Assalamualaikum,

Saya doakan, anda semua dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat.

Ramai yang tahu, kami buat bisnes Shaklee.

Ramai orang tahu, kami buat bisnes MLM.

Cuma yang ramai orang tak perasan atau tak tahu....

Bukan mudah untuk berjaya dalam bisnes yang kami jalankan ini.

Untuk kami berjaya.. Kami terpaksa bantu ramai orang lain untuk berjaya. Lagi ramai orang lain berjaya, lagi besarlah kejayaan yang kami capai.

Kisah Kejayaan Wanita Berusia 21 Tahun

Hari ini, saya nak share kisah salah seorang anak didik kami, Erny. Berusia 21 tahun. Tidak pernah bekerja dan berminat untuk buat bisnes.

Alhamdulillah, dengan modal hanya RM80 satu ketika dulu, hari ini Erny dah pun berjaya mencapai pendapatan 4 angka sebulan.

Syukur Alhamdulillah.

Jom saya kongsikan dengan anda kisah kejayaan anak didik kami ini.

NEW SUPERVISOR JULY 2015 - Erny Filzah Nisa
================================
Assalamualaikum dan salam kejayaan .

Bismillah . Hari ni kongsi sedikit kisah hidup seorang ERNY FILZAH .

Tatkala remaja diluar sana yang berumur 21 tahun sedang berbahagia dengan kehidupan sebagai pelajar diploma . Bahkan mungkin ada yang menyandang gelaram sebagai pelajar degree , berbeza dengan keadaan Erny yang sekarang .

Mungkin SAMA tapi TAK SERUPA .

Mungkin ada yang tahu dan mungkin ada yang tak tahu . Erny belajar sampai tahap SPM sahaja .

Berbekalkan keputusan 3A 2B 4C dalam bidang sains tulen dan tekad yang kuat , Erny mampu berdiri tegak sehingga ke hari ini kerana menggalas tanggungjawab besar sebagai anak sulong dalam keluarga .

Bukan tak ingin sambung belajar . Bohong kalau Erny cakap Erny tak ada keinginan untuk meneruskan pelajaran .

Tetapi disebabkan niat dan tekad yang tinggi ingin membantu meningkatkan taraf hidup keluarga terlebih dahulu , membuat niat untuk sambung belajar Erny tunda buat seketika .

Erny bukan lah dari keluarga yang serba ada . Dan bukan juga dari keluarga yang kaya raya .

Pernah suatu ketika . Kereta satu satunya milik ayah ingin ditarik oleh pihak kereta . Kerana tak mampu untuk membayar ansuran tiap bulan . Yang sudah tertunggak berbulan bulan lamanya .

Pernah juga satu ketika , hidup kami hanya makan kais pagi makan pagi . Kais petang makan petang . Semua serba terhad .

Pernah suatu dahulu ketika bergelar pelajar sekolah , erny bukan seperti remaja yang lainnya .

Bila habis waktu sekolah , remaja lain pulang ke rumah untuk berehat atau mungkin keluar berjalan jalan . 

TETAPI Erny TIDAK .

Tika tamat sesi persekolahan , Erny tidak duduk dirumah . Tetapi Erny terus ke kedai makan ibu untuk membantu melakukan pekerjaan sehingga ke malam hari .

Waktu belajar ? Dari pukul 10 pagi hingga 12 malam . Kemudian disambung semula sebelum azan subuh berkumandang sehinggalah tiba masa bersiap sedia untuk kesekolah pada waktu sesi pagi .

Bila dikenang kisah lalu , membuat hati sebak dan ingin menangis .

Setelah habis peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia , datang satu tekad yang besar . Tekad besar untuk membantu keluarga .

YA . AKU PERLU MELAKUKAN SESUATU . AKU PERLU BUANG SIFAT MALAS DALAM DIRI .

Hari berganti hari . 
Bulan berganti bulan . 
Tahun berganti tahun .

Macam macam bisness yang Erny buat tetapi tak menjadi . Langgar dinding selalu kerana tak ada ilmu dan mentor .

Sehingga ke suatu hari , Abang Din ( Mus Deanial ) mengajak Erny untuk sertai Shaklee .

Sejujurnya , ketika menjadi ahli , Erny TAK TAHU APA ITU SHAKLEE . Sebab abang tak pernah cerita apa apa .

Sehinggalah Erny dapat starter kit . Erny baca dan fahami isi apa yang ada didalam beg hitam tersebut .

Hari demi hari Erny pelajari apa yang disembangkan dalam group telegram . Mulanya agak blur . Tapi lama lama baru ku mengerti .

Bermulanya niat bisnes dalam Shaklee apabila pulang menghadiri Program Online & Offline Marketing Genius (OMG) anjuran Master Maria & Firdaus pada 24 Mei 2014 . Selang berapa hari Erny menjadi ahli Shaklee.

Pada waktu tu , banyak ilmu yang Erny dapat .

HIDUP KENA ADA MATLAMAT . MALU TOLAK KE TEPI .

Ni antara ayat ayat yang pernah diucapkan master Firdaus .

Nak diringkaskan cerita , banyak ilmu baru yang Erny dapat . Dan banyak juga cabaran yang pernah Erny lalui .

Berusaha bulan demi bulan sehingga berganti tahun , akhirnya usaha Erny membuahkan hasil .

Betul lah kata orang . Usaha itu tangga kejayaan .

Pada bulan Julai 2015 , Erny berjaya naik rank menjadi Supervisor dan menggenggam bonus Shaklee 4 angka sebulan.

Hasil dorongan keluarga , mak ayah shaklee , atuk nenek shaklee , anak anak shaklee dan rakan rakan seperjuangan . Serta niat untuk lebih ramai lagi menambah baik hidup orang lain .

Alhamdulillah Erny dapat capai target yang Erny inginkan . Syukur Ya Allah .

Semoga lepas ni Erny dan kita semua dapat membantu lebih ramai orang lagi diluar sana .

Semoga Allah berikan kejayaan yang lebih banyak buat Erny selepas ini.

Wassalam.

Master Maria Firdaus
Founder of Maria Firdaus Empire
Now Everyone Can Do Business
Buat Bisnes Hanya Dari Rumah

===================


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 



Jika Anda Rasa Entri Ini Bermanfaat, Mohon Anda Tekan Button Share Di Bawah Atau Di Atas Entri Ini

1 ulasan:

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top