Assalamualaikum,

Apa khabar para pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Di harap semua sihat sejahtera bersama keluarga tersayang.

Entry kali ini, Maria ingin berkongsi dengan anda semua tentang satu persoalan yang banyak kami terima sebelum ini.

"Dalam banyak-banyak bisnes, mengapa kami memilih bisnes SHAKLEE?"

Maria yakin, pasti ada antara kita yang tak pernah mendengar nama SHAKLEE sebelum ni.

Sejujurnya, Maria sendiri belum pernah dengar jenama SHAKLEE, sehinggalah sewaktu Maria mengandungkan Fateh pada tahun 2012 dahulu.

Disebabkan masalah-masalah yang berlaku semasa pregnant, seperti keletihan, sakit pinggang, kebas-kebas kaki dan pengalaman pahit semasa mula-mula menyusukan Farees dulu, Maria cuba mencari jalan penyelesaian kepada masalah-masalah ini melalui encik Google.

Daripada testimony yang Maria baca dari internet dan juga dari biras Maria sendiri, syukur Alhamdulillah, Allah telah membuka hati Maria untuk mencuba produk Shaklee.

Dan syukur Alhamdulillah juga, produk Shaklee sangat serasi dengan Maria. Memang puas hati dengan keberkesanannya. Pastinya dengan izin Allah jua.

Anda boleh membaca pengalaman Maria pertama kali mencuba produk Shaklee, iaitu SET BERSALIN SHAKLEE di sini:-


Sejak itu, sedikit demi sedikit kami memberi keluarga kami mencuba lain-lain produk Shaklee, termasuk anak kami Farees yang sebelum ini mengalami Eczema yang teruk. Pengalaman ini kami nukilkan di sini:-


Kami mula benar-benar yakin dengan kualiti dan keberkesanan produk-produk Shaklee. Kami juga berikan Mak dan Mak Mertua untuk mencuba Shaklee. Alhamdulillah, semuanya memberikan feedback positive.


Kemudian, kami fikir, tentu ramai orang lain di luar sana yang turut tercari-cari penyelesaian kepada masalah yang pernah kami hadapi dulu.

Oleh itu kami rasa 'BERDOSA' jika kami tak sebarkan kebaikan yang sudah kami sekeluarga rasakan kepada orang lain juga.

Maka melalui sharing inilah, secara tidak langsung, kami mula 'terjebak' secara serius dalam bisnes Shaklee.

TENTANG SHAKLEE



Shaklee memfokuskan ke arah memperbaiki tahap kesihatan para pengguna produknya.
Ia memberi peluang kepada kami untuk membantu ramai orang dari segi kesihatan dan kewangan.



Inilah office Shaklee pertama di USA. Sebenarnya, Shaklee telah pun diasaskan sejak tahun 1956 oleh Dr Forrest C Shaklee. 

Kini selepas lebih 58 TAHUN, Shaklee masih kekal kukuh dan semakin berkembang ke seluruh dunia.

Shaklee Malaysia pula mula beroperasi pada 1995, jadi dah hampir 20 TAHUN di Malaysia.

Ini pula Shaklee Headquarters di Pleasanton, California. Alhamdulillah, kami dah pun berpeluang menjejakkan kaki ke Shaklee HQ ni pada August 2014 lalu semasa 5 Star Fully Sponsored Trip by Shaklee ke USA. InsyaAllah, pada 2016 kami akan menjejakkan lagi kaki di sini. 

Jemput baca pengalaman kami semasa FREE USA TRIP 2014 di SINI. (Sila click)


Shaklee Corporations di ambil sempena nama pengasasnya Dr Forrest C Shaklee



Haa, tahukah anda? MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA (VITALEA) sebenarnya telah dicipta oleh Dr Forrest C Shaklee!!
Tahun depan 2015, Vitalea bakal menyambut ulangtahun ke 100 tahun!! Hebat kan!! 

Anda boleh membaca info tentang VITALEA DI SINI (Sila Click)



Shaklee telah menjadi syarikat nutrisi nombor 1 di USA.


Kami dah pun bertemu sendiri dengan Billionaire Roger Barnett, CEO Shaklee Corporation. Beliau adalah seorang yang sangat berwawasan, dan berasal dari keluarga Usahawan yang berjaya.



Alhamdulillah, sejak 5 tahun lepas, Shaklee telah berkembang dengan sangat pesat. Shaklee semakin dikenali ramai di Malaysia.
Sekarang ni semakin ramai yang sedar kepentingan menjaga kesihatan dari awal.

Supplement adalah untuk PENCEGAHAN, so sebaiknya diambil sewaktu badan kita masih sihat.
MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATI!! :)


 Maria yakin, ramai orang ingat Shaklee cuma ada Set Bersalin, Set Menyusu dan produk untuk wanita saja. 

Masa awal-awal dulu pun kami fikir macam tu. Sebabnya, itu je produk yang Maria guna dulu. Dan kebanyakan mereka yang buat bisnes Shaklee juga adalah golongan ibu-ibu.

Rupa-rupanya, Shaklee ada pelbagai produk untuk SEISI KELUARGA!! 
Untuk kanak-kanak, pelajar, warga emas, lelaki, perempuan, semua ada.

Nak sihat, nak cantik, nak bersihkan rumah?
Semua Shaklee ada penyelesaiannya..Bestkan!!


Sejak 1915, lebih 100 tahun inovasi produk yang Shaklee dah hasilkan.
Jadi Shaklee bukanlah calang-calang company yer!! Dah banyak sangat kejayaan yang diperolehi.


Falsafah Shaklee: SENTIASA SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM


Tahukah anda, kebanyakan makanan seharian kita terdedah kepada bahaya bahan kimia seperti racun serangga dan perosak?

Ini termasuk juga tumbuhan seperti jagung dan soya yang telah diubahsuai genetiknya sehingga serangga pun tak lalu nak makan. Maka production pun bertambah besar, dan pengeluar juga akan untung besar!!

Sebenarnya faktor inilah yang menyebabkan makanan yang kita makan seharian bukan lagi menjadi nutrisi yang baik, tapi dah jadi bahaya untuk jangka masa panjang.

Sebab itu sekarang semakin ramai yang memilih makanan dan tumbuhan ORGANIK yang bebas dari bahan kimia sepanjang pemprosesannya.


Setiap produk Shaklee adalah dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi. Ia dihasilkan tanpa menggunakan sebarang bahan kimia berbahaya, sejak dari proses penanaman sehinggalah kepada 'end product'.



Shaklee sentiasa komited dalam memastikan semua produknya adalah sentiasa selamat dari sebarang bahan berbahaya, melalui pelbagai ujian.


Shaklee juga sudah ada banyak bukti dan kajian yang diterbitkan dalam journal terkenal.


Kajian klinikal turut menunjukkan banyak peningkatan kesihatan di kalangan para pengguna produk Shaklee.
Belum cuba belum tau. Dah cuba pasti repeat order!! :)


Oh ye, para atlet, explorer bertaraf dunia dan angkasawan NASA juga sudah menggunakan produk Shaklee semasa misi-misi mereka. Hebatnya! :)


Wah!! Rupa-rupanya ramai atlet-atlet pemenang pingat Olympic adalah pengguna Shaklee juga!!
Petutlah mereka sangat sihat dan bertenaga! AWESOME!!



Alhamdulillah, kini kami sekeluarga YAKIN dengan produk-produk Shaklee.
Ianya berkesan, selamat untuk kami, rumah kami dan planet bumi.

Anda pula bagaimana? :)

Jika anda berminat untuk menyertai team kami yang paling happening,
MARIA FIRDAUS' MILLIONAIRE
IN SHAKLEE (MFMS) EMPIRE
samada hanya untuk makan sendiri atau serius dalam bisnes, anda boleh dapatkan maklumat lanjut di sini:-





SETIAP KEJAYAAN BERMULA DENGAN LANGKAH PERTAMA!!

LANGKAH PERTAMA KAMI BERMULA DENGAN MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE.

ANDA BAGAIMANA? :)

Nak tahu lebih lanjut bagaimana saya bermula?

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah kejayaan Maria menjalankan bisnes online SHAKLEE sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer walaupun bergaji RM5k sebulan. 

Kini Master Maria menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5-angka setiap bulan hanya DARI RUMAH. Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan.




Thanks for reading!!

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
MASTER KAM MARIA & MOHD FIRDAUS
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)
Jika anda rasa info di atas berguna untuk orang lain, sila tekan LIKE BUTTON di bawah. Semoga bermanfaat. Terima kasih :)

1 ulasan:

  1. liz br first time nk consume shaklee ni. btw kita dah kerap dgr nama awak dr muja, sbb awak flight sama dgn dia g sbb hr tu kan. first time dtg blog awak. done follow.

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top