Assalamualaikum,

Ok, bagi yang belum kenal ESP, mesti tertanya-tanya, apa yang best sangat pasal ESP ni? Apasal semua orang sibuk promote dan nak makan ESP ni?

Haa..hanya mereka yang dah mencubanya je yang tau betapa bestnya ESP ni. Jadi, apa benda ESP ni yer??

APAKAH ESP - ENERGISING SOY PROTEIN ISOLATE POWDER?

ESP (Energising Soy Protein) Isolate Powder ni adalah protein dari jenama Shaklee. Ye, memang ada protein jenama lain di pasaran.

Maria pun pernah cuba jenama lain sebelum ni. Tapi memang tak boleh lawan ke'best'an ESP Shaklee.


PRODUK SHAKLEE PERTAMA DICUBA

Sebenarnya, ESP adalah produk Shaklee pertama yang Maria cuba pada Aug 2012, iaitu 2 minggu sebelum baby Fateh lahir.

Sejak tu lah Maria dah jatuh cinta dengan ESP dan Shaklee. Badan memang rasa bertenaga walaupun pada saat-saat dah dekat sangat nak bersalin.

PENGGEMAR SUSU SOYA

Sebenarnya, Maria ni memang peminat susu soya sejak zaman remaja lagi.

DULU, sebelum kenal Shaklee, Maria suka minum susu soya dalam kotak. Masa tu saya suka sebab soya tu sedap je, tak fikir pun Soy GMO ke, gula terlebih ke dalam tu..huhu..teruk betul..

Alhamdulillah sekarang Maria dah jumpa alternative soya yang lebih sihat dan berkhasiat!! Tentulah Energising Soy Protein ESP!!


SEKARANG, inilah dia my favourite breakfast setiap pagi.

Masa Maria masih fully breastfeed Baby Fateh dulu, selama 2 tahun, Maria minum ANMUM LACTA (susu untuk ibu menyusu) + ESP + NESTUM. Then SHAKE!!!

Perghh...memang sedap giler!! Memang mengenyangkan sampai ke tengahari. Tapi Maria masih ambil breakfast lain sama, bukan yang ni je. Hihi. Ibu menyusu perlukan kalori yang lebih berbanding orang yang tak menyusu yer.

Sekarang ni Maria sedang pregnant anak ke-3, so Maria campur ESP dengan ANMUM MATERNA pula, iaitu susu untuk ibu mengandung.

Kalau sehari tak minum ESP rasa tak lengkap hidup ini. Chewah..

KEBAIKAN ESP

Bagi ibu mengandung/menyusu macam Maria, bila minum ESP ni, badan rasa cergas dan bertenaga. Susu badan pun jadi semakin pekat dan baby cepat kenyang.

Ini kerana komposisi terbesar dalam susu ibu adalah protein. Jadi bila badan ibu cukup protein, susu yang ibu hasilkan pun lebih pekat dan berkualiti. Senang nak menyusu.

Baby pun happy, dan dapat membesar dengan sihat dan tembam, macam baby Fateh. Hehe.



Fateh at 8 months old. Senyummm je Fateh ni. Tengoklah badan berketul-ketul dia tu. Kulit Fateh pun sangat lembut dah gebuuu..rasa nak geget je..hahaha..Alhamdulillah... Inilah Baby Shaklee kami :)

Protein tersangat lah penting kepada mereka yang ingin kulit cantik dan tona kulit yang sekata. Sebabnya protein adalah makanan sel. 

Jadi sesiapa yang ada banyak kesan jeragat atau parut yang susah nak hilang tu, kemungkinan besar adalah disebabkan kekurangan protein untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tu.

Oh yer, untuk ibu mengandung/menyusu yang ambil ESP, bukan saja kulit ibu saja cantik, kulit anak pun cantik jugak tauu. Alhamdulillah, baby Fateh dah umur 2 tahun lebih, setakat ni takde apa-apa allergy. Memang kulit Fateh halusss, licinn dan gebuuu sangat. Best tau gomol dia..hihi.. :)

Selain tu, ESP juga mengandungi Low Glysemic Index. Oleh itu ESP boleh memberikan tenaga berpanjangan dan mengurangkan rasa lapar, jadi sangat sesuai untuk mereka yang nak Slim dan yang ada Gastrik. Sebab tu lah ia jadi hot product pada bulan Ramadan.

Oh ye, ESP Shaklee ni takde apa-apa perisa macam coklat ke, strawberry ke. Bukan sebab Shaklee kedekut yer. Tapi sebab nak mengekalkan keaslian soya.


NON-GMO (NON-GENETICALLY MODIFIED ORGANISM)

 
Yang paling istimewanya ESP Shaklee ialah, soya yg digunakan oleh Shaklee tidak diubah suai secara genetic. Ia dipanggil NON-GMO (Non-Genetically Modified Organism).

Daripada benih sehingga penyimpanannya, Shaklee hanya menggunakan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti. Mesti ada yang tanya, apa bagusnya kalau soya Shaklee ni Non-GMO?

Haa, ini ada kaitan dengan RUMOURS yang kata soya ni produk Israel lah, boleh menyebabkan kemandulan lah, soya penyebab kanser dan macam-macam lagi keburukan soya.

Harap bertenang yer. Sebenarnya yang ramai tak tahu, bukan soya menjadi penyebab keburukan ni. Tengoklah sejak berpuluh-puluh tahun dulu, orang Jawa makan tempe diperbuat dari soya hari-hari.

Kan sihat dah bijak je. Takde masalah pun walaupun makan soya hari-hari. Maria sendiri adalah peminat tempe, sebab mak Maria orang Jawa dari Paya Dalam, Melaka. Hihih..


KEBURUKAN SOYA GMO



Sebenarnya produk soya (GMO) ialah produk yang telah diubahsuai genetiknya sehingga serangga pun tak lalu nak makan.

Jadi production pun bertambah besar dan pengeluar dapat untung berlipat kali ganda. Sebab itu mereka boleh jual dengan harga yang sangat murah.

Pengubahsuaian inilah yang boleh menyebabkan allergy, toxin dan potensi kanser.

Malangnya yang menjadi mangsa adalah manusia yang tak tahu dan terus-menerus makan produk-produk GMO ni.

Sekarang ni memang banyak produk GMO di pasaran terutamanya soya dan jagung. So lepas ni kalau nak beli produk dari soya atau jagung, pastikan ia berlabel Non-GMO yer.

Jangan beli sesuatu produk tu sebab murah, sedap, or sebab nak dapat barang free. Hargailah kesihatan badan kita.

InsyaAllah dalam next entry Maria akan terangkan dengan lebih lanjut kenapa kita perlu pilih produk yang Non-GMO berbanding produk GMO yang kebanyakannya lebih murah di pasaran. 


ESP IS THE BEST SOY PROTEIN IN THE WORLD

Alhamdulillah, memang rasa bertuah sangat sebab dapat menikmati protein dari sumber soya yang berkualiti tinggi. The best ever brand in the world.

Harga yang sangat mampu dimiliki. So no wonder la ESP ni selalu sold out dan ia menjadi hot item di kalangan customer-customer Maria. Ia memang sesuai untuk Lelaki dan Wanita.

Jadi, cubalah segelas ESP hari ini, dan anda pasti sukakannya!! Buatlah pilihan bijak memilih protein dari sumber soya Non-GMO.

Ingat yer, soya dari sumber GMO memberi risiko penyakit berkaitan KANSER DAN ALLERGY. Hihi, saje bagi ayat penutup yg menakutkan.

Lepas ni sila check label tin soy protein masing-masing, GMO or Non-GMO? :)

Anda nak tahu macam mana cara memilih soy protein terbaik?

Jemput baca penerangan seterusnya di sini yer:-

Kepentingan PROTEIN dan 5 Tips Memilih SUMBER PROTEIN Terbaik!

Bagaimana Memilih SOY PROTEIN Berkualiti? 

Thanks for reading! :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nak dapatkan semua produk Shaklee pada HARGA TERENDAH?

Jom register sebagai AHLI SHAKLEE yang sah. Lebih JIMAT dan UNTUNG tau! 

Ada banyak kelebihan sebagai ahli, walaupun hanya makan sendiri. 

Nak belajar JANA INCOME dengan Shaklee hanya DARI RUMAH pun boleh!   

Hubungi MASTER MARIA (019-259 2731), kami sedia membantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTERS KAM MARIA and MOHD FIRDAUS
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Certified Shaklee Product Trainer
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (CLICK HERE TO WHATSAPP)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top