Assalamualaikum,

Rasanya, dah lama saya tak buat projek amal di blog ini. Dah tak ingat bila last saya buat kutipan dana dari blog. Mungkin ketika majlis berbuka puasa kot.

Anyway, sebentar tadi. Ada wakil dari Surau Kampung Kedah, Parit Buntar datang berjumpa dengan saya. Mereka mohon sumbangan.

Projek mereka adalah, mereka ingin membuat sumbangan berupa kelengkapan pakaian dan beg sekolah untuk pelajar pelajar miskin dan juga anak yatim di kawasan sekitar rumah saya.

Mereka nak beri sumbangan kepada 25 pelajar. Seorang pelajar perlukan RM100. Mereka akan membeli barangan keperluan buat anak anak ini memulakan sessi persekolahan nanti.

So, jumlah diperlukan adalah RM2500.

Setakat hari ini, hasil kutipan daripada orang kampung sudah berjumlah RM1450. Jadi, mereka datang berjumpa saya kalau kalau saya boleh tampung keperluan mereka ini. Mereka agak kesuntukan masa. Program ini akan berlangsung hari Sabtu ini. Tapi duit kutipan masih jauh lagi.

Long Story Cut Short

Saya beritahu mereka. "Insya Allah, berapa tak cukup. Saya akan cover."

So, saya nak buka peluang kepada anda.

Berapa ramai di antara anda yang berhasrat untuk menyertai saya dalam program ini. Insya Allah, ganjarannya sangat besar. Kita memberi peluang kepada anak anak yang terdiri dari keluarga yang kurang bernasib baik ini untuk mendapat kelengkapan peralatan sekolah yang sempurna.

Jika anda berminat, anda boleh bank in ke akaun Maybank saya.

Mohd Firdaus Bin Mat Saad. 1521 1604 0160. Emel : mariafirdausblog@yahoo.com

Sasaran kutipan adalah RM1050. Jika terkurang, saya akan tampung.

Jika terlebih, saya akan cari penduduk di kampung berhampiran dengan rumah saya. Ramai lagi anak anak orang miskin di sini yang memerlukan bantuan daripada kita.

So, jika anda berminat. Jom kita berlumba lumba mencari pencen kubur kita. Insya Allah. besar ganjaran yang Allah sediakan untuk kita nanti.

Semoga sumbangan kecil kita memberi impak yang besar kepada mereka.

Wassalam.

LAPORAN : SETAKAT JAM 9.00 PAGI INI. JUMLAH SUMBANGAN ADALAH RM520. MASIH KEKURANGAN RM530. JIKA MASIH BERMINAT. SILA BERTINDAK SEGERA. HARI INI TARIKH TUTUPNYA SEBAB ESOK PENYERAHANNYA.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top