Assalamualaikum,

Anda biasa ada masalah keletihan, sakit-sakit badan, lenguh-lenguh, kejang, sakit gigi dan seangkatan dengannya? Haa..berita baik untuk anda, sekarang ni dah ada penyelesaiannya.

Maria nak kongsikan produk Shaklee yang terlaris di pasaran, iaitu Ostematrix, gabungan Calcium Magnesium yang lengkap dengan Vitamin D.


Kalau anda jenis yang tak gemar minum susu, Maria ni pun sama. Maria boleh minum susu perisa chocolate dan strawberry, tapi sangatlah tak baik untuk kesihatan sebab terlalu manis.


Sejak Maria pregnant dan breastfeed, barulah Maria belajar minum susu Anmum. Itu pun kena campur dengan nestum. Maria nak hilangkan bau susu tu.

Sebelum ni, sejak pregnant hingga Maria bersalin, badan Maria selalu rasa sakit-sakit. Sakit pinggang, sakit punggung, kaki cramp dan bermacam-macam sakit lagi. Pendek kata, nak beralih posisi tidur pun sakit.

Kadang kadang rasa macam nak nangis.

Ada kalanya, Maria terpaksa kejutkan Firdaus suruh urut bila kaki cramp malam-malam.

Maria rasa mungkin badan Maria ni kekurangan kalsium.

Masa pregnant, Maria ada ambil supplement kalsium biasa yang beli kat farmasi, tapi macam tak berkesan sangat.

Maria ceritakan pengalaman Maria ini kepada biras Maria, Ainul.

Kemudian, Ainul berkongsi dengan Maria pengalaman beliau menggunakan Ostematrix ini semasa mengandung dan bersalin. Pengalaman ini pun ada beliau ceritakan di sini.

Selepas bersalin anak kedua, Maria mula amalkan Ostematrix macam yang Ainul suruh. Ostematrix ni salah satu vitamin dalam Set Bersalin & Menyusu Shaklee.

Alhamdulillah, selepas Maria amalkan Ostematrix ini, sakit-sakit dan lenguh-lenguh badan dah hilang. Subhanallah, Alhamdulillah!

Kenapalah masa pregnant dulu Maria tak jumpa produk ni.

Sekarang ni, badan pun rasa lebih segar dan ringan je bila bangun pagi. Syukur Alhamdulillah.

Bila Maria start kerja, Maria pun ‘share’lah dengan kawan-kawan Maria di office, especially yang tengah pregnant dan breastfeed.

Rupa-rupanya ramai sangat kawan Maria ada masalah yang serupa. Masa pregnant, mereka sakit pinggang, sakit punggung, kaki cramp, sakit gigi, dan segala ‘mak nenek sakit’ lagi.

Maria ceritalah pengalaman Maria yang sama dengan mereka.

Rupa rupanya, kaum ibu rasa sakit masa pregnant dan masa menyusu sebab kekurangan kalsium. Banyak kalsium dalam badan ibu dah diserap oleh baby dalam kandungan dan jugak disalur kepada baby melalui susu.



Kalsium ni sangat penting terutama untuk ibu-ibu hamil dan menyusukan baby. 



Perubahan Jisim Tulang Seiring Dengan Peningkatan Usia.

Jadi, kalau kalsium dalam badan ni tak ditambah balik setiap hari, sakit-sakit badan akan terus kekal walaupun lepas bersalin dan bila dah stop breastfeeding.

Sebab tu lah normal untuk para ibu ada masalah sakit gigi, sakit-sakit badan dan mudah dapat OSTEOPOROSIS (penyakit tulang rapuh). 


Tulang yang sihat berbanding tulang yang dah kena Osteoporosis. Sebab tu kita tengok ada nenek-nenek tua yang sehingga bongkok tiga. Inilah akibat kalau kita tak cukup keperluan kalsium setiap hari. 

Tapi jangan risau, Shaklee dah ada produk terbaik untuk mengelakkan masalah ini iaitu OSTEMATRIX (CALCIUM + MAGNESIUM).



OSTEMATRIX lebih dari sekadar kalsium. Ia mengandungi pelbagai minerals yang diperlukan badan. 


Jangan risau dengan risiko terkena BATU KARANG akibat pengambilan Ostematrix. Ini kerana Ostematrix telah terbukti mempunyai penyerapan terbaik ke dalam tulang, dan bukannya meninggalkan di tempat lain. 


Kelebihan OSTEMATRIX SHAKLEE berbanding jenama lain di pasaran. 

KESAN TERBUKTI!!

Alhamdulillah, ramai kawan-kawan Maria di office yang dah cuba OSTEMATRIX (CALCIUM + MAGNESIUM) ni.

Antaranya ada seorang kakak yang tengah pregnant 7 bulan, lepas makan Ostematrix dan ESP Soy Protein Powder, terus dia rasa lebih bertenaga dan hilang sakit-sakit pinggang dan punggung.

Lagi seorang kawan Maria pulak selalu sakit-sakit kaki dan lutut lepas bersalin. Sekarang sakit tu pun dah hilang lepas makan Ostematrix.

Alhamdulillah, kesan yang cepat dan ketara. Seronok dapat bantu orang lain menjalani kehidupan dengan lebih sihat.. :)

Ostematrix ni juga bagus untuk mengurangkan SEMBELIT, especially untuk ibu menyusu. Kalau ada masalah susu merudum masa datang period, Ostematrix pun dapat membantu meningkatkan penghasilan susu..

InsyaAllah...Kiranya, Ostematrix ni memang terbaiklah! A must item in your Set Bersalin dan Menyusu.

Ostematrix ni pun bagus untuk LELAKI tau. Yelah lelaki pun ada tulang juga kan.

Especially yang bekerja keras membanting tulang 4 kerat. Kalau tulang dah rapuh, macam mana nak bekerja untuk mencari rezeki yang halal kan..

Bagi anda yang dah ada masalah keletihan, sakit badan, lenguh, kejang, sakit lutut, sakit gigi, jangan tunggu lagi!! Dapatkan penyelesaian sebelum melarat yer.

Bagi anda yang masih sihat, terutama ibu hamil + menyusu, inilah masanya untuk kita menjaga kesihatan tulang kita yer. Semoga kita dapat menjalani kehidupan yang sihat dan sempurna sehingga ke hari tua. InsyaAllah.

Thanks for reading! :)

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Kam Maria
Shaklee ID : 881455
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top