Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Saya doakan, "Kita semua kaya dan berjaya"

Tahniah Buat Isteri Tersayang

Untuk entri kali ini, saya nak ucapkan tahniah buat isteri saya yang tersayang. Kam Maria Abdul Mutalib.

Akhirnya, beliau sekarang sudah pun menjadi seorang Mini Nutritionist.

Frankly speaking, bukan mudah untuk menjadi 'Certified Shaklee Product Trainer'.

Beberapa bulan yang lepas, Maria ada ajak saya untuk join Program Train The Trainer Training yang Shaklee anjurkan ni. 

Tapi... Saya takut. Takut sebab bab produk ni saya macam kurenggg sket. Tapi bab marketing insya Allah. Serah kat saya.

Since amat penting untuk Maria menjadi seorang yang expert dalam bidang Nutrition dan produk Shaklee, Maria bagi komitmen untuk hadir training ini yang di buat di KL selama 4 hari.

Sepanjang 4 hari ini, mereka diajar dengan detail mengenai keperluan nutrisi untuk tubuh badan, dan masalah kesihatan yang sering dialami oleh rakyat Malaysia. 

Dan bagaimana produk Shaklee boleh membantu meningkatkan tahap kesihatan manusia melalui pengambilan nutrisi dari bahan semulajadi. 

Matlamatnya jelas, Shaklee nak para peserta menjadi PAKAR dalam bidang nutrisi dan kesihatan agar dapat beri khidmat nasihat yang terbaik kepada pelanggan nanti. 

Jadi misi kami semua sebagai usahawan Shaklee bukan hanya menjual produk, tapi memastikan pengguna mendapat manfaat terbaik daripada produk yang digunakan. 

Para peserta juga terdiri dari pelbagai background. 

Ada Doctor, Nurse, Engineer, Lawyer, Lecturer, Housewife, dan macam-macam lagi. Jadi sesiapa saja boleh menjadi seorang yang pakar dalam bidang Nutrisi. 

Kalau anda nak tau, ini sharing dari para doctor sendiri, mereka juga kena belajar bidang NUTRITION sebab bidang ni hanya 5% sahaja di ajar di sekolah-sekolah perubatan. Jadi janganlah pelik kalau tak semua doctor yang betul-betul faham dan support bidang NUTRITION ni. 

Selepas training ini, mereka juga WAJIB menduduk ujian bagi memastikan mereka faham apa yang dipelajari.

Ujian pula bukan mudah. Mereka perlu menjawab 80 soalan Objektif. Kemudian, ada oral test.

Anyway, jom kita tengok gambar gambar yang sempat di ambil semasa program Graduation Maria hari tu di Home Office Shaklee, Sunway Pinnacle, KL. 


Kami baru tiba di dewan tempat graduasi ini. Maria yang sedang sarat mengandung 8 bulan. 

Alhamdulillah, berkat pengambilan SET IBU HAMIL SHAKLEE yang lengkap sejak di awal kehamilan, saya dapat tengok sendiri perbezaan Maria yang lebih cergas dan sihat berbanding waktu pregnant Farees dan Fateh sebelum ni. Bila isteri pregnant happy, suami pun mestilah happy, Alhamdulillah.. :)


Singgah beli barang Shaklee dulu.


Mula mula, register dulu untuk ambil jubah dan topi ini.


Then, ada sessi untuk ambil gambar. I'm so proud of you my dear...


Ini kakak Maria, Kam Haryatie. Kami panggil Kak Lang (www.mommyshahab.com).. Ramai orang kompius, kata Kak Lang ni adik kepada Maria. Aishh korang ni... (Kak Lang ke yang nampak muda, atau Maria ker yang nampak tua?)  Anyway, Kak Lang dah berumur 37 tahun ok. Nampak muda nak buat macam mana, "That's what we call The Shaklee Effect"


3 sekawan grad sekali. Bersama anak didik kami, Affni yang turun grad pada hari itu.


Macam acara wajib ni ambil gambar. Suka sangat ambil gambar.


Di bahagian depan office Shaklee di HQ, dekat Bandar Sunway.


Since program start jam 8.00 malam, Shaklee bagi kami dinner dulu malam ini. Banyak pilihan makanan disediakan untuk kami. Dinner sambil menikmati angin luar yang segar dan santai. 


Yang best, saya lupa bawa baju kemeja ke KL. Terpaksa lah pakai baju pinjam. Sib baik orang tak tahu. Alamak, dah tershare. Mesti ramai yang dah tahu.


Sangat best dinner sambil menyaksikan pemandangan indah dari atas bangunan di sini.


Pemandangan yang cantik di Sunway Lagoon. 


Selepas solat Maghrib, kami pun mula masuk ke dalam dewan.


Bersiap sedia untuk majlis graduasi. Kami para suami yang tak amik exam ni, tolong jadi photographer ajer la. Ahaks...


Shaklee is multi racial company. Ada Chinese, ada Melayu dan ada India.


Tiga sekawan dah tak sabar nak grad.


Majlis dimulakan dengan ucapan pembukaan oleh Mr President Shaklee, merangkap Tuan Chancellor Shaklee University, Mr Victor Lim.


Inilah falsafah Shaklee yang diasaskan oleh Dr Forrest Shaklee. Mesti menambah baik kehidupan orang lain.


This is the reason why we choose Shaklee. Ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.  (Sila click entry Mengapa Kami Memilih Shaklee?).

Shaklee sentiasa buat ujian klinikal ke atas produk mereka. Telah menghasilkan lebih 100 scientific papers. Jadi Shaklee sentiasa menjamin kualiti dan tahap keselamatan semua produknya. 


Antara pesanan dari pengasas Dr Shaklee, mesti gunakan ilmu yang ada untuk membantu orang lain.


Our mission : We provide a HEALTHIER LIFE for everyone and a BETTER LIFE for anyone. 


Haa..inilah dia syarat-syarat untuk menjadi seorang CERTIFIED PRODUCT TRAINER Shaklee.


Tayangan video flashback. Ini antara training yang mereka perlu hadiri. 


Semasa ujian bertulis. Kalau nak tau, saya sendiri tengok Maria study hingga jam 3-4 pagi sebelum ambil exam keesokan harinya. Maria memang betul-betul serius dan bersemangat!! Alhamdulillah, Maria lulus dengan cemerlang. Kiranya kalau ikut markah exam kat University, dah boleh dapat 1st class honours lah. Good job my dear!!


Maria sedang buat presentation untuk oral examination. 


Mendapat sijil penyertaan Train The Trainer.


Ok, Semua bersiap sedia beratur untuk menerima sijil graduasi mereka. 


Menerima pin Certified Product Trainer daripada Mr Victor Lim. 


Saya jadi photographer ajer la.


Senyum lebar Mak Yong ni..


Nampaknya, baby Shaklee pun grad sekali ni. :) 



Banyak kawan-kawan tolong ambil gambar dan share. Sebab tu anda nampak banyak gambar dari angle berbeza.


Group photo


Smileee........


Pandangan dari belakang....


Maria diberi peluang untuk berkongsi perasaan selepas berjaya grad sebagai Certified Product Trainer..


Setiap orang diberi peluang untuk berucap sekitar 1 minit..


Kam Haryatie is also now Certified Product Trainer.


Affni Shahida is also now Certified Product Trainer...


Ucapan ringkas dari Kam Haryatie


Ucapan dari Affni Shahida


Bersama seorang lagi anak didik kami, Nadia. Hari tu beliau tak sempat nak ambil exam. So, tak leh nak grad kali ni.


One two three....


Group photo semua yang terlibat...


Congratulations to all graduates! Enjoy your day....


Saya tolong pegang sijil ajer la....


Best ke best? Gaya mau lebih.. Tengok lah. Bergambar sambil galas handbag Maria.. Excited terlebih nampaknya..


Gaya tiga lelaki yang tak ambil exam, tetiba 'dapat' sijil. Haha... Pegang sijil orang punya daar....

Insya Allah, lepas ni kami terasa tercabar untuk ambil exam tu. Go go go to Syed Hafiz and Mus Denial.

Jom jadi Certified Product Trainer. It may not be easy, but it's WORTH IT!!

Semoga dengan kejayaan ini memberi motivasi kepada Maria dan saya untuk menggunakan ilmu yang kami dapat ini bagi membantu menambah nilai hidup lebih ramai orang lain dari segi kesihatan dan kehidupan. 

Wassalam.

Master Maria Firdaus
Founder of Maria Firdaus Empire
The Most Happening and Fantastic Shaklee Team in Malaysia.


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 


Feel Free To Share Jika Anda Rasa Entri Ini Memberi Motivasi Kepada Anda.

2 comments:

  1. tak sangka gambar den ado, tahniah kepada yang berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..lepas ni ur turn pulak join TTT yer Faiz :)

      Delete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top