Assalamualaikum,
 
Anda berniaga? Anda seorang businessman @ businesswoman?
 
Saya memang suka kepada orang yang berniaga. Orang yang berani 'mencabar' diri untuk berhenti kerja dan meletakkan sepenuh keyakinan bahawa "Allah" yang memberi rezeki kepada kita.
 
Tahukah anda? Saya dan beberapa kawan yang berniaga sendiri, bila kami bersembang. Satu konklusi yang sama. 
 
Tahap kebergantungan kami kepada Allah amat tinggi. Berbanding dengan mereka yang makan gaji. Betul tak, anda yang makan gaji tak pernah fikir gaji masuk atau tak hujung setiap hujung bulan? Sebab. Gaji pasti masuk.
 
Tak macam kami yang berniaga. Hujung bulan tak tahu berapa nak dapat. Ada rezeki lebih, Alhamdulillah. Ada rezeki sikit pun Alhamdulillah.
 
Anda tak akan tahu 'takut'nya kami kalau tak cukup duit pada hujung bulan. Nak bayar duit kereta. Nak bayar loan bank. Nak bayar itu dan ini.
 
Bukan semua yang berniaga 'menjadi'.
 
Sahabat Saya 
 
Ada sahabat saya yang berhenti kerja. Dan buat business. Pelbagai business yang beliau buat. Dan saya amat menyokong beliau untuk terus maju dalam perniagaannya.
 
Jika anda berkesempatan. saya mohon tuan tuan para pembaca untuk buka website ini.
 
 
Beliau menjual Cranberry. Adik beradik Acai Berry. Saya rasa ia bagus untuk kesihatan kita semua.
 
Mungkin anda boleh mencuba. Anda boleh hubungi beliau. Husnidar. 0174499609.
 
                           
 
Semoga Allah permudahkan urusan beliau dan berikan kejayaan kepada beliau didunia dan diakhirat.
 
 
Wassalam

2 comments:

 1. Salam bang hero,

  Memang benar dunia peniagaan ini penuh dgn ujian dan cabaran, kerana dunia pernigaan kita zaman lani telah kembali kepada dunia peniagaan jahiliyyah yg mana amat sukar untuk kita mencari unsur2x yg halal & amanah

  Semakin besar perniagaan yg kita ceburi semakin besarlah risiko yg bakal kita tempohi. Walaupun kita meletakkan tawakkal ila Alaah tetapi ilmu & strategi dalam perniagaan perlu juga dipelajari agar kita tidak mudah ditipu dan kecewa lagi.

  Ana syukur kerana lani sudah semakin ramai peniaga2x islam yg berjaya dahulu kita selalu ditakutkan ekonomi malaysia dipegang oleh golongan cina kita tidak boleh berjaya kalau kita tidak bergantung kepada depa tapi lani masyaAllaah,

  Allaah telah membuktikan ramai peniaga islam lani x bergantung sedikit pun pada depa seperti Naza, sendayu tinggi, D'herb & ect, cuma lani kita kena kuatkan lagi strtegi bagaimana kita ingin menaikan peniaga2x islam supaya depa dapat menguasi peniagaan logistic dalam makanan sebab. kita kena ada tekad untuk kuasai semua ini supaya depa tidak permainkan harga & status halal kita.

  Beginilah bagaimana cara Nabi menguasai ekonomi madina apabila ekonomi madina telah dikuasai oleh org islam depa akan membantu peniaga2x muslim dan beri tekanan kepada peniaga2x yahudi & mushrikin sehingga depa masuk islam.

  sebenaqnya cranberry dah lama kita kenal tetapi kita tidak menyedarinya sebab nama ini pernah masyur dahulu era2x 90an...cranberries dgn lagu zombi. hehehe sory lawak bodo je

  BalasPadam
 2. Terima kasih Tn Hj atas sokongan. Saya doakan Hj Firdaus terus dilimpahi rezeki keberkatan Allah swt dunia & akhirat.

  K Husnidar

  BalasPadam

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top