. Dulu saya ingat bisnes ni susah dan nak bisnes kena ada modal besar. Sebenarnya bisnes ni mudah kalau kita buat dengan cara yang betul.
.
Bisnes Shaklee juga berjaya mengubah diri saya ke arah seorang yang lebih berfikiran positif untuk berjaya dalam bisnes dan menjadi seorang yang mementingkan kesihatan diri dan keluarga.
.
Saya bersyukur kerana dipertemukan dengan team MFMS yang banyak membantu dari segi bisnes. MFMS adalah group yang sangat best, sebab boleh coaching dan sharing information secara online. Memandangkan saya masih bekerja, bisnes online adalah yang paling sesuai untuk saya.
.
Percaya tak? Sejak saya join Shaklee sehinggalah berjaya menjadi Supervisor, saya masih belum pernah berjumpa face to face dengan Master Maria yang jauh di Perak, dan saya pula di Selangor. Kami hanya contact melalui online dan telefon saja.
.
Jadi tiada halangan untuk berjaya walaupun kita tinggal jauh dari Mentor. Segalanya kini di hujung jari saja.
.
CABARAN DALAM BISNES
.
Memang banyak cabaran dalam bisnes, antaranya bila nak explain kebaikan suplemen kepada orang yang tak pernah makan suplemen dan tiada ilmu tentang nutrisi.
.
Tapi Alhamdulillah syukur, dengan menjadikan diri sendiri dan keluarga sebagai testimoni, dan juga dengan ilmu nutrisi yang kita belajar, mudahnya nak bercerita dan berkongsi dari hati. Sebab itu penting untuk kita gunakan dan rasai sendiri kebaikan produk Shaklee.
.
Kini suami saya juga sama-sama bersemangat untuk berkongsi kebaikan Shaklee dengan kawan-kawannya setelah merasai sendiri Shaklee Effect! Memang seronok bila pasangan kita juga sama-sama support bisnes kita.
.
NASIHAT KEPADA SEMUA
.
Sebenarnya, hanya bercakap MAHU BERJAYA saja tidak mencukupi untuk buat kita berjaya.

TINDAKAN PRO AKTIF yang perlu dilaksanakan untuk berjaya. Selalulah bertanya dan refer kepada Mentor apa yang kita tak faham. Jangan tunggu sahaja Mentor contact kita. Tapi kita sendiri kena proactive untuk berjaya.
.
Tanpa ilmu kita tidak berpeluang membangkitkan kekuatan diri dan bisnes.
.
Beranilah berimpian besar, Insya Allah saya pastikan impian yang dimiliki merupakan realistik untuk saya capai.
.
Harapan dan cita-cita saya adalah menjadi seorang Shaklee Master Coordinator yang sentiasa menambah nilai kehidupan dan membantu orang lain untuk sama-sama berjaya. InsyaAllah.

-NORIZAN HASBOR-

TAHNIAH!!

Alhamdulillah, jutaan tahniah diucapkan kepada SUPERVISOR Norizan atas usaha yang berterusan dan kejayaan cemerlang.

Semoga terus cemerlang pada masa hadapan, dapat membantu lebih ramai orang untuk sihat, kaya dan berjaya di dunia dan akhirat.

Percayalah, sebenarnya, semua orang mempunyai peluang yang sama untuk berjaya bersama Shaklee.

Kami dulu juga bermula dari ZERO dalam bisnes ini. Alhamdulillah, setelah mengenali Shaklee, sudah terlalu banyak perubahan dalam hidup kami.

Terasa kepuasannya bila dapat membantu anak didik untuk sama-sama berjaya, dan itulah antara misi kami yang paling utama sekarang ini.

Semoga Allah permudahkan urusan kami untuk membantu lebih ramai orang di luar sana, untuk sama-sama meningkatkan tahap KESIHATAN, KEWANGAN dan KEBAHAGIAAN hidup di dunia dan akhirat.

InsyaAllah. Amin.

HELP ENOUGH PEOPLE TO GET WHAT THEY WANT, 
WE WILL GET WHAT WE WANT IN LIFE!!

Thanks for reading!! :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTERS KAM MARIA and MOHD FIRDAUS
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top