Set Kecantikan Terbaik - THE RADIANT 4 (Build - Firm - Protect - Moisturize)


KESIHATAN DALAMAN VS KECANTIKAN LUARAN
Pernah tak kita terfikir, kenapa ada orang nampak kulit dia cantik berseri dan LEBIH MUDA DARI USIA?

Dan kenapa ada orang lain yang kulitnya kusam, kendur dan nampak LEBIH TUA DARI USIA?

Kenapa kulit baby sangat halus dan lembut? Kenapa kulit orang tua berkedut dan kasar?



Semua ni ada kaitan dengan KESAN PENUAAN, iaitu PERUBAHAN STRUKTUR DALAMAN KULIT kita seiring dengan peningkatan usia. Ada orang cepat kesan penuaan, ada orang lambat, bergantung perubahan kulit masing-masing. 

Dulu Maria sangka, nak kulit sihat dan cantik cukup dengan pakai skincare luaran, macam pencuci, toner, pelembab muka yang bagus je.

Rupa-rupanya walau skincare bagus macam mana pun yang kita pakai kat luaran, tapi kalau dalaman kita sendiri tak sihat, kulit kita tetap takkan nampak berseri secara natural.

Percayalah, sebenarnya yang lebih penting adalah KESIHATAN KULIT DALAMAN kita, sebab itu yang akan menentukan KECANTIKAN KULIT LUARAN kita.


NATURAL BEAUTY IS THE BEST!!

Mesti ramai wanita yang suka kalau wajah kita nampak lebih muda, lebih sihat, lebih fresh & glowing even WITHOUT MAKE UP kan?

Tipulah kalau ada yang kata tak suka 😝

Takkan 24 jam nak hide problem kulit dengan make-up especially depan husband pulak tu. Huhu.

Sebenarnya bila kulit kita dah sihat dan cantik dari dalam, dah tak perlu nak make-up tebal untuk tutup cela pada wajah.

Alhamdulillah, kulit Maria sendiri tak banyak masalah setakat ni.

Sejujurnya, Maria sendiri tak suka pakai make-up melainkan untuk majlis tertentu saja. Kalau hari biasa, keluar rumah pun Maria hanya pakai moisturizer je, no make up or bedak pun.

Dan yang best, ramai tegur Maria nampak muda dari usia. Maria dah hujung 30-an, tapi ada yang ingat Maria masih anak dara umur 20-an. Hehe. Alhamdulillah.

So Maria nak share, details tentang 4 jenis nutrisi yang Maria sendiri amalkan untuk kekalkan kesihatan dan kecantikan kulit dalaman. Alhamdulillah ramai customer Maria yang dah amalkan set ni pun dah dapat kesan yang positif.


THE RADIANT 4, SET KECANTIKAN SHAKLEE yang terdiri dari 4 jenis nutrien penting untuk  KULIT SIHAT CANTIK BERSERI DARI DALAM!!

1. ESP Protein - BUILD 
(Membina Kulit Yang Sihat)

2. Collagen Powder - FIRM 
(Menganjalkan Kulit)

3. Vitamin C - PROTECTION 
(Perlindungan Antioksida)

4. GLA Complex - MOISTURIZE 
(Melembapkan Kulit)


1. ESP PROTEIN - BUILD
(Membina Kulit Yang Sihat)

Set Cantik Shaklee - The Radiant 4 - ESP

Tahukah anda, badan kita sendiri dihasilkan dari protein yang merupakan bahan binaan penting.

Jadi untuk mendapat kulit sihat berseri, kita kena dapatkan protein yang cukup setiap hari untuk:-

a. Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum.

b. Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.

c. Membantu pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.

d. Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.

e. Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.8



2. COLLAGEN POWDER - FIRM
(Menganjalkan Kulit)

Set Cantik Shaklee - Collagen

Kolagen adalah struktur penting yang mengekalkan keanjalan kulit kita.

Kolagen menghalang kulit daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur yang boleh menyebabkan kita nampak lebih tua dari usia.

Tahukah anda, sebenarnya badan kita boleh menghasilkan kolagen sendiri. 

Tapi bila usia bertambah,  jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, dan menyebabkan kulit terdedah kepada kesan penuaan, termasuklah kulit berkedut dan kendur.

Dengan pengambilan Kolagen yang cukup, ia mampu melambatkan tanda penuaan, iaitu membantu:-

a. Kulit yang lebih anjal.1

b. Mengurangkan kedutan.2

c. Kulit yang lebih lembut, lebih padat.1

d. Mengurangkan parut.2



3. VITAMIN C - PROTECTION
(Perlindungan Antioksida)

Set Cantik Shaklee - Vitamin C

Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. 

Tahukah anda, badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C sendiri dan ia perlu diambil setiap hari melalui pemakanan.

Jadi pengambilan Vitamin C yang cukup sangat membantu untuk:-

a. Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.4

b. Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.5,6

c. Membantu dalam penyembuhan luka.5

d. Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.5


4. GLA COMPLEX - MOISTURE
(Melembapkan Kulit)

Set Cantik Shaklee - GLA Complex
Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA).

Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:-

a. Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.3

b. Mengekalkan kelembapan kulit.4

c. Melawan keradangan.7


===============

Rujukan:

1. Porksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55.
2. Matthias CA, Fernandes D, Kolokythas P, Kaplan H, Vogt P. Percutaneous collagen induction therapy: an alternative treatment for scars, wrinkles, and skin laxity. Plastic Reconstruct Surg. 2008;121(4):1421-1429.
3. Bjørneboe A, Søyland E, Bjørneboe GE, Rajka G, Drevon CA. Effect of dietary supplementation with eicosapentaenoic acid in the treatment of atopic dermatitis. Brit J Dermatol. 1987;117(4):463-469.
4. Cosgrove MC, Franco OH, Granger SP, Murray PG, Mayes AE. Dietary nutrient intakes and skin-aging appearance among middle-aged American women. Am J Clin Nutr. 2007;86(4):1225-1231.
5. Catani MV, Savini I, Rossi A, Melino G, Avigliano L. Biological role of vitamin C in keratinocytes. Nutr Rev 2005;63:81–90.
6. Wolfgang Ko, Jean Krutmann. 2008. Protection from Sunburn with β-Carotene—A Meta-analysis. Photochemistry and Photobiology. 84: 284–288.
7. Kapoor R1, Huang YS. Gamma linolenic acid: an antiinflammatory omega-6 fatty acid. Curr Pharm Biotechnol. 2006 Dec;7(6):531-4.
8. Poljšak, Borut, and Raja Dahmane. “Free radicals and extrinsic skin aging.” Dermatology research and practice 2012 (2012).

==============



Nak dapatkan semua produk Shaklee pada HARGA TERENDAH?

Jom register sebagai AHLI SHAKLEE yang sah. Lebih JIMAT dan UNTUNG tau! 

Ada banyak kelebihan sebagai ahli, walaupun hanya makan sendiri. 

Nak belajar JANA INCOME dengan Shaklee hanya DARI RUMAH pun boleh!   

Hubungi MASTER MARIA (019-259 2731), kami sedia membantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTERS KAM MARIA and MOHD FIRDAUS
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Certified Shaklee Product Trainer
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (CLICK HERE TO WHATSAPP)

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top