Mr Roger Barnett, Chairman dan CEO Shaklee Corporation.


Ini adalah sambungan entry sebelum ini:-



Assalamualaikum, 

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah. 

Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab.

Semoga Allah berikan kejayaan kepada kita semua dalam hidup.


Jom Kenali Mr Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation


Beliau adalah seorang Billionaire. Keluarga beliau memiliki saham di beberapa buah syarikat terkemuka di dunia, salah satu daripadanya adalah Shaklee.

15 tahun lepas, pada tahun 2004, beliau 'Beli' saham Shaklee dari owner asal. Dan sekarang Mr Roger adalah pemegang saham terbesar dan seterusnya menjadi pemilik syarikat ini.

Ramai orang melihat Mr Roger sebagai seorang yang sangat berjaya dalam bisnes. Tapi, tak ramai yang tahu bagaimana beliau bermula dahulu.


Semasa lawatan Delegasi Shaklee Malaysia ke Shaklee Home Office di Pleasanton, San Francisco, Mr Roger kongsikan dengan kami bagaimana beliau mula berniaga.


Bagaimana Mr Roger Mula Buat Bisnes?

Sejak kecil, Mr Roger ada impian. Impian beliau adalah untuk menjadi seorang yang kaya bila dah besar nanti.

Jadi sejak kecil Mr Roger mula belajar untuk mencari duit.

Beliau bermula dengan mengambil upah mencuci kasut orang semasa berusia 4 tahun. 

Di US sangat famous orang ambil upah kilatkan kasut orang. Jadi, semasa kecil ini adalah salah satu bisnes yang beliau boleh buat tanpa ilmu yang tinggi.


Pada peringkat awal, dengan upah hanya 5 sen untuk sepasang kasut, beliau rasa teruja. Tapi beliau mahu banyak lagi duit, jadi mahu tak mahu beliau terpaksa ambil upah untuk mengilatkan lebih banyak kasut lagi.

Jadi beliau pergi dari rumah ke rumah jiran untuk mencari kasut untuk dikilatkan. Bagi memudahkan kerja, beliau ambil kasut jiran dan bawa pulang ke rumah untuk dikilatkan.

Namun, beliau ada cabaran lain iaitu parents beliau mahu beliau tidur awal pada waktu yang ditetapkan setiap malam.

Ini menyebabkan pendapatan beliau terhad. Dan adakalanya beliau gagal mengilatkan kasut jiran seperti yang mereka mahukan.

Dari bisnes ini, beliau belajar satu perkara.

Beliau susah nak jadi kaya kalau buat bisnes yang beliau kena 'trade' MASA untuk buat bisnes. Sebab masa yang beliau ada terhad.

Jadi beliau perlu buat bisnes yang tidak bergantung kepada 'masa'. Jika pendapatan bergantung kepada masa yang dilaburkan, bisnes ini susah untuk memperoleh pendapatan yang besar.

Lagi pun, beliau hanya akan dapat duit kalau beliau 'bekerja'. Kalau tak bekerja, beliau tak akan dapat duit.


Gambar kenangan kami bersama Mr Roger Barnett.

Then beliau berjumpa dengan idea untuk bisnes NETWORK MARKETING. 

Iaitu satu jenis bisnes yang membantu untuk develop team dan bantu orang lain menjana pendapatan.

Lagi ramai yang kita bantu, lagi cepat kita berjaya.

Sebab itulah juga beliau sangat suka dengan konsep bisnes Shaklee. 

Beliau percaya dengan falsafah "Help Enough People To Get What They Want, You Will Get What You Want."

Sebab itulah juga beliau membeli syarikat Shaklee.

Beliau kata, memang beliau banyak berniaga sejak kecil. Dan beliau merasakan bisnes NETWORK MARKETING lah yang banyak membantu orang ramai untuk memperoleh pendapatan yang tiada had dengan modal yang kecil.

Ia boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja, di mana saja dan pada bila-bila masa.

Tambahan pula, Shaklee adalah sebuah syarikat yang membekalkan produk supplemen kesihatan yang berkualiti dan terbukti berkesan, beliau lebih teruja dan rasa seronok untuk terus memajukan bisnes ini bersama Shaklee.

Sama sama kita ambil pengajaran dari apa yang beliau kongsikan. 

Amcam? Cuba anda bayangkan cara pemikiran seorang Billionaire. Macam mana mereka berfikir?


Apa Mr Trump cakap?



Apa Bill Gates cakap?

Bagi kami, bisnes NETWORK MARKETING SHAKLEE adalah bisnes yang terbaik.

Cuma mungkin sesetengah orang belum berjaya sebab cara yang salah dan tindakan yang belum cukup kuat.

Anda bebas buat apa bisnes yang anda suka. Cuma, saya nasihatkan anda pilih perniagaan yang bagus dan boleh menolak kita semua untuk berjaya.

Alhamdulillah, kami berada di atas landasan yang betul.

Kalau anda tak ada bisnes lagi sekarang ni, anda juga boleh cuba buat bisnes Shaklee bersama kami. 

Mana tahu, anda adalah Master Coordinator Shaklee yang seterusnya seperti kami.

Ingat ni, "Alang Alang Buat Shaklee, Biar Sampai Jadi Master"

Boleh hubungi kami untuk kami bantu anda memulakan bisnes Shaklee ya.

Jemput baca entry seterusnya di sini:-


Wassalam.

MASTERS MARIA & FIRDAUS
Founder of MFMS EMPIRE
(The Most Fantastic Millionaires in Shaklee)
Motivating And Inspiring Others

=====================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top