Sambungan dari entry sebelum ini:-



Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah. Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab.

Terima kasih yer sudi membaca blog kami. Semoga kisah yang dikongsikan dapat memberi inspirasi kepada anda juga untuk berjaya.

Amin. 

Mungkin hari ini, giliran kami. Tahun tahun depan, mungkin giliran kita semua.

Part 2 : Welcome Home - Shaklee Headquaters


Kami breakfast di hotel pagi ini.


Since kami kena keluar awal, iaitu sebelum restoren untuk breakfast di buka. Pihak hotel sediakan special arrangement untuk breakfast kami. Semestinya mereka sediakan yang halal untuk kami. 


Breakfast ringan ringan jer. Nasi pun ada actually, tapi kami tak makan yang berat. Just sekadar nak alas perut jer. Bersama team member saya dalam group kami iaitu  Master ZuMal. Ahaks...


Then bergambar dulu di sekitar kawasan hotel. 


Hajjah Salwa. Dah berpuluh tahun beliau buat Shaklee dan tak pernah miss travel bersama Shaklee ke luar negara. Hajjah Salwa ni setia dengan Shaklee dulu kini selamanya. Boleh bayangkan tak, apa yang Shaklee boleh tawarkan kepada kita semua jika kita buat bisnes Shaklee betul betul.


Bergambar di luar hotel dahulu. 


This is our hotel


Nikko Hotel International


Perjalanan dari hotel ke Shaklee Headquarter ambil masa lebih kurang 1 jam.

Welcome Home Shaklee Malaysia

This is the place that we call it HOME.

Kami ni Alhamdulillah Allah bagi banyak peluang untuk travel. But this building is very unique to us.

Kalau anda faham mengenai falsafah Shaklee iaitu, "Living In Harmony With Nature", anda akan dapat merasai pembinaan bangunan ini sendiri adalah terjemahan daripada prinsip itu sendiri. 

Semasa pembinaan bangunan ini pada penghujung 1990 an, management Shakle sudah memaklumkan kepada arkitek bangunan ini tentang falsafah Shaklee yang perlu diterjemahkan dalam pembinaan bangunan ini.

Antara keunikan bangunan ini :

1. Kedudukan bangunan ini mestilah membolehkan hampir keseluruhan tempat dalam bangunan menerima cahaya matahari secara natural. 

2. Dinding bangunan ini banyak tingkap untuk membolehkan lebih banyak cahaya masuk ke dalam bangunan, ini dapat mengurangkan penggunaan elektrik untuk lampu.

3. Dalam bangunan, ada tirai yang akan turun dan naik secara automatik bergantung kepada cahaya yang masuk ke dalam bangunan. Tirai ini pula 80% telus cahaya supaya banyak cahaya boleh masuk ke dalam bangunan dan pada masa sama ia boleh menjadi penebat haba yang baik untuk kurangkan kepanasan dalam bangunan.

4. Setiap material yang dipilih untuk bangunan ini mestilah menghampirkan diri mereka dengan nature. 

5. Karpet lantai bangunan ini pula dibuat pada saiz 16 inci x 16 inci. Ia boleh dibuka dan dipasang secara individu. Tujuannya, sekiranya berlaku kerosakan, mereka hanya perlu tukar pada karpet yang terlibat sahaja. Tidak perlu menukar secara keseluruhan. Ini penting untuk menjaga kelestarian alam sekitar.

6. Di luar bangunan ini ditanam dengan pokok pokok, tujuannya adalah untuk memberikan rasa sejuk dan kedamaian kepada kawasan sekitar. 

7. Mula beroperasi pada tahun 2000 dan pernah diiktiraf sebagai salah satu bangunan yang mesra alam, energy saving dan memenangi pelbagai award winning building.

8. Ada satu bilik dalam bangunan ini yang besar, dan ia didesign supaya boleh digunakan tanpa electricity. Maksudnya mereka dah fikirkan bab pencahayaan dan juga sistem pembesar suara. Tak perlu guna Mic and Speaker pun untuk bercakap di bilik itu. Semuanya dibuat untuk memberi inspirasi terhadap 'Living In Harmony With nature'.

So, here we go.....


Dah sampai, kami bergambar dulu.


Since bas kami sampai awal. So boleh la bergambar sini dulu.


Anyway, ini gambar Maria tahun 2014. Same spot. Gaya ajer berbeza.


Alang alang dah bergambar, biar bergaya...


Smart tak gaya cam ni. Haha... Sila jangan muntah yer.


Team kami di depan pintu masuk. Kami namakan team ini P.A.S.K.A.L, hehe.... Sebuah pasukan khas untuk membantu lebih ramai orang berjaya dalam bisnes Shaklee gitu. 


Semua legasi Shaklee dari Malaysia


Since bunga cantik cantik, ambil gambar dulu dengan bunga


Gambar berdua lak.


Bila sel sel otak mula berhubung, ini lah yang jadi.


Welcome Home Team Malaysia...


Mr Roger Barnet, Owner Shaklee bersiap sedia untuk menyambut ketibaan kami.


Siap ada karpet hijau lagi. Kalau tanya, kenapa bukan karpet merah? Sebabnya, Shaklee ni lebih suka warna nature. So, hijau adalah menjadi pilihan mereka. 


Di depan pintu masuk, ada satu batu yang di Engrave dengan falsafah Shaklee iaitu Living In Harmony With Nature. Dalam erti kata lain, semua orang kena ingat. Ini adalah Matlamat Shaklee. Sedaya mungkin untuk hidup dengan harmoni bersama alam sekitar.


Siap ada replika Dr Forest C Shaklee lagi atas kerusi ni. 


Seawal pagi tu, kami masuk ke bilik ini untuk sessi perkongsian dari Mr Roger Barnet.


Ucapan aluan dari Hellan Law, President Shaklee Malaysia.


Mr Roger Barnet kalau bercakap sangat berkarisma. Beliau menggunakan ayat ayat yang simple dan sangat memberi motivasi. Apa perkongsian beliau dalam sharing ini, saya akan share dalam entri seterusnya.


Seluruh dewan khusyuk mendengar penjelasan daripada beliau. Cuba tengok karpet kat bwah tu, ia bersaiz 4 segi sama. So, mana mana bahagian yang kotor atau rosak, mereka tukar mana yang perlu sahaja.


Sessi penyampaian hadiah daripada Mr Roger Barnett untuk semua qualifiers.


Dapat pen dan juga buku nota Shaklee.


Team kami bergambar dulu.


Congratulations on your achievement. Then Shaklee bahagikan kami semua kepada 3 kumpulan. Satu kumpulan pergi makan, satu kumpulan pergi ke Shaklee Lab dan satu kumpulan pusing Shaklee HQ. 


Tugas kami, pusing pusing bangunan Shaklee dahulu.


Gambar Master Coordinator di US. Sangat ramai dikalangan mereka yang berjaya dalam bisnes Shaklee di sana.


Presidential Master Award di US.


Listen to the voice of nature and living in harmony with nature.


Ambil gambar di kerusi Dr Forest C Shaklee. Founder kepada Shaklee. 


Ini pula meja tempat beliau bekerja dahulu. Ia diletakkan di dalam HQ Shaklee supaya ia memberi inspirasi dan motivasi kepada semua staf untuk merealisasikan hasrat Dr Forest Shaklee iaitu untuk terus membantu meningkatkan tahap kesihatan manusia secara natural.


Boleh tinggalkan kesan Shaklee dalam hidup kita. Tulis la note sikit kat situ.


Kami satu group bergambar dengan tour guide dari Shaklee.


Safety enhancement. Bangunan ini dilengkapi dengan kipas penyedut udara besar di salah satu bahagian ini. Ia terletak dikawasan yang ramai staf Shaklee.
Jika berlaku kebakaran, kipas ini akan automatic activate. Ia akan menyedut asap ke kawasan ni jadi, ia memudahkan semua staf untuk melarikan diri dari bangunan untuk keluar melalui pintu lain. 

Amcam? Bagus ke bagus?


Leadership Centre.


Beliau berkongsi dengan kami anugerah yang telah dicapai oleh pihak Shaklee.


100 Years of Innovation by Shaklee.


Gong. In case pada hari itu, sales seluruh US cecah USD 1 Million sehari, mereka akan ketuk gong ini. 


That's the idea.


Tahun 2004, Shaklee melancarkan program A Million Trees, A Million Dreams. Mereka berhasrat untuk menanam 1 juta pokok di seluruh bumi ini. Betapa murninya hasrat mereka itu. Dan belakang batu ini adalah pokok yang pertama mereka tanam. 


Selepas 5 tahun, matlamat mereka tercapai. Dan ini adalah pokok yang ke 1 juta mereka tanam. Ia ditanam di sebelah pokok yang pertama tadi. Syabas Shaklee.


Info tentang Shaklee Home Office.


Keistimewaan Shaklee Home Office.


Then group kami diberikan makan tengah hari. Kita makan dulu.


Saya dan Maria makan share. Lagi satu bungkus tu kami tapau ajer lah, sebab malam nanti kami dah tak dibekalkan dengan makan sebab kami akan shopping di factory outlet.


Inilah hadiah yang kami dapat hari ini di Shaklee Home Office. Best sangat hari-hari dapat hadiah. Ada Backpack dan Sling bag Shaklee.


SHAKLEE LIFE-STRIP. Hot product di Shaklee USA, tapi belum masuk Malaysia lagi.


 Dah siap gabungkan VIVIX, OMEGAGUARD, VITALEA, VITAMIN C, B-COMPLEX in 1 strip. Memang best, senang nak bawak travel. Hopefully akan masuk ke Malaysia very soon!


Ini pula VITALIZED IMMUNITY. Macam Vitamin C soluble. Just masuk dalam air kosong, dia akan mencair jadi macam air oren. Sedap!


Pen dan buku nota Shaklee. Thank you Shaklee untuk semua hadiah best ni!

Tahukah anda, kami jumpa ramai Staff Shaklee yang dah bekerja berpuluh-puluh tahun dengan Shaklee.

Paling lama saya dengar staf beliau ada yang dah 47 tahun bekerja dengan Shaklee.

Rata rata staff yang kami jumpa, mereka mula kerja di Shaklee dan mereka stay di situ.

Sebab apa? Sebab mereka rasa teruja dengan falsafah Shaklee itu sendiri. Selain mereka melihat sendiri perkembangan bisnes syarikat yang memberangsangkan dari tahun ke tahun.

Macam mana? Rasa teruja tak dengan Shaklee.

Betapa komitednya Shaklee dengan usaha untuk memberi yang terbaik kepada alam sekitar. 

So, let us be part of it. 

Selepas lunch, kami di bawa ke Shaklee Lab. Ia adalah tempat di mana semua produk Shaklee di formulasikan dan dibuat kajian keberkesanan sesuatu produk.

Saya akan kongsikan dengan anda dalam entri selepas ini ya.

Wassalam.

MASTERS MARIA & FIRDAUS
Founder of MFMS EMPIRE
(The Most Fantastic Millionaires in Shaklee)
Motivating And Inspiring Others

=====================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top