By : Mohd Firdaus Mat Saad

Assalamualaikum,

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.

Segala puji dan syukur buat Allah yang memberikan rezeki kepada kami sekeluarga bercuti di atas kapal Star Cruise Libra selama 5 hari 4 malam pada 22-26 Nov 2017. 

Perjalanan kami adalah dari Port Klang - Langkawi - Phuket - Penang - Port Klang.


Alhamdulillah, sebenarnya percutian ni adalah PERCUMA, dan ditaja sepenuhnya oleh SHAKLEE atas pencapaian bisnes kami sepanjang tahun 2016. 

Anda boleh baca entry sebelum ni di sini:-



Alhamdulillah, ini adalah trip kami yang ke-6 sepanjang aktif dalam bisnes Shaklee sejak 2013:-









Alhamdulillah, untuk trip kalini, kami sendiri layak 4 tiket. So kami boleh bawa Mak dan Mak Mertua sama, jugak FREE OF CHARGE!

Tahniah kepada team MFMS Leaders kami yang juga layak ke Cruise Trip ni iaitu:-

1. Master to be Affni - diwakili husband beliau, Yusry (www.mamacilik.com)

2. Masters to be Nadia & Musafiddin (www.nadiamusa.net)

3. Masters to be Kam Haryatie & Syed Hafiz (www.mommyshahab.com)


Info tentang kapal Super Star Libra, sepanjang 700 kaki dan boleh memuatkan 1436 penumpang. 

Jom layan perjalanan kami selama 5 hari 4 malam di atas Cruise ni!


Day 1 - Kuala Lumpur - Port Klang


Untuk naik cruise, kita tak digalakkan bawa bag terlalu besar sebab cabin size kecil je. So kami bawa bag size medium sorang satu. Vitamin Shaklee WAJIB bawa, hehe! 


22hb November 2017, kami berkumpul di Shaklee Branch di Sri Rampai sekitar jam 4 petang. 


Dalam ni ada duit untuk belanja makan di Penang nanti. Trip yang Shaklee berikan ini dah cover makanan keseluruhannya, kecuali ketika makan tengah hari di Penang. Kami kena makan sendiri. So, Shaklee beri duit makan untuk kami.


Kami semua diberikan name tag. 


Yang bertudung purple tu, Master to be Affni Shahida yang dapat tiket Cruise. Tapi tak dapat join sebab baby kecil lagi. So Affni hantar wakil husband beliau, Yusry ke trip ni. 

Ni yang seronok trip Shaklee ni, kita boleh hantar family kalau kita tak dapat join. InsyaAllah, next Shaklee trip Affni pun boleh pergi sekali. Amin. 

Yang bertudung pink tu pulak, Master to be Nadia Najib, seronok dapat join Shaklee Trip kalini dengan husband. 


Shaklee sediakan bas untuk kami dari Sri Rampai ke Port Klang.


Penerangan dari Tour Guide.


Sekitar jam 5 petang, kami tiba di Boustead Cruise Centre. Tempat kapal berlabuh.




Let's go.


Tunggu sekejap sementara menunggu giliran untuk boarding naik kapal. Ada sekitar 1000 orang akan naik kapal hari ini.


Setiap dari kami diberikan Cruise Card. Ini akan jadi kami punya "Passport" sepanjang berada di atas cruise ini. Pihak cruise menyimpan passport kami dan gantikan kami dengan kad ini.


Di sini ada nombor kabin, emergency Assembly Station. Kad ini adalah kad elektronik. Sekiranya dalam kapal nanti kita nak beli barang, kita tak perlu guna duit. Kita hanya perlu swipe kad ini sahaja. Dan sebelum balik, baru kita setelkan bills dengan cash atau credit card. 



Sebelum naik, ada security check and scan, sama macam nak naik kapal terbang. Dilarang bawa pisau, barang tajam dan barang barang berbahaya ke atas kapal. 

Kalau terbawa pisau dan mereka detect, barang tu kena tahan dan akan disimpan oleh mereka. Tapi jangan risau, sebelum balik, kita boleh dapat balik barang tu. 


Selamat jalan. Bon Voyage!


Ok, kita keluar dari bangunan dan terus menuju ke kapal. "Welcome Shaklee Members".


Yeay! Dah nampak kapal di belakang tu. 


Kena jalan sekitar 100 meter untuk menuju ke kapal.


Pemandangan senja di Port Klang. 


Seramai hampir 400 leaders Shaklee dalam trip ni. 


Bersama Shaklee leaders dalam MFMS EMPIRE, Yusri, Nadia dan Din.


Kami diberikan bilik di Deck 3.


Ada banyak lift dalam kapal ni. Boleh naik lift dari Deck 1 - Deck 9.


Bagi yang bawa beg besar, kita boleh tinggal saja beg di bangunan masa check in tadi. Mereka akan hantar beg ke bilik kita.


Seriously, kapal ni sangat panjang. Sekitar 700 kaki. So, bayangkanlah kalau dari depan nak kebelakang. Memang jauh la. 


Dalam bilik, ada dua katil yang dirapatkan. Bilik kecik comel je. Bilik kami Ocean View, so ada tingkap boleh lah nampak laut. Ada almari kecil untuk unpack baju. Kalau nak solat, kami solat atas katil jer. 


Bilik air pun cute ajer. Sangat kecil.


Tandas dan sebelahnya bilik mandi.


Dalam bilik, Shaklee bagi surprise gift kepada kami. Shaklee water tumbler. Sip Sip Hooray! 😃


Dapat surat ucapan tahniah dari Shaklee. Thanks Shaklee for these rewards!


Since kami naik kapal sekitar jam 7 malam. Lepas masuk bilik, kami diminta naik ke Pool Deck tingkat 9 untuk makan malam.


Makanan dalam kapal ni sangat banyak. Dan Subhanallah. Sangat sedap. Free flow. 

Pilihan lauk pula sangat banyak. Udang ada, kambing bakar ada, mee ada, nasi ada. Terasa sangat 'heaven' di sini. Alhamdulillah, makanan di sini halal. So, tak perlu risau.


Jagung bakar dan udang bakar. Nak banyak mana, ambil jer. 


MFMS EMPIRE team members. 


Jemput makan!


Then pihak kapal buat sedikit persembahan dari anak kapal.


Ada swimming pool untuk orang dewasa atas kapal ni. Kedalaman maksimum adalah 2.2 meter. 


Ni pula untuk kanak kanak. Kedalaman sekitar 80 cm.


Jam 9 malam, kami ada "Safety Drill". Ia adalah ACARA WAJIB untuk semua penumpang. Kami mesti faham dan tahu cara menyelamatkan diri in case ada emergency semasa kapal bergerak nanti.


Taklimat diberikan di dalam dewan.


Semua orang diajar untuk memakai life jacket dengan betul.
 

Then kami di bawa ke tempat bot penyelamat. In case of emergency, setiap penumpang mesti tahu di mana nak berkumpul, dan boat mana yang perlu dinaiki. Bagus sangat sistem keselamatan di sini.

InsyaAllah, semua boat cukup untuk semua penumpang dan crew kapal.

That's all untuk hari pertama. Seterusnya kami balik ke kabin masing-masing untuk berehat.


Day 2 - Langkawi



Morning! Maria dan Mak-mak kami. Alhamdulillah, seronok dapat bawa Mak-mak melancong FREE dengan Shaklee Trip!


Sementara nak tunggu breakfast, ambil gambar lagi. 


Breakfast time! Di atas kapal ini, ada banyak restoren yang kita boleh pilih. Dalam banyak banyak restoren, hanya restoren Spices sahaja yang dapat Sijil Halal.

2 restoren lain iaitu Four Seasons dan Mariners turut menyediakan makanan dan daging yang halal, cumanya tak dapat sijil halal sebab mereka ada hidangkan alkohol. 

Atas kapal, hanya ada satu restoren sahaja yang tidak halal langsung iaitu Oceanview. Ia memang khusus untuk Non Muslims.


Setiap kali nak masuk makan ke restoran, kita kena swipe access card. Sebabnya, kita hanya dibenarkan makan di satu restoren sahaja setiap kali waktu makan. 

Contohnya, kalau breakfast dah makan di Spices, tak boleh lagi nak masuk makan breakfast hari yang sama di restoren lain pula. Kalau nak makan di restoren yang kedua juga, kita kena bayar lain.


Duduk sebelah Din makan breakfast pagi ni. Sejujurnya, saya ni jenis jaga makan. Tapi di atas kapal ni, huhu. Iman tak kuat. Makanan sedap sedap. Saya main belasah aja makan. Nanti habis trip saya diet balik lah dengan Set Slimming Shaklee. Hehe.


Next kami ke Pool Deck untuk event seterusnya.


Pagi-pagi ni kita bersenam aerobik dulu. 



Ini pemandangan dari tingkat atas sekali, Open Deck. 


Dah selesai bersenam. 


Then group photo. In total kami semua ada sekitar 350 orang.


Next event, SCAVENGER HUNT! Dan ini adalah hadiah-hadiah yang bakal diberikan kepada pemenang di Phuket esok. Ada SEA WALKER, PARASAILING, ZIPLINE dan BANANA BOAT. 

Kami target nak dapat SEA WALKER! So kenalah main betul-betul kalini. 


Team kami, dah siap sedia untuk beraksi. 

Soalan yang diberikan dalam Scavenger Hunt ni, kami kena dapatkan password dan signature crew di setiap tempat dalam kapal. So kenalah lari laju untuk dapat jawapan betul dengan pantas!


Mak dan mak mertua saya pun join sekali Scavenger Hunt. Tapi mereka berdua tak lah gi lari-lari. Just duduk sini, berdoa untuk kejayaan kami. Hihi. 

Alhamdulillah, kami berjaya siapkan semua soalan dalam tempoh 40 minit. Kami jadi group yang ketiga submit jawapan. Keputusan akan diumumkan pada waktu dinner malam nanti.


Dah selesai Scavenger Hunt. Setiap orang dapat free gift sebotol Vitamin C Shaklee dan topi Shaklee bernilai hampir rm100! Best sangat!


Habis Scavenger Hunt sekitar jam 12 tengah hari. So, kami terus ke lunch. Kali ni kami makan di restoran Spices. Lauk di sini lebih kepada selera orang Malaysia. Ada kari sket dan pedas-pedas sket.


Ternyata. Super duper sedap. Baru lah rasa nasi minyak, kari kambing, ayam masak merah. Alhamdulillah.


Dah makan kenyang. Lompat lah pulak! 


Alhamdulillah, mak dan mak mertua sangat gembira dapat mengikuti cruise ini.


Bersiap sedia untuk balik ke bilik. Jam 3 petang nanti kapal akan berlabuh di Langkawi. Dan kami akan membeli belah di Pantai Chenang.


Lepas lunch, kami balik ke bilik untuk solat Jamak Zohor dan Asar. 
Tengok-tengok ada Surprise Gift lagi! Shaklee letak bag Shaklee yang cun ni atas katil kami. 

Shaklee ni memang memahami sungguh. Tahu ajer kami nak shopping banyak kejap lagi di Langkawi dan perlukan beg tambahan. Hehe.


Sekitar jam 3 petang, kami tiba di Langkawi. Pemandangan ni dari tingkap bilik kami, Ocean View. 


Ok, semua dah tak sabar nak turun ke Langkawi!


Kita beratur dulu untuk turun yer. 


Turun di Langkawi! Kemudian kami di bawa naik bas menuju ke Pantai Chenang. 


Tiba di tempat Shopping, apa lagi, borong chocolate lah.


Kegemaran Maria. Setiap dari kami hanya dibenarkan membeli barang berjumlah bawah RM500 seorang sahaja. Sesiapa yang tinggal di Langkawi kurang dari 72 jam, tidak entitle untuk beli barang bebas cukai banyak banyak. So boleh beli sikit-sikit jer.


Sekitar jam 6 petang, kami kembali ke kapal. 


Sementara kami dok shopping tadi, ada satu kren dok angkut pindah keluar sampah dari kapal dan masukkan barang barang makanan ke dalam kapal.


Maria bergambar dengan mak dia. Kam Maria vs Kamariah. Nama anak dengan mak pun nak sama. Hehe. 


Ok, jom naik kapal balik. Lepas tu, kami berehat sekejap di bilik dan bersiap untuk Shaklee Family Dinner malam ni. 


Ready for Shaklee Family Dinner!


Tema dinner adalah "Sarong Nite". Kami pakai simple je malam ni. 

Kain batik dan pelekat tu adalah hadiah dari Upline kami, tqvm Master Laila. Baju kami pulak adalah dari Butik Dimimi, Parit Buntar. Pakai baju raya haritu je. Jika berkenan. Boleh klik link ini. 


Ada yang pakai sampin ajer. Macam macam style ada. 


Makanan dinner kami malam ni memang best sangat, alhamdulillah. 


Peminat seefood, western, nasi, kambing bakar, semuanya ada.


Jemput makan yer. Nak minum air apa? Air kelapa? Air tembikai? Air oren. Semua ada. Fresh lagi...


Bila naik ke atas lambat, tak dapat duduk sekali sebab semua meja dah penuh. Huhu. Team MFMS terpaksa lah duduk asing-asing.


Siap ada decoration ais "S.H.A.K.L.E.E" lagi.


We love Shaklee. 


Tibalah masa pengumuman keputusan Scavenger Hunt pagi tadi. Alhamdulillah, team kami dapat tempat kedua. So, semua orang boleh naik PARASAILING PERCUMA esoknya di Phuket. 

Kami target nombor satu, tapi dapat nombor dua. Bersyukurlah. Kredit to my biras. Hafiz yang Mastermind kami. Berlari paling laju ke sana ke sini. Pendek kata, dia lah yang cari semua jawapan. Kami yang lain "Tolong Support" ajer. Hehe.


Part of The Great Leaders Circle team.


Para pemenang hadiah pakaian paling cantik dan paling kreatif.


Habis dinner, kami jalan-jalan pusing kapal. 

              

Ada Magic Show oleh James Long, Magician dari UK. Kami tak boleh ambil video / gambar masa show. So, saya cari video di Youtube ajer. Contoh magic beliau. Tengok minit ke 1:58, boleh tengok antara benda yang dia 'terkantoi'. Hehe. Overall, persembahan beliau malam ni best lah jugak.



Day 3 - Phuket

Untuk makluman anda, kalau kita book cruise ni sendiri, bila turun kat tempat persinggahan, contohnya Langkawi, Phuket atau Penang, kita kena uruskan sendiri aktiviti kita di situ. 

Tapi jangan risau, bila kita turun sahaja, ada banyak van sedia menanti untuk bawa kita jalan jalan. 

Kita juga boleh book pakej yang Cruise sediakan, but with extra cost. Boleh rujuk di Reception untuk tahu lebih details.

Since kami ditaja sepenuhnya oleh Shaklee, so setiap aktiviti dah diatur sebaiknya oleh Shaklee. Memang terbaik!! 


Kami diminta berkumpul di dewan jam 8 pagi sebelum disembark dari kapal.


Tunggu punya tunggu punya tunggu, jam 9 pagi baru semua bertolak turun.


Shaklee bekalkan kami Performance Drink. Air ni adalah minuman elektrolit yang boleh beri tenaga tambahan kepada kita. 


Maklumlah hari ni kami nak jalan jauh dan banyak aktiviti luar. So, performance drink sangat-sangat membantu untuk kekalkan tenaga dan kecergasan sepanjang hari. 


Di Phuket, tak ada port. So, kami dipindahkan dari cruise menggunakan bot ini menuju ke pantai. 


Babai Star Cruise Libra. Kami jalan-jalan dulu yer.


Tiba di Patong Beach.


Bergambar dulu di tepi Patong Beach. Di sini pun dah ada banyak program yang boleh buat. Ada jet ski, ada para sailing, ada banana boat dan lain lain lagi. Tapi Patong Beach ni ada ramai sangat orang. 



So Shaklee nak bawa kami tempat pulau lain untuk Shaklee Event, iaitu di Banana Beach. Nak ke Banana Beach ni jauh jugak. Mula-mula kena naik bas dalam 30 min. Then kena naik boat lagi.  


Bot ni ambil masa 15 minit untuk sampai ke Banana Beach.


Dah sampai Banan Beach! So semua orang memulakan aktviti masing-masing ikut hadiah yang kami menang Scavenger Hunt semalam. So let's go Parasailing!


Kami di bawa ke tengah laut dengan boat. Satu boat memuatkan kami 7 orang. Mak kami yang umur hampir 70 tahun pun nak naik parasailing tau! 


Dengan lafaz bismillah, saya naik ke atas. First time experience ni! Memang syokkk!!


Maria mula-mula takut, lepas tu naik juga.


Next Mak saya pulak naik. Memang steady lah! Inilah dia pengguna tegar Vivix Shaklee. 


Mak mertua saya pun steady jer. Ni pun pengamal tegar Vivix Shaklee. Seronok dapat bawak Mak bercuti macam ni. Jangan ingat Mak dah umur 70 tahun tak boleh buat Parasailing tau! Penangan amalkan Shaklee. Alhamdulillah. Sentiasa aktif, sihat bertenaga di usia emas!


Gambar semasa di atas. 


Jauh dan panjang juga tali tu. 


Diorang bagi kami cecah air, then dinaikkan balik.


Seriously ini pengalaman yang sangat amazing!


Semua first time experience. Kalau nak sendiri, Harga sekitar RM200 seorang. Alhamdulillah, kami dapat naik percuma, hadiah dari Shaklee. Tq Shaklee!!


Dah selesai Parasailing, kami kembali ke pantai untuk snorkeling. Dah penat mandi manda, lunch pulak. Pilihan lauk jangan cakap lah. Memang tersangat banyak dan sedap-sedap. 


Semua orang dapat ambil air kelapa seorang satu.


Satu jer nak cakap, sedap, kenyang, puas hati. 


Alhamdulillah. Sepanjang trip ni, part of my job. Makan, makan, makan dan makan.


Selesai makan, kami mandi, tukar baju dan bersiap untuk ke pulang ke Patong Beach dan seterusnya ke kapal.


Boat memecut laju meninggalkan Banana Beach.


Tiba kembali di Patong Beach untuk shopping. 


Di sini, kami ada masalah untuk shopping. Masa yang diberikan sangat pendek. Dan tempat shopping pulak langsung tak best. Kami dah bawa banyak duit Baht, tapi akhirnya pakai sedikit sahaja.


  Mak-mak yang dah berjaya naik parasailing tadi. Sekarang lepak-lepak di tepi pantai sambil tunggu kami shopping. Bagus mak saya ni, tasbih sentiasa boh kat jari. Sambil berjalan sambil berzikir.


Babai Patong Beach.


Naik boat yang akan bawa kami balik ke kapal Star Cruise Libra.


Dah nak sampai.


Haa.... Bilik kami kat tepi ni la yang ada tingkap kecik-kecik tu. 


Selamat naik kapal semula. 


Sampai bilik, semua mandi dan bersiap untuk Star Cruise Captain's Nite Dinner! 


Pakaian malam ni adalah formal. Jam 6:30 petang kami berkumpul di Spices Restaurant.


Masuk masuk, kami dijamu dengan manisan dahulu. 


Pilihan lauk. Apa lagi, terpaksa pilih lobster.


Subhanallah. Besarnya lobster ni. Ada nasi minyak, ada ayam masak merah, ada ikan masak kari dan daging masak hitam.


MFMS Leader, Master to be Kam Haryatie & Syed Hafiz. Walaupun masih bekerja fulltime, kakak Maria, Kak Lang masih tetap boleh berjaya dalam bisnes Shaklee dan score free trip Shaklee. 


MFMS Leader, Master to be Nadia dan Musafiddin. Nadia ni bekas Akauntan tau, sekarang dah berhenti kerja dan buat bisnes Shaklee fulltime dari rumah je sambil jaga baby.

Dulu Nadia pun mula sebagai pengguna Shaklee je, dah rasa sendiri Shaklee Effect, dan terus serious berkongsi tentang Shaklee. Alhamdulillah, Nadia dah pun layak Car Bonus, dan beberapa Free Trip Shaklee juga sebelum ni. 


Mak dan mak mertua. Dua-dua pun pengguna tegar Shaklee, dan aktif jugak berkongsi kebaikan Shaklee dengan kawan-kawan. 


Alhamdulillah, great dinner tonight. Ambil gambar dekat pool pulak. 


Lepas tu kami pun jalan-jalan pusing kapal.


Malam ni ada sessi bersama Captain kapal. 


Ni kapten kapal kami, umur 57 tahun dari Sweeden.


Ini pula orang-orang penting yang menjayakan cruise ni. 


Lepas tu, ambil gambar sekitar kapal pulak. 


Ada 3D photo. Nampak cam real ajer kan. Hehe.


Maria ni, kene la buat muka macam cawan tumpah. Ni cawan tumpah, tapi dok senyum.


Senyum ajer.


Tarik jangan tak tarik.

Alhamdulillah, selesai Hari ketiga kami di sini. Malam ni, kapal kami bergerak meninggalkan Phuket menuju Penang. 


Day 4 - Penang


Sarapan pagi kami pagi ini di restoran Mariners. 


Sekitar jam 11 pagi, kami turun dari kapal. 


Welcome to Pulau Pinang. Chess.. Penang ni tempat saya. Haha. Nampak tak gambar Presiden Shaklee, Helen kat belakang tu, excited betul dia. Hehe. 


Kami di bawa ke area Jalan Penang, since dah dekat dengan Nasi Kandar Line Clear. So, kami makan kat sini saja. Nasi Kandar + Kari Kepala Ikan + Ayam Madu + Ayam Goreng + Sayur.


Ni kali ke tiga saya makan di sini. Memang sedappp. 


Harga makanan semua ni untuk 9 orang adalah RM180.


Then kami ke Pasar Chowrasta. Untuk sesiapa yang nak beli souvenir, boleh lah beli di sini.


Di Penang, ada basikal untuk di sewa. 


Then kami di bawa ke KOMTAR untuk naik SKYWALK. Dulu masa belajar kat SMKA Al Mashoor (L), Komtar ni tempat saya outing. 


Dah sampai di atas.


Inilah dia SKYWALK. Nak naik atas ni kena bayar RM60. Tapi, Alhamdulillah, Shaklee dah bayarkan untuk kami. So naik Free ajer. 


Senyum ajer. Tak takut ker.... 


Maria dan Kak Lang.


Mak pun merasa naik. Even Komtar tak jauh dari rumah kami, tapi kami pun first time naik atas ni. Skywalk ni baru buka tahun ni sebagai daya tarikan baru di Pulau Pinang.


Been there, love it, done that. 


Bergambar kejap sebelum kena cepat cepat turun balik untuk pulang ke kapal.


Happy family!


Dah selesai program di Penang, jom balik kapal!


Dekat area Padang Kota.


Naik kapal, semua dah lapar, so kami terus dinner. Kali ni makan di restoran Four Seasons.


Mak kami yang penat asyik kena makan je. Hehe. 


Masa nak makan malam ni, saya dah terlalu kenyang. Teramat kenyang. Makan tengah hari di Nasi Kandar Line Clear tengah hari tadi pun penuh perut lagi. Huhu. 


Lauk tadi tak berapa kena di tekak, so kami ke restoran Mariners pulak. Saja nak minum minum ajer. 


Pool Deck. Our last night in this cruise. 

Day 5 - Port Klang

Alhamdulillah, pagi ni kami sampai kembali ke Port Klang. Tempat kami berlepas tempoh hari.


Gambar kenangan selepas turun dari Star Cruise Libra.



Pengalaman yang indah sepanjang cruise. 


Alhamdulillah, percutian kami selamat dan segalanya dipermudahkan. 

Syukur Alhamdulillah Ya Allah. Terima kasih atas nikmat dan peluang yang diberikan kepada kami menaiki kapal ini secara PERCUMA.

Terima kasih Shaklee atas rewards yang sangat best! InsyaAllah, next trip akan lagi ramai team MFMS EMPIRE yang akan join!

Jika anda yang baca blog ini berminat nak menikmati banyak lagi tawaran-tawaran hebat seperti ini dengan menjalankan bisnes Shaklee secara part time atau fulltime, anda boleh hubungi Maria. InsyaAllah, kami sedia membantu. 

Jangan risau yer, buat bisnes Shaklee sekarang dah tak macam dulu. Kita buat secara online sahaja. 

Dah tak perlu nak terjah-terjah rumah orang atau buat meeting larut malam. 

Buat bisnes dengan cara yang betul, orang yang akan datang cari kita Insya Allah.

Kami doakan anda semua diberi peluang oleh Allah untuk menikmati percutian yang hebat ini. Amin. 

Wassalam.

Maria Firdaus
Motivating And Inspiring Others


~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Certified Shaklee Product Consultant
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

1 ulasan:

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top