Assalamualaikum,

Semua yang membaca blog saya tahu saya merupakan seorang usahawan. Dan saya memang suka kalau lebih ramai dikalangan kita yang buat bisnes.

Mengapa? Hanya mereka yang dah buat bisnes tahu 'nikmat' buat bisnes tu.

Anda yang masih belum buat bisnes mungkin tak faham apa yang saya maksudkan ini.

Sebelum ini pun, saya sering memberikan pelbagai nasihat perniagaan kepada anda melalui blog ini. Cuma sejak kebelakangan ini, saya agak kurang menulis di blog. Ini kerana saya sedang fokus untuk melahirkan 50 usahawan dalam group MARIAFIRDAUS DAN USAHAWAN SHAKLEE untuk memperoleh pendapatan 4 angka sebulan melalui perniagaan online.

Kami agak 'aktif' dalam secret group di Facebook dan di Whatsapp. Hampir setiap hari, saya memberi pelbagai tips kepada mereka. Semata mata saya mahu melihat mereka berjaya. Group ini baru bermula. Alhamdulillah, sudah ada beberapa orang dalam group ni yang dah dapat 4 angka sebulan. And many more to come. Insya Allah.

Nasihat Perniagaan

Saya sebenarnya suka membantu orang untuk lebih berjaya dalam perniagaan mereka. Bulan lepas, ada seorang usahawan yang buat consultation dengan saya. Beliau buka kedai komputer. Beliau membuat servis dan membekalkan komputer baru.

2 minggu pertama beliau berniaga, sales beliau hanya RM30k. Beliau menghubungi saya dan mendapatkan consultation dari saya.

Alhamdulillah, cukup satu bulan pertama beliau dapat Closed Sale RM97k. Itupun selepas saya berikan beliau hanya beberapa tips yang perlu dilakukan untuk meningkatkan jualan beliau.

Alhamdulillah, beliau menghubungi saya lagi untuk 'consultation' seterusnya. Saya berikan beberapa tips lagi untuk beliau.

Kali ini lebih ganas. Saya setkan target untuk beliau. Saya mahu, pada hujung bulan ketiga. Sales beliau naik RM200k sebulan. Dan saya teramat yakin, beliau akan mampu untuk mencapainya.

Nasihat Perniagaan Percuma

Saya tahu, ramai yang berminat untuk menjalankan perniagaan. Kalau boleh, mereka mahu mendapatkan khidmat nasihat percuma.

Jika anda mahukan khidmat nasihat perniagaan secara percuma. Saya syorkan anda untuk lawat Facebook Fanpage ini : https://www.facebook.com/BiskutTsunamiCoklat?fref=ts

Kalau boleh, anda LIKE sekali fan page ini.

Ini kerana, hampir setiap hari beliau memberikan tips, nasihat perniagaan percuma di situ.

Insya Allah, jika anda follow. Banyak ilmu yang akan anda dapat di situ.

Siapa Beliau?

Beliau merupakan Tauke Biskut Tsunami Coklat. Beliau seorang usahawan yang berjaya. Beliau mahu membantu lebih ramai orang lain berjaya. Sebab itulah beliau banyak membantu pembaca fan page beliau dengan memberikan pelbagai tips perniagaan secara percuma.

In fact, beliau juga menawarkan khidmat nasihat bagaimana anda boleh memulakan perniagaan dengan menjadi Agen Biskut Tsunami Coklat beliau.

Kepada sahabat saya ini, saya doakan beliau berjaya di dunia dan di akhirat.

Wassalam

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top