Assalamualaikum,

Saya doakan, anda yang membaca blog ini akan sentiasa dilimpahi rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Untuk pengetahuan anda, salah satu sebab mengapa saya menganjurkan Program Now Everyone Can Kurus adalah untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia menikmati hidup yang lebih sihat.

Saya nak bantu kita semua melawan obesiti. Kita semua berhak untuk hidup dengan lebih sihat dan cergas.

Hari ini saya nak kongsikan dengan anda pengalaman salah seorang peserta yang menyertai program ini.

Ketika entri ini di tulis, beliau baru berada dalam program ini selama 24 hari daripada total 100 hari.

Jom baca perkongsian daripada beliau.

Perkongsian Daripada Haslina 

Nama saya Haslina. Saya berasal dari Kuala Lumpur dan sekarang bekerja di KLCC.


Saya berbaju biru.

Tahun ini, genaplah usia saya 41 tahun. Berat asal saya 82kg dan ketinggian saya adalah 166cm.

Pada usia 41 tahun, saya diberi peluang oleh pihak syarikat untuk buat full medical chek up di klinik.

Pihak syarikat sangat prihatin dengan kesihatan pekerja dan mereka mahu kami semua berada dalam keadaan kesihatan terbaik untuk membolehkan kami berkhidmat untuk syarikat.

19 Januari 2015, saya berjumpa dengan doktor untuk mendapat laporan kesihatan saya.

Saya sangat terkejut dengan tahap kesihatan saya pada waktu itu.

Berat                 : 82kg
Tinggi               : 166cm
BMI                  :  29.8
Blood Pressure : High 190/110

Doktor cakap.

"Puan Haslina, I suggest you better take care of your health. You are 41 years old this year. You are obes and your blood pressure is high. I suggest you should loss your weight. Or else macam macam penyakit boleh datang. Please reduced your weight to 65kg"

Pada waktu itu, saya terfikir macam mana saya nak turunkan berat badan.

"Aku dah cuba turunkan berat badan sebelum ni, tapi gagal."

Saya pernah tak makan nasi sebelum ini semata mata nak turunkan berat badan. Kurangkan makan itu dan ini konon kononnya tak banyak kalori yang masuk dalam badan.

Bila makanan yang diambil tidak seimbang, badan saya rasa sangat letih. Saya tak bertenaga untuk bersenam.

Jaga makan separuh nyawa, turun ratus ratus gram sahaja. Then naik balik.

Saya rasa sangat kecewa.

Kehidupan Sebelum Ini

Semasa saya berkahwin, berat badan saya sekitar 65kg.

Tapi, selepas melahirkan anak yang pertama, berat saya tidak pernah turun bawah 70kg. Sekarang, anak sulung saya dah pun berusia 16 tahun.

Maksudnya, dah berbelas tahunlah saya menanggung lemak ini bersama saya.

Sejak beranak pinak, rasanya saya dah kurang bersenam. Senang cakap, malaslah nak bersenam. This is the thing that i really nak avoid. Kalau waktu weekend, benda terbaik yang boleh dibuat selepas makan adalah tidur.

Hehe.. Rasanya inilah puncanya berat badan saya naik dan tak turun turun.


Saya bersama suami. Badan saya lagi lebar daripada suami.

Suami saya seorang yang sangat mementingkan kesihatan. Huhu. Tak macam saya. Every week kot dia ajak saya gi jogging kat taman pagi pagi lepas Subuh. 

Tapi saya malas...

Dia tak lah nak tegur saya direct, tapi... dia picit picit lelemak di perut ni dan dia kata.

"Biler la lelemak ni nak hilang yea...."

Tahu Mengenai Program Now Everyone Can Kurus

Saya bersyukur, ketika mana saya tercari cari cara untuk turunkan berat badan. Maria kongsikan ebook ini dengan saya.


Now Everyone Can Kurus. Ia ada dalam bentuk buku mini. 

Saya baca buku ini, kemudian saya baca yang full version. 

Pada waktu itu, saya rasa teruja dengan teknik yang digunakan oleh Firdaus untuk menurunkan berat badan beliau. Saya rasa saya boleh sertai program Now Everyone Can Kurus ini.

Saya tak kenal personal trainer Firdaus iaitu Abang Ketak. Tapi, berdasarkan apa yang Firdaus kongsikan saya rasa beliau seorang yang mampu untuk bimbing saya untuk turunkan berat badan. 

"I believed, the way Firdaus design this programme can help me."

Saya kongsikan keinginan saya ini dengan suami saya. I shared with him about Now Everyone Can Kurus.

Tapi, beliau gelak gelakkan saya. Dia tak percaya yang saya akan berjaya turunkan berat badan. I mean, logic ler, dia ajak jogging pun saya tak pernah nak ikutkan....

Saya tekadkan hati, saya sertai program ini. If not now, then when? If not me then whom? I have to do it my self. It's now or never.

Pengalaman Menyertai Program NECK

First few days me in this programme I felt so difficult. Cause I need to change from norms.

I buat benda yang tak pernah I buat selama ini. 

I tak pernah makan macam ni. I mean, sebelum ni I makan saja apa yang I nak makan. Tapi sekarang, I belajar untuk pilih makanan yang sihat dan rendah kalori.

Ahaks.... It's not easy... But I'm ok.

One thing about me, I always listen to my mentor. The principle is simple, Abang Ketak had lots of experiences, he knows what is good and bad for me. Just follow it.

What touched me was when I saw Master and Abang Ketak keep motivating and inspiring us. The tips and techniques they shared was amazing. They really want to help me to lose my weight. 

I could feel that Master and Abang Ketak really concern and love all participants. 

Although sayang tu kadang kadang dalam bentuk sindiran dan bebelan.

But, deep inside my heart I started to believe that this is the programme that I need to follow. 

I felt that I let Master and Abang Ketak down if I don't follow your advised. I could feel that both of them around me eventhough they are not.

I'm more careful with my diet and exercise. 

After 2 weeks, it came to my first weight in.

Alhamdulillah, Syukur I managed to drop 4.7 kg compared during my health check up weight. Something that I never done before. 

"Giller happy kot turun 4.7kg. Sebelum ni nak turun bukan main susah. Turun beberapa ratus gram then naik balik."

Sekarang suami saya mula yakin yang saya akan berjaya menurunkan berat badan. Bila balik kampung dan bila out station, saya bawa balik sport shoe dan tali skipping untuk bersenam bila berkelapangan.

Sesuatu yang saya tak pernah buat sebelum ini.

Apa Yang Menariknya Mengenai Program NECK

Bagi saya, program ini sangat menarik. Saya ada mentor dan expert yang share segala ilmu dan tips untuk turunkan berat badan.

Yang best, segala kesalahan kami akan terus ditegur serta merta. 

Saya tak boleh lupakan semua sahabat yang berada dalam group ini yang sama sama berjuang untuk menurunkan berat badan.

Kami rasa macam dah lama kenal walau pun realitinya kami tak pernah berjumpa sebelum ini.

Saya rasa seronok sangat dapat buat sama sama.

Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus yang dikongsikan sangat amazing. Ia satu formula yang saya langsung tak tahu sebelum ini. Dan saya rasa ia sangat sangat membantu saya untuk menurunkan berat badan. 

Rasa macam nak turunkan berat badan lagi mudah lepas saya tahu caranya.

Satu perkara yang saya rasa program ini sangat unik, walaupun ia mahu para peserta untuk kurus. Tapi pihak penganjur sangat tekankan para peserta untuk fokus nak hidup lebih sihat.

Sebab orang sihat terpaksa kurus. Saya suka dengan konsep ini.

Disamping dapat menurunkan berat badan, saya dapat menikmati hidup yang lebih sihat selepas ini.


Perubahan wajah selepas 24 hari. Syukur, pipi rasa dah kurang tembam sikit. Dagu pun dah rasa macam kecil sikit. Alhamdulillah.

Nasihat Kepada Anda Di Luar Sana

If you really want to loss weigh and live a healthy live, now is the time. Join this programme. I assure you that program ni memang awesone. 

You will be sorrounded with highly motivated people to be together with you throughout your kurus and sihat journey

Mohon Doa Dari Anda Semua

Kepada anda yang membaca kisah saya ini, saya mohon anda doakan agar saya dapat turunkan 10kg sepanjang 100 hari ini. Saya berdoa agar blood pressure saya akan normal kembali selepas ini. Doakan agar saya berjaya mencapai berat badan ideal yang saya impikan.

Wassalam

Haslina,
Kuala Lumpur
____________________________________________

Jom kita sama sama doakan agar Pn Haslina berjaya menghabiskan apa yang beliau mulakan. Saya bersyukur kerana Allah memilih saya untuk menjadi agen perubahan dalam kehidupan orang lain.

Wassalam.

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 


Tekan SHARE Di Bawah Jika Anda Rasa Posting Ini Bermanfaat.

1 comments:

  1. Insyallah Has...I wish you all the luck you need..I have started reading the e book. I have put on so much weight since I last saw you few years ago..

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top