Assalamualaikum,

Maria doakan para pembaca blog Mariafirdaus.com.my sentiasa dirahmati Allah.

KISAH ABANG SULUNG SAYA

Dalam entry kali ni, Maria nak share tentang kisah Abang sulung Maria, iaitu Kam Kasturie yang kini berumur 40 tahun.

Kalau nak tahu, Abang Maria ni memang seorang atlet. Beliau memang jenis yang sangat active bersukan sejak sekolah lagi.

Ragbi, Swimming, Marathon, Triathlon semua pun dia belasah.

Haa..inilah orang nya. Hensem kan? Single and available lagi ni. Heheh..


Jangan main-main, beliau boleh lari 100 km tau dalam tempoh 18 jam. Kalau Maria nak lari 100 meter pun semput. Haha..

KOLESTEROL SEMAKIN MENINGKAT

Tapi, sejak tahun 2010, walaupun beliau masih jaga pemakanan dan active bersukan, kadar kolesterol dalam badan beliau mula meningkat dan tak berada pada tahap normal. Ini memang normal berlaku seiring dengan peningkatan usia seseorang.

Memandangkan beliau tengok adik-adiknya duk promote Shaklee, beliau pun terbuka hati nak mencuba.

Sejak beberapa bulan yang lalu, beliau mula guna SHAKLEE PHYTOCOL dan OMEGAGUARD FISH OIL. 

Dan Alhamdulillah inilah hasilnya:-


Sharing oleh beliau di Facebook.

Ini ialah detailed results medical checkup beliau:-


Perbandingan results beliau pada Jan 2014 (Sebelum) dan Nov 2014 (Selepas)

Syukur Alhamdulillah, seronok dapat bantu family sendiri jadi lebih sihat. Siapa lagi yang WAJIB kita bantu kalau bukan bermula dari family sendiri kan.

Sebenarnya, bukan orang gemuk saja ada kolesterol tinggi. Orang yang kurus pun boleh ada kolesterol tinggi.

Sebab tu penting untuk kita jadikan Medical Checkup sebagai rutin tahunan, walaupun kita rasa kita sihat je.

Ingat yer, KOLESTEROL TINGGI ADALAH PEMBUNUH SENYAP!!




Daripada punca inilah yang boleh menyebabkan macam-macam masalah seperti SERANGAN JANTUNG, STROKE, DIABETES, DARAH TINGGI, KETIDAKSUBURAN, PENYAKIT HATI!!


Inilah dia Set Lengkap ke arah memelihara kesihatan jantung kita.


1. PHYTOCOL-ST untuk langkah PENCEGAHAN kolesterol baru dari masuk ke dalam badan.

2. OMEGAGUARD untuk langkah PENURUNAN kolesterol LDL yang berlebihan dalam badan.



3. COQHEALTH untuk langkah MENGUATKAN otot jantung dan perbaiki pengaliran darah.

4. VIVIX untuk langkah PERLINDUNGAN sel dari penuaan dan kerosakan. 

Untuk makluman lanjut tentang supplement di atas, boleh click di sini yer.

1. PHYTOCOL-ST (Sila Click)
2. OMEGAGUARD (Sila Click)
3. COQHEALTH (Sila Click)
4. VIVIX (Sila Click)


The Kam's siblings at Madinah in Nov 2014, Kam Maria, Kam Kasturie, Kam Haryatie.  
Yang tiada dalam gambar cuma Kak Ngah Maria, Kam Rafidah :)

Semoga Allah berikan kesihatan yang sempurna untuk keluarga kami. Amin. 

Maria cadangkan, anda buat pemeriksaan kesihatan. Jom kita semak tahap kesihatan kita. Jika anda perlukan suplemen Shaklee, jangan segan silu. Anda boleh hubungi Maria.

Maria sedia bantu. Maria bagi konsultansi PERCUMA. Tak perlu bayar pun. Then you decide la nak buat belian atau tidak.

Maria doakan, kita semua sihat. Insya Allah.

Wassalam

Maria
"Jom Sihat Bersama Shaklee"

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top