Assalamualaikum,

Syukur Alhamdulillah!!

Selesai sudah SHAKLEE closing day for June 2013. Pengalaman yang teramat manis buat Maria. Bulan ini, Maria telah mencapai results yang tak pernah terjangka sebelum ini. Syukur, Allah banyak membantu.

Tak dilupakan, amalan-amalan yang ditekankan oleh mentor-mentor Maria untuk menarik rezeki seperti Solat Sunat Dhuha, Solat Tahjud, Al-Ma'thurat, Zikir, Doa Dari Ibu Bapa, Bersedekah, Berzakat, Membantu Orang Lain sentiasa diperbaiki dari hari ke hari.

Syukur, gembira tak terkata dengan pencapaian Maria bulan Jun 2013:-

1) Achieved new rank as SENIOR SUPERVISOR. Ini adalah rank ke-2 daripada 7 ranks dalam business plan Shaklee. Masih jauh perjalanan. But InsyaAllah I'm on the right track.

2) Bonus Shaklee yang semakin bertambah, dan kini sudah hampir sama dengan gaji sebelum resign sebagai Engineer.

3) Syukur, dapat keluarkan zakat yang lebih bulan ini. Gembira rasa apabila rezeki yang Allah beri sedikit ini dapat dikongsi dengan mereka yang memerlukan. My mentor ajar, lepas je dapat bonus setiap bulan, mesti terus bayar zakat, beri sedekah dan selesaikan segala hutang yang ada. Kemudian, baru boleh spent bonus tu untuk diri sendiri. Syukur Alhamdulillah, dengan ini memang rezeki semakin murah.

4) Dapat melahirkan 'anak' Shaklee yang berjaya mencapai bonus 4-angka dan mencapai rank Supervisor, walaupun baru 2 bulan join my Shaklee group. Itu pun, Maria belum sempat mencurahkan ilmu bisnes sepenuhnya kepada beliau, sebab Maria pun masih banyak lagi yang perlu belajar. Tak lama lagi, ibu bekerjaya ini sedang plan untuk resign dan menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) juga. Tahniah! Let's join the club! :)

5) My Total Group Sales mencecah 5 angka. Dan yang paling tak disangka, its MORE THAN DOUBLED my total sales in May 2013!! Tahniah kepada semua anak didik kami dalam Maria Firdaus' Millionaire in Shaklee (MFMS) Group atas kejayaan anda semua mencapai target masing-masing. Berkat usaha gigih dan doa yang berterusan, InsyaAllah kita pasti berjaya!!

6) Dan yang paling best, semuanya ini dicapai dengan Maria hanya duduk di rumah. Online business thru FB dan BLOG sahaja.



Sekarang bulan Julai 2013 menjelma. Pelbagai cabaran, pelbagai rintangan perlu diharungi. Tetapi Maria suka. Sebab bila ada cabaran, Maria semakin dekat dengan Allah. Bila minta sedikit, banyak yang Allah bagi. Kalau minta banyak, tak tahulah banyak mana yang Allah nak beri.

Sekarang Maria bertambah-tambah yakin, yang rezeki hanya dari Allah, bukannya dari manusia atau dari majikan. Majikan hanyalah perantaraannya sahaja.

Impian Maria, income mencecah 5 angka sebulan akan tercapai secepat mungkin. In which, kalau kerja Engineer dulu, rasanya 5 tahun lagi pun tak dapat 5 angka. Semoga Allah mudahkan segala urusan.

Benarlah apa yang Dr Azizan Osman katakan dalam Seminar Hidup Luar Biasa, kita kena suka buat setiap perkara yang kita perlu buat. Bila kita rasa seronok, barulah pintu rezeki akan datang masuk mencurah-curah.

Maria teringin sangat nak bantu lebih ramai ibu-ibu, agar satu hari nanti mereka dapat duduk di rumah, menjaga anak-anak, dan dalam masa yang sama masih memperoleh pendapatan 4-5 angka sebulan dengan Shaklee.

Tak kisahlah sekarang ni anda memang seorang surirumah sepenuh masa, atau pun seorang ibu bekerjaya. Maria mahu orang lain juga dapat merasa apa yang Maria dah dapat sekarang ini.

Semoga kisah pengalaman Maria ini dapat memberi inspirasi kepada para ibu di luar sana agar BERANI untuk hidup luar biasa. Get out of current comfort zone, to get a better comfort zone.

Dengan cara yang betul dan usaha gigih, InsyaAllah semua orang mampu berjaya dalam business Shaklee ini. Semoga semua 'anak-anak Shaklee' Maria juga akan turut berjaya bersama-sama kami. Amin.

Thanks for reading! :)

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
 
 
Kam Maria
Shaklee ID : 881455
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp)

1 ulasan:

  1. Alhamdulillah..

    tahniah, puan hajah..

    Moga ALlah berkati segalanya.
    amin. :)

    BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top