By : Kam Maria Abdul Mutalib

Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Maria doakan anda sentiasa sihat dan bahagia di samping keluarga tersayang.

Maaf lah yer agak lama kami menyepi dari blog ni. Sekarang ni Maria masih lagi dalam tempoh berpantang lepas bersalin anak ke-3 pada 15 June 2015 lalu.

Ditambah pula dengan bulan Ramadan ni, so kami agak busy dengan rutin harian. Tapi rindu sangat nak update blog.

So kali ni Maria nak share tentang entry yang dah hampir sebulan tertangguh.

SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE 2014/2015

Syukur Alhamdulillah, pada 6 dan 7 June 2015 lalu, Shaklee telah mengadakan National Conference di MIECC Mines.

Ia adalah event tahunan yang bertujuan untuk meraikan kejayaan para usahawan Shaklee yang mencatat performance yang cemerlang sepanjang cycle year Mac 2014 - Feb 2015.

Syukur Alhamdulillah, ini tahun kedua kami hadir sebagai penerima anugerah dari Shaklee, bersama anak-anak didik dalam Empayar Maria Firdaus yang juga layak menerima pelbagai anugerah.

Jom layan gambar-gambar sepanjang event ni:-




Alhamdulillah, tahun kedua menghadiri dan menerima Anugerah di Shaklee National Conference. 


Mak Yong at 36 weeks pregnant. Bulat kan? Hihi. Genap seminggu lepas event ni, Maria pun selamat bersalin at 37 weeks. 

Syukur sangat sempat jugak attend event yang sangat bermakna ni. Masa ni sebenarnya dah start ada contraction. Actually doctor nasihatkan supaya elakkan travel, tapi rasa sayang sangat nak miss this event. Nak jugak naik pentas. Haha. So kami tawakkal je travel dari Parit Buntar ke KL semata-mata untuk event ni. Tapi dah get ready bag semualah, in case nak 'terbersalin' kat KL. 


My dear husband, Firdaus yang celebrate Birthday ke-34 pada hari event ni (6 June). Bukan senang tau dapat naik pentas ambik hadiah on your birthday. Hehe. 



Wall of Fame, gambar semua Master Coordinators yang effective setiap bulan sebagai Master sepanjang cycle lepas. 



Syukur Alhamdulillah, kami termasuk dalam list ini. Kami berjaya konsisten effective sebagai Master Coordinator setiap bulan sepanjang cycle lepas. 



Setiap bisnes memang akan ada turun dan naik. Yang penting, KEEP GOING and NEVER GIVE UP. Berdoa dan berusaha yang terbaik. InsyaAllah, Allah pasti bantu dalam urusan kita. 


Event pada hari itu dimulakan dengan Master Coordinator Parade. 


Name card untuk recognition semasa Master Parade.


Sila abaikan pipi Mak Yong yang sangat tembun itu yer..Hehe..


Bersama adik kepada Firdaus, Master Dzuha dan wife Ainul. Merangkap Mummy Shaklee kami.


Jom, get ready for Master Parade!!


Master Coordinators Grand Parade.


Ala-ala Retis jalan atas Red Carpet gitew, Cewah, Hihi..


Kami dapat tempat duduk di depan sekali sebagai Master. Untuk penerima awards pun ada tempat duduk khas untuk mereka. 


Perarakan masuk para Master Coordinators. 


Senyum lebarr atas karpet merah..


Para hadirin, ahli dan bukan ahli Shaklee pun boleh datang event ni. 


Bermulanya Shaklee National Conference 2014/2015. Event bermula dengan beberapa persembahan dan ucapan dari Presiden Shaklee, Mr Victor Lim. 


Alhamdulillah, ini antara awards yang kami terima kali ini. 


Exclusive Pin untuk para penerima awards. 


Award pertama untuk hari ini, Business Growth. 


Selfie sikit atas pentas. 


On the stage. 


Para penerima awards bergambar di atas pentas. 


Syukur Alhamdulillah atas kejayaan ini. 


Award seterusnya ialah Super Star Award.


Alhamdulillah, Tahun lepas kami cuma layak dapat hadiah trophy je. Tahun ni dapat trophy dan juga Cash Reward bernilai RM2800.


On the stage.


Alhamdulillah, Cash Reward ini hanyalah sebahagian kecil dari banyak rewards yang Shaklee dah berikan kepada kami setiap bulan. Sujud syukur kepada Allah atas semua nikmat ini.


KEJAYAAN ANAK DIDIK EMPAYAR MARIA FIRDAUS

Sebenarnya, bagi kami, bukan rewards yang jadi ukuran, tapi yang paling penting adalah niat dan tujuan kita dalam berbisnes. 

Berapa ramai orang yang telah kita bantu setiap hari melalui pekerjaan dan bisnes kita? 

Syukur Alhamdulillah, setakat ini kami telah berjaya menyentuh hidup ramai orang melalui bisnes Shaklee. 

Semakin ramai customers yang lebih sihat dan cergas dengan produk Shaklee. 

Semakin ramai anak didik bisnes kami yang dapat tingkatkan ekonomi keluarga dan dapat MEMBERI lebih banyak untuk masyarakat. 

Semua ini cukup memberi kebahagiaan dan semangat kepada kami untuk terus MEMBERI. 

InsyaAllah, kami akan teruskan misi untuk membantu lebih ramai mendapat kehidupan yang LEBIH BAIK dari segi KESIHATAN, KEWANGAN, KEBAHAGIAAN dan KEROHANIAN. 

Betulkan niat kita, InsyaAllah, rewards pasti akan datang kemudian. 


Inilah sebahagian anak didik kami dalam Empayar Maria Firdaus yang turut sama-sama layak mendapat awards dari Shaklee. Alhamdulillah, mereka semua adalah leaders yang dah konsisten dapat income minimum 4 angka setiap bulan. 

Ada ramai lagi sebenarnya yang layak tapi tak dapat join event ni atas sebab-sebab tertentu. Untuk yang tak dapat hadir, awards akan dipos kepada mereka. 



Wajah-wajah ceria mereka di atas pentas bersama awards masing-masing. Well done to all!


With my dear elder sister Kam Haryatie a.k.a Kak Lang (www.mommyshahab.com) yang turut dapat beberapa Awards harini. Congrats my sis!


Kak Lang ni tua 3 tahun dari Maria ok, umur dah 36 tahun, beranak 3 orang. Tapi ada orang ingat dia anak dara and student lagi. Haha. Nak buat camna, that's the Shaklee Effect!! Awet muda dan sihat sentiasa. 

Awal-awal dulu Kak Lang kata tak minat buat bisnes Shaklee walaupun dia sendiri dah lama jadi pengguna Shaklee sebelum Maria kenal Shaklee lagi. Sampailah satu masa tu terbuka hati dia nak join bisnes beberapa bulan selepas Maria resigned sebagai Engineer.


Tengok sekarang, walaupun masih bekerja sebagai System Engineer, dan buat Shaklee part time aje pun dah terpaksa dapat banyak awards dari Shaklee. Bonus Shaklee 4 angka setiap bulan masuk. 

Tak lama lagi terpaksa pulak pergi holiday FREE kat Italy sebab Shaklee sponsor pulak. Ish ish..tulah, sape suruh join bisnes Shaklee. Kan dah dapat macam-macam. Hehe...InsyaAllah, mereka bakal Master tak lama lagi. 


Ini pulak seorang lagi anak didik kami yang berjaya qualify CAR BONUS tahun lepas. Nadia dan Musafiddin (http://nadiamusa.net/blog). Sekarang setiap bulan duit kereta Shaklee tolong bayarkan. Tahniah!


Mereka juga bakal Master tak lama lagi, InsyaAllah. 



Yang lain-lain pun ambil berkat gambar dibelakang tu yer...


Bersama ahli-ahli Maria Firdaus Millionaires in Shaklee (MFMS).


Tak wefie tak sah!



Lagi bersama anak didik bisnes. 


Yang ni pula bermula sebagai customer, sekarang dah jadi anak bsines kami. 


Smile!!


Wefie lagi!!


Yeahh!! This is The Most Happening Shaklee Team in Malaysia, memang semua sporting and happening habis! Sayanng korang semua!!

Nasiblah Mak Yong sedar diri tak lompat sekali masa ni, Duk diam-diam kat tepi sudah. Kalau tak, mau terberanak kat sini. Heheh..

Alhamdulillah, selesai National Conference Day 1.

Jemput baca sambungan Day 2 di sini : SHAKLEE AWARDS DAY 2015 - PART 2

Thanks for reading! :)


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top