Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah. 

Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab.

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Inilah kalimah yang dapat kami ucapkan. Allah memberikan rezeki yang melimpah ruah buat kami.

Tahun ini, kami diberi peluang untuk bercuti di USA iaitu di San Francisco dan juga Las Vegas untuk mengikuti Shaklee Free International Incentive  Trip 2018/2019.

Ini adalah trip PERCUMA sepanjang kami bersama Shaklee sejak 2013:-








Trip #8 : Year 2019 - SAN FRANCISCO, LAS VEGAS, LOS ANGELES, USA


Alhamdulillah, banyak rezeki dan peluang yang Allah berikan melalui Shaklee. It is a fully sponsored trip kepada mereka yang berjaya mencapai sales yang ditetapkan oleh pihak syarikat.

Jadi, kami hanya perlu bawa diri dan sedikit duit belanja untuk shopping di sana. Selebihnya dah diuruskan oleh Shaklee. 

Jemput click ITINERARY yang telah Shaklee sediakan untuk kami. 

Jom tonton video di bawah ini:-



Summary perjalanan kami sepanjang 11 hari ini.


Ucapan selamat jalan oleh Shaklee Malaysia


Kami tiba di KLIA jam 11 pagi. Terus kami mencari agen dan mendaftar kehadiran kami. 


Kami diberikan name tag untuk kami guna sepanjang perjalanan ini. 


Plus setiap seorang kami diberikan duit USD 360. So, kami berdua dapat total USD720. Boleh la tampung tampung duit buat belanja shopping di US nanti. 


Kami pakai baju jaket yang dibeli ketika di Florence, Italy pada tahun 2018 yang lepas. Dah setahun beli, baru berpeluang nak pakai.


Rerakan yang lain mula sampai ke airport dan mula untuk mendaftar di Check In area. 


Ini kapal terbang yang kami naik, China Airlines. Dulu ke US pun kami naik kapal terbang ini juga. Servis tip top gak la. 


Downline kami dari Nilai, Affni. Dia datang ke Airport untuk ambil aura perasaan travel ke oversea secara percuma dengan Shaklee. Insya Allah, next year kita target gi jalan sesama.


Alex, tour leader group kami memberi boarding pass untuk kami masuk ke ruang menunggu. 


In total, 100 orang lebih menyertai trip untuk kali ini.


Team kami untuk kali ini, saya dan Maria, Najmi dan Athirah serta adik saya Duha dan Ainul.


It's time. Kami solat Zuhur dan Asar dulu di surau KLIA. Then terus ke Boarding Area di C37.


Terus naik ke kapal terbang.


Perjalanan dari KL ke Taipei adalah 4 jam 30 minit. Kami transit di Taiwan dulu sebelum ke US.


Makan malam disediakan di atas kapal terbang.  


Semua orang busy dengan movie masing masing.


Ini route perjalanan kapal terbang kami.


Selamat tiba di Taiwan.


Asal ada gambar perkataan Taiwan ajer ambil. Hehe...


Kami transfer ke terminal lain untuk menyambung perjalanan ke San Francisco. 


Baru selesai solat Maghrib dan Isyak di tepi kawasan ini.


Then pusing pusing kawasan sekitar untuk ambil gambar.


Tahun 2014 kami dah sampai ke airport ni dan ia masih sama.


Belum sampai US lagi, dah ushar ushar hand bag. 


This will be a very long journey. 12 jam. Since kami naik kapal terbang waktu malam. Terus boleh tidur. Alhamdulillah, ngantuk nyer pasal, tidur 7 jam atas kapal terbang. Kami solat subuh jer atas kapal terbang.


Tidur dulu...


Bangun makan, then sambung tidur balik...


Jauhnyer... Rasa macam pusing belakang bumi jer...


Makan lagi atas flight..


Alhamdulillah, selamat sampai ke San Francisco.


Hari pun dah malam setibanya kami di US. Jom balik hotel tidur dulu lah. 


Ini Hotel Nikko San Francisco yang kami menginap di SF ni.


Lobi hotel yang sangat besar


Bilik yang cantik.


Tandas yang lawa.


Gift from Shaklee untuk hari pertama kami sampai di USA. Shaklee snacks!


WELCOME TO USA!


Greetings from Helen Lam, Shaklee Malaysia President.


Best sangat kat Shaklee US ada healthy snacks. Sedap-sedap pulak tu.


Snack Bar ni pun sedap sangat. Memang bagus untuk yang nak turunkan berat badan secara sihat.


Suplemen kami berdua di US sepanjang 10 hari ni. Untuk travel, kami perlu sentiasa kekal cergas dan bertenaga, so tentunya suplemen Shaklee yang membantu kami. Alhamdulillah.

Since dah malam. Kami beradu dulu. Till then.

Jemput baca entry seterusnya di sini:-


Wassalam.

MASTERS MARIA & FIRDAUS
Founder of MFMS EMPIRE
(The Most Fantastic Millionaires in Shaklee)
Motivating And Inspiring Others

=====================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top