Sambungan daripada entri sebelum ini.

USA TRIP - PART 11 : GAMBAR PERCUTIAN DI SAN FRANCISCO, US

Assalamualaikum,

Saya doakan anda kaya dan berjaya, sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Terima kasih atas sokongan anda kerana terus sudi melayari blog mariafirdaus.com.my ini.

Semoga apa yang dikongsikan ini sedikit sebanyak dapat memberi motivasi dan inspirasi kepada anda untuk kita sama sama berjaya di dunia dan di akhirat.

Hari ini saya akan berkongsi dengan anda pengalaman kami bershopping di Gilroy Factory Outlet. Masalah kami semua adalah, kami belum pernah lagi pergi ke US.

Tips yang diberikan kepada kami, tempat itu tersangat besar. Kami pasti tak cukup masa kalau nak masuk semua kedai. So, kami diminta buat planning yang betul. Hanya masuk kedai yang teringin nak masuk sahaja. Dan kalau ternampak barang yang dah macam berkenan, just take it.

Falsafah yang diajar, "Lebih baik menyesal beli dari menyesal tak beli"

Dan kami juga tidak mengetahui keadaan Gilroy Factory Outlet.

Di fikiran saya, ia adalah sebuah Hypermarket, tempat menjual produk berjenama pada harga yang sangat murah.

Berapa besar outlet itu, berapa tingkat bangunan itu, saya tak dapat gambarkan sebab tidak ada pengalaman lagi ke factory outlet di US.

So, let's enjoy out photos.


Acara wajib pagi ini. Bersarapan dulu. Alhamdulillah, masih dapat sarapan makanan halal di hotel ini.


Shaklee LIVE 2014. Kini di San Fransisco. Kami semua bersedia untuk pergi bershopping hari ini.


Seramai 300 peserta rombongan yang sudah tidak sabar lagi untuk pergi bershopping.


Ini jer yang sempat di jamah.... Rileks rileks... Ini baru first round.. Hehe..


Pasangan bahagia yang suka berselfie.


Pemandangan di sekitar hotel di pekan San Fransisco.


Here we go. Kami dah sampai ke destinasi di Gilroy Premium Outlets.


Tengok... nama sebenarnyan Premium Outlets. Saya ingatkan Factory Outlets. Nama pun dah salah.. Huhu.. Nak buat macam mana, ni first time ke US.


Syarat wajib pasangan bahagia. Selfie..


Rupa rupanya, Gilroy Premium Outlet ini adalah bangunan satu tingkat yang terletak dalam satu kawasan yang sangat besar. Baru dapat gambaran.


Sasaran semua orang. Serbu Coach.


Aku tengok yang ini, aku pilih yang ini, aku ambil yang ini aku beli yang ini. Yang senyumnya Maria. Yang stressnya saya. Sebab nak muntah tengok hand bag. Banyak sangat. Tapi, sayang bini punya pasal... Ku relakan jua.


Macam cantik ajer.


Barang barang yang sempat di rembat. Ingat yer prinsip asasnya, "Lebih Baik Menyesal Beli Dari Menyesal Tak Beli."


Berjaya di rembat oleh Maria. Beli untuk siapa, itu fikir lain. Yang penting, rembat dulu.


Ramai orang di kedai ni. Total masa dalam kedai ni saja hampir 2 jam. Sentap beb. Dah la jumlah masa diperuntunkkan untuk shopping hanya 6 jam. Adoyai. Sian saya. Sib baik saya ni suami mithali. Ikut ajer la isteri. Lagi pun, pompuan kan suka shopping. Layankan ajer. Bukan selalu nak dapat peluang macam ni.


"I Love You Abang... Muaaaaaaaah". Hasil tangkapan, lebih seribu USD dihabiskan di sini.


Jom cari kedai seterusnya. 


Senarai kedai yang ada di sini. Mesti bijak membaca peta dan merancang strategy.


Maria dan mak nak pi tengok Corell. So, saya tanpa membuanga masa lagi terus lari masuk kedai kasut Clark.


Pilih pilih pilih.


Beli kasut untuk diri sendiri dan juga anak. Selepas itu, saya 'terpisah' dengan Maria. Maria ke mana ntah. Saya pun ke mana ntah. Dah tak tahu nak cari kat mana. Adik saya pun entah ke mana. Sentap beb. Tempat tu besar. Mana nak cari.

Puas ku berdoa, wirid macam macam. Akhirnya, terjumpa Maria. Alhamdulillah. So, terus bersama kembali.


Masuk ke kedai Adidas pulak.


Masuk kedai Tommy Hillfigger. Tapi rasa tak sedap hati nak beli barang Tommy. So, ambil gambar sajalah.


Baju Tommy budak budak, sangat cantik dan murah. Tapi, saya tak beli la.


Di sini, banyak kedai barangan berjenama. Tapi, banyak pulak yang brand support Israel. Kena berhati hati untuk memilih. Mana yang 'nafsu' boleh tahan... Tahan ajer la. Mana yang air liur meleleh tu, sambar juga la sebutir dua.


Macam biasa ajer baju baju ni. Kurang berminat. Next please....


Di sini, banyak barang yang di jual pada harga diskaun.


Mak cik ni nak pilih cermin mata pulak. Suami mithali temankan juga...... Macam tak berkenan. So, lari ke kedai lain pulak.


Kate Spade. "Yang kiri ke yang kanan ni... Ish ish ish... Hmmm.. Macam nak ambil dua dua. Baik menyesal beli dari menyesal tak beli. Tak gitu bang...."


"Hmmmmm... Yang ni lah"


"Tapi... yang ni pun cantik jugak"


Lai lai... Diskaun diskaun. Jom ke Michael Kors pulak... "Adoyai.. Berapa banyak tangan daa dia ni..."


Akhirnya..... Michael Kors pun turut dirembat jugak.


Tengah hari, dah lapar. Terpaksa masuk ke Mc Donalds. Tapi, bukan untuk makan tapi sebab nak guna toilets. Hehe... 


Kedai Ann Taylor


Nampak kedai ni, baru nak teringat kat anak...


Masuk ke kedai barangan kanak kanak pulak. Teringat kat Farees dan Fateh.


Ni kalau untuk anak anak pompuan. Nak beli, anak dua dua orang lelaki. So, kene work hard la lepas ni untuk Misi Mencari Hawa pulak.


Masuk kedai cermin mata lagi...  Kali ni rembat cermin mata jenama Oakley.


Susunan kedai kedai di sini.


Sebelum balik, masuk Corelle sekali lagi. Secara kesimpulan, inilah total barang yang diborong hari ini. Ingat yer, ini yang dalam gambar. Yang tak ada dalam gambar pun ada lagi. Anda jangan tanya la berapa ribu habis hari ini. Mak pun boleh tahan jugak shopping. Sampai last last, mak jalan, barang yang naik atas kerusi roda sebab tangan dah tak cukup nak pegang. Hehe..


Di sebelah malam. Kami sambung shopping lagi di Burlington Coat Factory yang berdekatan dengan Hotel. 


Beli coat barang sebutir dua. Maria satu dan saya satu. Sangat cantik tapi murah.

That's all for today....

Esok adalah hari terakhir kami di US sebelum kami berangkat pulang ke Malaysia. Sob sob.....

Insya Allah, saya akan kongsikan dengan anda gambar gambar menarik yang sempat diambil pada hari terakhir kami di sana.

Wassalam.

Master Maria Firdaus
Founder Empayar Maria Firdaus
The Most Happening Shaklee Group In Malaysia

Jemput baca kisah perjalanan kami seterusnya di sini.

USA TRIP - PART 13 : VISIT TO SHAKLEE HQ, PLEASANTON, CALIFORNIA





Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com


019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

3 ulasan:

  1. best sangat baca. semoga diberi rezeki juga untuk ke sana, tajaan Shaklee.

    BalasPadam
  2. wauu.. best lah... sangat best... suka tgk .. keep it up encik mariafirdaus. macam mana nak join grup jutawan maria firdaus firdaus ni?
    umi-z

    BalasPadam
    Balasan
    1. Thanks Umi-Z, kalau nak join Empayar Maria Firdaus boleh contact Maria di 019-259 2731 ya :)

      Padam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top