Shaklee Business Leaders National Conference 2018 Yang Sangat Best!


By : Kam Maria Abdul Mutalib

Assalamualaikum,

Apa khabar semua pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Kami doakan anda semua sentiasa dalam rahmat Allah dan gembira disamping keluarga tersayang.

Syukur Alhamdulillah, pada 3 Feb 2018, kami para Leaders Shaklee dijemput ke BUSINESS LEADERS NATIONAL CONFERENCE (BLNC) di Sunway Convention Centre. Ini kali kedua Shaklee buat BLNC, tahun lepas 2017 adalah kali pertama.

Kalau nak tau, event yang sangat grand ni hanya exclusive untuk Leaders Shaklee yang layak je tau. Iaitu mestilah yang Effective sebagai Leaders 3 kali dalam setahun.

Leaders Shaklee maknanya mereka yang Effective Supervisor ke atas dan dapat income minimum 4 angka setiap bulan.

Yang paling best, event ni dah lah FREE, kami tak payah bayar apa-apa langsung. Husband / wife pun dijemput sekali dan makanan pun disediakan FREE!

Ini yang kami sayaaang sangat dengan bisnes Shaklee. Banyak rewards yang kita boleh dapat kalau buat betul-betul dan konsisten dalam bisnes Shaklee.

Shaklee kan dah ada produk terbaik yang terbukti SELAMAT dan BERKESAN sejak 100 tahun lepas. Sebab tu lah kami setia sebagai pengguna sejak 2012 dan setiap hari memang ramai sangat customers baru dan lama yang setia dan repeat order dengan kami.

Syukur Alhamdulillah. Tahun ni ramai team kami dalam MFMS EMPIRE yang layak ke BLNC.

Ok jom kita layan gambar-gambar sepanjang event ni.


With our 2nd SHAKLEE CAR, yang baru ambil sehari sebelum event ni. Kereta yang kami boleh bayar setiap bulan guna CAR BONUS SHAKLEE. 


Yeah, get ready for the event!


Di tempat registration. Ribuan Shaklee Leaders yang hadir. 


Firdaus sedang register. 


Yeay dapat VITAMIN FREE! Setiap leader dapat OMEGAGUARD, BCOMPLEX dan COQ-TROL. 

We Use, We Love & We Share!


Sampai-sampai kita Breakfast dulu!


Bersama team MFMS Empire tersayang. Diorang ni semua leaders hebat dalam team kami.


The pinky girls!


Lagi team Pink. 


With my sister, Senior Coordinator Kam Haryatie, founder of MommyShahab Empire. 


With my beloved team, Master to be Affni Shahida, founder of Mamacilik Empire. Kecik comel je orangnya kan, macam anak dara. Tapi dah anak 5 orang tau. Affni ni Ex-Engineer yang dah resigned dan sekarang jadi Fulltime Working-At-Home-Mom with Shaklee. Best kan!


Di tengah tu Kak Shopiah, seorang Pharmacist yang jugak pengguna tegar Shaklee. Yang tepi tu kak Hafizah. Kak Shopiah dah umur 50an, kak Hafizah pulak 40an, tapi nampak muda je dua-dua ni kan. 

These are Shaklee Effects! Dulu mula as pengguna je, sekarang dah serius bisnes Shaklee sampai jadi Leaders. Tahniah!!


Para suami yang sentiasa bersemangat dan support bisnes isteri masing-masing. Bila pasangan sama-sama support barulah bisnes lebih berkat kan. 


Team GLC under Master Laila.


Dengan team LAT Family under Master Ira.


Incredible Group di bawah Masters to be Nadia & Din, great leaders in MFMS Empire team.


Ok ready to get into the hall!


Semua leaders ambil tempat masing-masing.


Kami para Masters diberi tempat duduk di depan. Ni yang best bila dah jadi Master Shaklee, sentiasa ada privilege in each event :)


This is my husband, my soulmate, my bestfriend and my biggest supporter in Shaklee.


With my beloved mentors, Master Ira and my Master Ainul. Thanks for all your support and guidance  to me and my team.


Tema BLNC kalini adalah BREAKTHROUGH!

Dalam hidup kita ni, of course kita akan sentiasa hadapi halangan, cabaran yang menghalang kita untuk terus maju.

Tapi untuk berjaya, kita mesti 'pecahkan' tembok halangan tu walau apa pun halangan yang datang. Inilah yang dikatakan BREAKTHROUGH!

Our greatest glory is not in NEVER FALLING, but in RISING everytime we FALL.


Live video with CEO Shaklee, Mr Roger Barnett. Tak sabar nak jumpa beliau lagi next year di Global Conference Shaklee 2019 in Las Vegas! 


Ucapan dari Helen Lam, Presiden Shaklee Malaysia. 


Alhamdulillah, banyak achievements company Shaklee sepanjang 2017. InsyaAllah 2018 ni confirm lagi hebat!


Seterusnya adalah sessi dengan Les Wong, Vice President Shaklee USA. Kalau nak tau, beliau ni dah bekerja dalam Shaklee Corporation sejak 40 tahun lalu. Kiranya antara staff pioneer dalam Shaklee.

Les Wong bertanggungjawab dalam kebanyakan Research and Development (R&D) produk Shaklee. Dan dah lebih 40 tahun jugak beliau jadi pengguna tegar produk Shaklee. 

Umur dah 60 an tapi nampak sihat cergas bertenaga macam umur 40 an! Amazing Shaklee Effects!


Les Wong share dengan kami, Shaklee dah bekerjasama dengan NASA sejak berpuluh tahun yang lepas untuk hasilkan suplemen ASTRO-ADE yang membantu para angkasawan NASA untuk kekalkan kesihatan masa di angkasa. Yelah kat angkasa ada kan ada limitation air dan makanan berkhasiat. So angkasawan sangat perlukan suplemen untuk support nutrisi mereka. 

Kalau nak tahu, produk PERFORMANCE DRINK Shaklee sekarang ni adalah hasil dari kajian saintis Shaklee dan NASA sebelum ni. Ia minuman elektrolit yang membantu kekalkan hidrasi badan dan bagi tenaga.  Sebab tu lah kalau kita amalkan Performance Drink especially masa bersahur dan berbuka puasa, kita akan rasa bertenaga!


Dan yang kami bangga sangat, Shaklee ada team yang terdiri daripada Atlet bertaraf dunia yang jadi pengguna setia Shaklee.  


Sejak berpuluh tahun lalu, Shaklee dah buktikan yang Atlet pengguna Shaklee mampu berjaya sampai ke peringkat antarabangsa. 


Atlet Shaklee menang banyak sangat pingat masa sukan Olympic.


Shaklee always supporting ELITE, WORLD-CLASS ATHLETES with HIGH QUALITY SHAKLEE NUTRITION.


Kenapa atlet peringkat dunia pilih Shaklee? Of course sebab produk Shaklee dah TERBUKTI SELAMAT DAN BERKESAN sejak 100 tahun lalu! 

Produk Shaklee takde dadah berbahaya tau. Kalau lah ada dadah berbahaya, mesti semua atlet tu dah kena disqualified dari Olympic. 

We are proud to be SHAKLEEAN!


Seterusnya waktu Lunch break, kami ke area pameran YOUTH, produk Skincare terbaru Shaklee!


Sempena pelancaran YOUTH, Shaklee invest beli 2 mesin canggih ni untuk analisis kulit. 


Mesin ni boleh analisa:-
✅ Umur Kulit
✅ Peringkat Sebum (Kelenjar minyak)
✅ Peringkat Kelembapan
✅ Kedutan
✅ Pigmentasi
✅ Keanjalan
✅ Jenis Kulit
✅ Level Bakteria Kulit Berjerawat
✅ Kondisi Liang Roma
✅ Tompok UV
✅ Tona Kulit


So apa lagi, semua Leaders ambil peluang untuk test tahap kesihatan kulit.


Lelaki pun kena jaga kesihatan kulit tau. Bukan wanita je. 


Firdaus tengah test kulit. 


Machine ni akan bagi printed results yang tunjukkan tahap kesihatan kulit. 


Lepas tu ada sessi free consultation dengan Nutritionist Shaklee. 

Alhamdulillah, Skin Age Maria lebih muda dari umur sebenar. Skin Age Firdaus pulak tua sikit dari umur sebenar. So nampaknya lepas ni Firdaus kena amalkan YOUTH untuk kembalikan keremajaan kulit. Hehe. 



Dah habis test kulit, kami pun ke lunch yang Shaklee sediakan. Ini sebahagian daripada Great Leaders dalam team MFMS Empire. Ada ramai lagi sebenarnya, tapi ada yang tak dapat join atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. 


Lepas lunch dan solat Zuhur, sessi petang disambung dengan sessi bersama Chris Kyroe, Vice President, Beauty Research and Development, iaitu yang bertanggungjawab membangunkan produk YOUTH. 


Sessi seterusnya adalah TESTIMONY pengguna YOUTH. Nanti Maria akan share dalam entry lain details tentang kehebatan produk YOUTH ni ok! Memang powerful sangat!


Then sessi yang ditunggu-tunggu adalah announcement tentang rewards yang menanti semua Usahawan Shaklee untuk next Fiscal Year. 

Ada banyaakkk sangat rewards yang kami boleh grab untuk next year. 


Antara yang paling best adalah FREE TRIP to Shaklee Global Conference 2019 in Las Vegas & Shaklee HQ di Pleasanton, California, USA. Tahun 2014 dulu kami dah melawat ke Shaklee HQ Pleasanton. Jemput baca pengalaman kami DI SINI.


Selain tu, ada jugak trip Asia iaitu ke Phuket, Thailand.


Lepas habis event, masa untuk pickup YOUTH SET yang kami pre-order sebelum ni. Alhamdulillah, 5 set yang diperuntukkan untuk setiap Master dah licin kena booked!


Tak sabar nak try this YOUTH set! LOOK YOUNGER LONGER!


The best skincare with 8 years of research, and patent pending.


Of course semua ingredients YOUTH adalah dari bahan semulajadi. Dan terbukti bebas dari lebih 1500 jenis bahan kimia berbahaya yang banyak terdapat dalam skincare lain. 


We are the 2 sisters and Shaklee Lovers! 

Kalau nak tau, kami ni tak lama lagi dah nak masuk umur 40 series, tapi cita-cita nak kekal macam 20 series. InsyaAllah, dengan konsisten Vivix Shaklee dan Youth Shaklee, mesti boleh!

AWET MUDA bukan maksudnya nampak muda je tau. Tapi sihat, cergas, bertenaga macam orang muda walaupun umur dah tua!

So nanti bila jalan dengan anak-anak bujang, nampak macam jalan dengan adik-adik je. Ok lah kan. Tak pun jalan dengan cucu, orang ingat jalan dengan anak. Hihi. 

Usaha amalkan suplemen Shaklee sejak masih sihat, kita mampu kekalkan kesihatan hingga ke usia senja, dengan izin Allah. 


Syukur Alhamdulillah, berakhir nya BLNC 2018. Overall, BLNC kalini memang best sangat! Tak sabar nak attend National Conference in July 2018 yang open untuk semua ahli Shaklee nanti. 

Anda nak jadi sebahagian daripada Leaders yang dah berjaya dalam Shaklee bersama kami team Maria Firdaus Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire? 

Boleh contact Maria terus ya. Let's be part of us!

~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!




Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Certified Shaklee Product Consultant
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)

Catat Ulasan

[blogger]

MKRdezign

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget