Assalamualaikum,

Kepada mereka yang tidak sempat menempah CD, anda boleh mendownload ceramah Prof Muhaya di link di bawah:

http://ikimfm.my/ikimfm/index.php?option=com_content&view=article&id=55

Anda boleh klik ceramah Prof Muhaya di bawah segmen Islam Itu Indah.

Lepas pilih tajuk yang anda mahukan, 'Right Click' kemudian pilih 'Save As'

Kemudian, anda boleh transfer ke USB atau ke CD untuk dengar di kereta.

Lebih afdhal kalau anda boleh sebarkan kepada rakan rakan anda yang lain.

Wassalam

4 ulasan:

  1. Assalamu'alaikum Wrmbth, sekarang ni banyak HP dah boleh mainkan mp3 dan video. Cara paling fektif nak dengar ceramah, masukkan dalam Handphone dan mainkan dimana sahaja.

    Tak perlukan cd sebab cd perlukan player.

    Semua orang ada HP bukan.

    BalasPadam
  2. Thanks Fairul for the suggestion.

    Saya bukan apa, ada orang kalau nak download dia rasa 'malas'. Ada juga yang nak download tapi dia tak tahu.

    Saya hanya ingin mudahkan. Saya nak bagi peluang orang dengar ceramah Prof Muhaya dengan cara yang paling mudah. Sebab tu lah saya bagi dlm bentuk CD.

    Lepas mereka dah suka dengar, lain kali yang 'malas' pun dah jadi 'rajin'. Dan 'yang tak tahu' pun akan berusah untuk 'tahu'.

    Pendek kata, buatlah macam mana pun. Asalkan dengar.

    Kalau bagi CD free pun, tapi tak dengar. Buat apa.

    Nak guna cd ka, nak guna usb ka, nak guna phone ka, gunalah. Asalkan DENGAR.

    Wassalam

    BalasPadam
  3. Tak pe Tuan Haji,

    Saya punya cadangan pun sekadar beri alternatif lain pada generasi celik IT yang muda2 ni.

    Bukankah bagus lebih banyak jalan kebaikan dibuka tuan. Pendek kata, pencen kubur. Haha.

    Selamat berpuasa kepada tuan ayam dari gembala kambing.

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum.. kalau yang muda celik IT, bagaimana pula yang dah tua? tak semua orang tua ada hf, kalau ada pon tak semua tahu macam mana nak menaip massage. Apatah lagi nak masukkan ceramah ke dalam hf.. Kebanyakan kereta ada CD kan.. ha ini kn lebih mudah untuk mereka yang lebih berusia. Anak2 boleh beri pada ibu bapa sendiri, ibu bapa mertua.. kalau pasang semasa memandu atau di radio dirumah, orang tua n anak2 kita juga buleh tumpang dengar.. tak gitu?
    Teruskan Tuan Haji, semua peringkat umur boleh manfaatkan nya.. :)
    -yusfarazi-

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top