Assalamualaikum,

Saya doakan, "Anda Kaya Dan Berjaya, Dunia Dan Akhirat."

Cakap kat orang sebelah, "Insya Allah... Kita kaya dan berjaya".

Pengalaman Melawat Pulau Pinang

Nak tulis entri ni, saya nak gelak pun ada. Tajuk tak leh tahan. Pengalaman melawat Pulau Pinang.

Macam jauh jer....

Padahal... dulu saya 3 tahun bersekolah di Penang. SMKA Al Mashoor (L).

Anyway, dipendekkan cerita baru baru ini adik beradik Maria dan mak mertua saya datang melawat kami di Parit Buntar. Nak tengok anak kami yang baru.

Terlanjur mereka datang, saya ajak mereka ke Pulau Pinang. Tempat yang dilawati, Bukit Bendera.

Jom Saya Share Gambar Di Bukit Bendera


Kaunter tiket.


Ingat yer, bila nak beli tiket. Kena tunjuk MYKAD. Kalau tak, selamat la beli harga untuk orang asing which is mahal 3 kali ganda.


Ini harga. Warga emas dan kanak kanak 6 tahun ke atas RM4 sahaja untuk return.


Tempat parking kereta di tepi stesen keretapi. Hati hati yer, angle untuk belok kat dalam ni sangat kecil. Kereta kak ipar saya dah tercalar langgar dinding masa nak belok naik tingkat atas.


Dengan lafaz bismillah. Kami mula nak naik. Saya cadangkan anda datang sebelum pukul 9 pagi. Sebab tiket lebih murah dan juga orang tak ramai. 


Mereka di hadapan kami. Menunggu untuk naik keretapi.


Sementara itu, anakku yang suka bergambar. Fateh dengan macam macam gaya.


Kak ipar dengan anaknya yang istimewa, Qalish.


Kak iparku, mak dan mak mertua.


Fateh sangat photogenic. Suka kalau dia di ambil gambar. Leh jadi model ni.


Anak saudara ku yang sangat ramai.


Alhamdulillah, keretapi dah sampai.


Full house. Sila bersempit sempit bila masuk dalam train ini.


Kalau tak bergaya masa ambil gambar. Itu bukan Fateh. Ini gaya aper? Cer teka...


Teka berapa anak Kak Ngah saya ni? 7 ? Salah tu... Actually, sekarang anak ada 9 orang. Dua orang di Mesir. Belajar. Shhhhhhh..... Dalam perut ada sorang lagi tau. So total 9+1= 10.


Bergambar dengan Bunny. Sian bunny ni. Tak panas ker bang..?


Biras ku ni agak photogenic. Senyum macam tu pun dah nampak cantik gambar ni.


Sindrom Fateh dah berjangkit. Semua nak buat ultraman pulak.


Buat skill terapung di udara. Amcam.. Ko boleh?


Mamat ni tak puas hati.. Terus buat gaya ni.


Kak Lang dan mak mertua ku


Teka bunga ni nama apa?


Dah berjangkit ngan mamat tadi bebudak ni....


Itali mana Itali? Kami nak pi Itali ni.....


Ambil gambar ramai ramai....


Dah kene ngap... 


Nak tiru ler tew....


Jangan takut.. ultraman kan hadooo...


Pokok bunga yang cantik...


Ini namanya bunga ros...


Dah sampai atas. Semua orang lapar. Mak saya tapau mee goreng dan nasi goreng. Kat rumah tadi meniaga tak laku. Kat atas ni semua nak...


Upside down


Bersemangat dia pumping. Ingat sy ambil video. Rupa rupanya ku ambil gambar saja.


Fateh nak main slide.


Bergambar dengan meriam.


This is Fateh.. Gaya lain pulak ok...


Sandar kat wall...


I love Penang Hill habaq hang..


Nak ambil gambar ni, kat 10 kali ku klik kamera tu. Huhu... One happy family.


Amboi amboi.. Peluk rapat cik kak...


Aku tak faham awat depa ni buat macam ni. Cinta lah sangat... Tak tahu berapa ramai couple yang buat macam ni yang dah bercerai...


Keramat Hidup


Farees kalau bergambar, susah sket nak senyum.


Memang happenign dia orang ni


Ultraman beraksi lagi..


Dah jom turun...


Sekali kami dok depan sekali.. Ambik hang...


Masa untuk naik atau turun guna keretapi ni adalah 5 minit sahaja untuk sehala.


Fateh... Merenung tepat ke Kamera.


Senyum sket anakku...


Jom kita ke Padang Kota


Nak makan apa? Macam macam ada....


Adoyai.. nasi ayam jugak yang diorder.


Mee goreng sotong.


Wahhhh Sekali ada pameran Transformer kat sini. Besar giller...


I am Bumble Bee...


Ada pulak lukisan 3D. Lakonan yang menjadi dan photographer yang pandai di situ...



Satu dua lompat....


Tak sempat nak lompat tinggi dah klik...


Dah tiru skilll orang lain...


Ultraman pulak...


Sekarang gaya bebas...


Memang happening


Fateh duduk elok elok yer... Cute ajer..


Farees... Kami balik naik feri.


Susunan kereta dalam feri...


Mamat botak tu.. Ade ke patut dia jelir lidah..


That's my boy.....


Oit.... Ambil gambar tak habis lagi kaa...


Peace yoooo.....

Alhamdulillah... Semuanya gembira...

That's the story....

Lepas ni kalau datang kita pergi jalan tempat lain pulak yer...

Wassalam

Mohd Firdaus
One Happy Family

Feel Free To LIKE And SHARE..... 

1 comments:

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top