Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Semoga Allah memasukkan kita semua ke dalam syurga tanpa dihisab.

Ini adalah sambungan dari entry sebelum ni:-


Cruising at the Sea, Free And Easy Day

Selepas melawat Capri Island di Italy, kami akan berada di atas kapal selama satu hari untuk aktiviti bebas. 

Di atas kapal memang ada banyak aktiviti yang boleh dibuat, cuma kami tak sempat nak buat semua sebab jadual memang sangat tight.

So, hari terakhir ni kami diberikan satu hari penuh untuk enjoy aktiviti di atas kapal.


Program hari ini, free & easy.


Mulakan hari dengan ceria... Merenung masa depan lah tu.


Pemandangan di laluan antara bilik


Atas kapal ni sendiri ada Adventure Ocean. Di sini kita boleh buat Scuba Diving. Tapi ia tak percuma. Kena bayar lah. Boleh bayang tak, atas kapal pun boleh buat scuba diving. Besar tak besar kapal tu.


Gambar gambar menarik atas kapal ni


Last day ni, better gi shopping apa yang patut. Ni kedai cenderamata atas kapal tu. 


Barang barang ni memang tak murah lah yer... Beli ajer lah satu buat kenangan.


Agenda kami hari ni, pusing satu kapal dan jalankan aktiviti yang ada di sini


Bola ni boleh tukar jadi kereta. Dah jadi transformer nampak gayanya.


Ni pulak elevated restoren, boleh naik boleh turun. Tapi nak minum atau makan di sini tak free. So kita ambil gambar ajer lah.


Aduh. Mana leh tahan. Coklat pulak... Meleleh air liur baq hang. Free lak tu. Makan ajer la.


Mainan ada banyak. Tapi lebih untuk budak budak. Dah budak budak tak ada, mak budak pun naik ajer lah.


Kapal ni setinggi 17 tingkat bangunan. So, boleh nampak lah betapa besarnya kapal ni kan dari angle ni. 


Gambar dari jauh sket. So leh nampak kapal dari angle berbeza. Kami berada di tingkat 5 masa ni. Itu pun kapal ni tinggi lagi. 


Tempat persembahan dijalankan.


Pusing pusing indoor pulak


Asal ada tempat cantik ambil ajer lah gambar dulu.


ID dalam kapal ni memang cun.


Dalam kapal ada taman lak.... 


Slide ni kalau turun setinggi 11 tingkat. 


Berani ke nak naik ni? 


Siap ada flying fox lagi. Layan ajer lah. Sebelah belakang sana tu ada court futsal lagi. 


Saya pun naik juga....


Nampak macam best. Nak kena try ni...


Di belakang kapal


Ok. Dah sedia beraksi. Pakai baju mandi dulu.


Meluncur.. First time ni buat. Alhamdulillah. Menjadi. Setiap orang diberi peluang dua kali. Lepas jatuh dua kali bagi orang lain pulak.


Ambik hang. Tergolek terus....


Sampai kat hujung. 


Maria pun boleh meluncur juga.... Tapi sepandai pandai dia meluncur, akhirnya tergolek ke belakang juga...


Rasa yang tadi macam kanak kanak riang ja. So, nak try yang ni pulak. 


Fail terus. Baru dia lepas ajer dah tergolek.


Sakit wei.... Serious. Bila jatuh tu maka ramailah penonton yang gelak... Ikut lah gaya kita jatuh tu. Ni nampak macam tertomoih ke depan jer.


Kami main slide pulak. Di atas kapal in total ada 27 kolam renang, so boleh mandi mana yang berkenan.


Dah tak larat, kita mandi balik dan tukar pakaian then pi makan.


Tangga piano. Setiap kali kita pijak yang warna hitam tu, tangga akan berbunyi macam piano. So, leh la lari naik turun naik turun ikut lagu yang nak main. Haha...


Deck untuk lari lari. 


Ada pulak tempat nak minum coffee percuma. Macam macam jenis kopi ada di sini.


Pilih ajer nak yang mana. Siap ada kek, biskut lagi kalau nak makan. It's totally free.

Last Day - Barcelona - Kuala Lumpur

On the last day, kami turun dari kapal sekitar jam 9 pagi. 

Pagi ini kami dijadualkan untuk shopping di shopping outlet.

Tapi.... Tapi....

Beberapa hari sebelum tu, saya ada jumpa dengan VP Shaklee Malaysia, Pn Maziah. Minta jasa baik untuk dipertimbangkan untuk bawa kami ke Stadium Barcelona.

Yer lah kan, dah sampai Barcelona tapi tak pi Stadium Barcelon. Macam tak lengkap pulak rasanya.

Alhamdulillah, selepas mereka berbincang. Ia dipersetujui. Maka pada pagi itu. Kami semua ke Stadium Barcelona dulu. Yeayy.....


Dekat dekat stadium ternampak bas yang bawa player Barcelona ni. Wow.. Cantik. Cuma player tak der lah dalam tu.


Camp Nou... Lets go. Kami diberi masa sejam sahaja di sini untuk bergambar dan beli barang di kedai dia. Tak sempat nak buat stadium tour sebab nak buat stadium tour ambil masa 2 jam. 


Di luar stadium ada gambar gambar player ni. Yang ku kenal Messi, Gerrard Pique dan Luis Suarez jer. Yang lain tak kenal.


Ambil gambar dulu.. Been there ok.


Ok. Harga dalam kedai ni usah dikenang. Memang sangat mahal.


Baju ni ada dua jenis. Satu replika harga sehelai ni pun dah RM500. Kalau nak yang sama macam player pakai, sehelai RM800 ++ . Amik kau.... Macam tak perlu beli lah kot. Kita beli yang lain jer lah. Dalam dok beli yang lain pun, habis juga dekat RM500 kat sini. Huhu...


Habis lawat stadium kami ke factory outlet.


Sangat besar dan sangat luas... Banyak gila barang yang ada.


Selfie dulu


Singgah kedai kasut jap


Maria ambil 2, saya ambil satu pasang. Jadilah buat kenangan beli kasut di sini. 


Beli kak beli..... 

Selepas shopping, kami semua berangkat ke Airport Barcelona. Its time to say good bye to Spain.

It's a great journey. A great experience. 

Thanks to Shaklee for this amazing trip. 

Tahun 2019 insya Allah kita akan Las Vegas, United States pula.

Semoga Allah mudahkan urusan.

Untuk baca KOMPILASI semua entry kami, jemput click di sini:-

Travelog Western Mediterranean Cruise 2018 - Compilation

Wassalam.

================

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top