By : Mohd Firdaus Mat Saad

Assalamualaikum,

Terima kasih kepada anda yang menziarahi blog mariafirdaus.com.my ini.

Saya doakan Allah sentiasa melimpahkan rahmat dan kasih sayang buat anda. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan anda, diberi kebahagian anda di dunia dan di akhirat.

Video Shooting

Baru baru ini, saya dijemput oleh pihak Shaklee untuk ditemuramah atas kejayaan dalam Shaklee.

So.. Ini kali kedua saya kena shooting secara proper.

This is an amazing experience for me since saya memang minat bahagian videografi.

Tarikh shooting adalah 9 Disember 2015. Tapi, sehari sebelumnya saya dah kena pergi ke studio untuk briefing dan juga discussion mengenai skrip untuk video.


Disinilah tempat shooting dilakukan. Shooting dalam studio, tapi nampak macam dalam rumah.


Saya dimaklumkan ciri ciri baju yang akan dipakai pada esok hari.


Masa saya sampai, seorang sahabat saya sedang dishooting.


Bukan mudah. Untuk satu perenggan. Beliau akan cakap berulang ulang kali lebih kurang 20 kali. Mak aiiii... Tak terbayang macam mana turn saya esok.


Ni gambar dalam komputer mereka. Kalau anda perasan, nampak macam dalam real rumah kan. Sebenarnya hanya di dalam studio.


Ramai sungguh krew produksi. Saya agak agak dalam 30 orang.


This is the cinematography untuk video testimoni ini.


Background 'luar rumah'.

Hari Shooting

So, it's my turn. 

Bila saya sampai ke studio, perkara pertama mereka buat adalah 'Make Up'.


Jom make up dulu. Hehe...


Untuk shooting saya, mereka buat bagi nampak macam 'outdoor'.


This is the place


Anda nampak tak background tu nampak macam mana? Pokok pokok kat belakang tu sebenarnya hanyalah banner. Yang depan ajer pokok real. 


Ini namanya 'diffusior'. Fungsinya, nak 'sebarkan' cahaya supaya cermin mata saya tak pantul cahaya dalam kamera.


Ni lakonan ok... Tengok bawah meja tu. Siap ada pemberat lagi dalam plastik biru nak tahan meja tak nak bagi bergerak.


Ni dalam real video shooting. Lepas shooting mereka akan play dan tengok betul betul untuk pastikan tak ada kesilapan. 


Siap satu perenggan cakap, rileks dulu. Semua semak balik. Pastikan no error.


Continue shooting


Ni pandangan dari tempat duduk saya.


Gaya saya depan kamera. Ok tak? Hehe...


Pandangan dari belakang. Tempat duduk director.


Alhamdulillah. Selepas shooting 2 jam 45 minit. Siap. Syukur Alhamdulillah, saya dah jamak. So, tak der lah masalah bab solat. Start shooting jam 4.30 petang. Jam 7.15 petang baru siap.

Dari segi energy, Alhamdulillah saya ok. Syukur Alhamdulillah Shaklee membantu.

Cer teka, berapa tempoh durasi video ini nanti?

It's just 1 minit. Since it is 1 minit. They only accept the best. Sebab itulah shooting video sangat lama.

Nanti dah siap video, saya akan share dengan anda lagi ok.

Alrite. Wassalam

Updated : 1 Jun 2016.

Inilah hasil video yang telah siap, jemput tonton:-



Mohd Firdaus Mat Saad
Motivating And Inspiring Others


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTERS KAM MARIA & MOHD FIRDAUS
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

1 ulasan:

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top