Apakah Fungsi Jantung?

JANTUNG berperanan dalam sistem peredaran darah. Ia bekerja seperti sebuah pam yang mengecut dan rehat untuk mengalirkan dan mengedarkan darah ke seluruh tubuh badan.

Jantung adalah organ yang paling kuat bekerja di dalam badan kita.

Secara purata, jantung anda berdegup 80 kali seminit, 4,800 kali sejam, dan 115,200 kali sehari dan 42,048,0000 kali setahun!


Apakah Tekanan Darah?Tekanan darah diukur dalam dua bacaan contohnya 120/70.

Angka 120 mmHg menggambarkan tekanan sewaktu jantung mengepam (tekanan sistolik), manakala 70 mmHg menggambarkan tekanan sewaktu jantung rehat (tekanan diastolik).

Angka bawah lebih penting daripada angka atas kerana semakin tinggi angka ini semakin sedikitlah waktu rehatnya.

Juga semakin tinggi angka ini, semakin banyak kerja atau beban yang harus dipikul oleh jantung untuk memastikan bekalan darah sampai ke seluruh tubuh.


Komplikasi Tekanan Darah Tinggi!

Tekanan darah tinggi akan menyebabkan tekanan ke atas organ-organ penting terutamanya otak, jantung, buah pinggang dan mengakibatkan kerosakan. 

Jenis kerosakan bergantung kepada berapa lama dan berapa cepat tekanan darah meningkat.

❗PENINGKATAN MENDADAK tekanan darah boleh menyebabkan kekeliruan, khayal, sawan dan kematian, maka hendaklah dirawat segera.

❗TEKANAN BERTERUSAN ke atas organ-organ tubuh akan menyebabkan:-
😱 Jantung - Kegagalan jantung, serangan jantung dan kematian.
😱 Pembuluh Darah - Pembuluh darah menjadi keras.
😱 Buah Pinggang - Kegagalan buah pinggang.
😱 Mata - Pendarahan dan kerosakan pada kawasan sensitif cahaya dalam mata.
😱 Otak - Strok / angin ahmar.4 Cara VIVIX Membantu Pesakit Darah Tinggi Menjaga Tekanan Darah Dan Kesihatan Jantung

POLIFENOL bertindak sebagai antioksidan yang sangat bagus dan bermanfaat dalam mengekalkan fungsi jantung yang sihat seperti meningkatkan aliran darah, menggalakkan pengecutan dan pengembangan salur darah yang sihat dan normal untuk mengekalkan fungsi salur darah yang optimum.


Pelbagai kajian telah menunjukkan bahawa POLIFENOL yang juga terdapat di dalam VIVIX boleh membantu dalam menggalakkan fungsi jantung yang sihat dengan:

✅ 1. Mengurangkan keradangan (inflammation) dalam salur darah.1,2 

✅ 2. Menggalakkan dinding salur darah yang sihat. 1,2 

✅ 3. Menggalakkan tekanan darah yang sihat.

✅ 4. Mengekalkan tahap pergumpalan (clumping) platelet yang sihat.2,3


Bagi pesakit yang menghidap DARAH TINGGI & SAKIT JANTUNG, sangat penting untuk anda AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT, termasuk PEMAKANAN SIHAT, SENAMAN, MENGAWAL BERAT BADAN SIHAT dan MENGAMBIL VIVIX SECARA KONSISTEN untuk menjaga tekanan darah dan meningkatkan tahap kesihatan jantung anda. SENARAI KAJIAN KLINIKAL yang membuktikan POLIFENOL membantu menggalakkan fungsi jantung yang sihat:-

1. Saleem, T. S. M., & Basha, S. D. (2010). Red wine: A drink to your heart. Journal of Cardiovascular Disease Research, 1(4), 171–176. http://doi.org/10.4103/0975-3583.74259

2. Vidavalur, R., Otani, H., Singal, P. K., & Maulik, N. (2006). Significance of wine and resveratrol in cardiovascular disease: French paradox revisited. Experimental & Clinical Cardiology, 11(3), 217–225.

3. Lopez-Sepulveda R, Rosario J, Miguel R, Maria JZ, Manuel S, Manuel GG, et al. Wine polyphenols improve endothelial function in large vessels of female spontaneously hypertensive rats. Hypertension. 2008;51:1088–95. [PubMed]Apakah Polifenol? 
POLIFENOL adalah sekumpulan bahan semulajadi yang terdapat di dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan yang berperanan memberi warna kepada buah dan tumbuhan sambil melindunginya dari penyakit.

Terdapat lebih daripada 8000 POLIFENOL yang dikenalpasti dalam makanan seperti teh, anggur, coklat, buah-buahan, sayur-sayuran, minyak zaitun dan lain-lain.

POLIFENOL paling banyak dijumpai dalam tumbuhan berwarna gelap seperti anggur dan elderberry. Jumlahnya tinggi di dalam biji dan kulit buah.

RESVERATEROL adalah salah satu daripada jenis POLIFENOL.

POLIFENOL memainkan peranan penting dalam mengekalkan kesihatan, melindungi sel-sel dalam tubuh dari kerosakan oleh radikal bebas termasuk meningkatkan kesihatan dan seri kulit. Apakah VIVIX?VIVIX adalah minuman botani lazat yang mengandungi POLIFENOL, iaitu campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.

Campuran proprietari saintifik termaju dalam VIVIX Shaklee adalah berasaskan ANGGUR MUSCADINE, salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan mempunyai paling banyak manfaat. 

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap POLIFENOL yang ditemui dalam anggur lain. 

Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Di Shaklee, kami memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.


Di Malaysia, VIVIX diklasifikasikan di bawah kategori MAKANAN, di bawah bidang FSQD (Bahagian Keselamatan & Kualiti Makanan) Kementerian Kesihatan Malaysia. 
Berminat nak dapatkan VIVIX bagi membantu mengawal tekanan darah dan menjaga kesihatan jantung anda dan ahli keluarga? 

Hubungi MARIA (019-259 2731) segera untuk HARGA TERBAIK!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PROMOSI VIVIX TWIN PACK
JIMAT HINGGA RM375!
(HINGGA 28 FEB 2019)


Dengan belian VIVIX TWIN PACK dengan hanya RM684 (Normal RM950), anda dapat:-
✅ Diskaun 10% dari Harga Ahli (jimat rm76)
✅ FREE Membership (jimat rm65)
✅ FREE Postage (jimat rm10)
✅ FREE Shaklee Shaker (jimat rm26)
✅ CASH BONUS RM34!

Hubungi Maria segera untuk dapatkan penjimatan hebat ini, sehingga 28 Feb 2019 saja ya!

================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top