Ini sambungan daripada entri sebelumnya

 
Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang mengikuti perkembangan blog mariafirdaus.com.my ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang oleh Allah.

Saya doakan, anda kaya dan berjaya.

Hari ini saya nak berkongsi dengan anda puluhan gambar yang sempat diambil semasa kami shopping di Long Beach, Los Angeles.

So.... Long story cut short. Jom layan.


Shaklee Village... Tempat pameran jualan merchandise Shaklee


Di sini ditayangkan gambar gambar Master Coordinator di seluruh dunia. Jika anda perhatikan, di luar negara mereka memerlukan masa sehingga 4-5 tahun untuk menjadi Master. Ramai yang sudah berusia baru menjadi Master. Sebabnya, mereka menggunakan strategy tradisional. Sedangkan di Malaysia kita dah banyak menggunakan social media marketing sebagai medium pemasaran.


Contoh lain. Presidential Master Coordinators. Biasanya mereka yang dah jadi Presidential Master ni dah pun menjadi jutawan dengan Shaklee.


Masuk ke bilik pameran. Banyak giler Merchandise Shaklee yang tak ada di Malaysia.


Bekas minuman Shaklee. Ia boleh tahan air panas.


Romper kanak kanak tertulis "Be Part Of Shaklee Effects"


Gelas Shaklee


Pada hari last, dah tak banyak yang tinggal.


Baju untuk orang dewasa.


Baju T Shirt Shaklee untuk kanak kanak


Memandangkan kami pergi pada hari terakhir, dah tak banyak barang yang tinggal.


Apa yang tinggal semua di sapu.....


Cepat cik kak.. Pilih jangan tak pilih....


Pen, Iphone cover dan lain lain lagi


Payung Shaklee


Jaket Shaklee. Saya borong 32 helai untuk dihadiahkan kepada bisnes partner saya dalam Shaklee.


Contoh jaket yang dijual. Saya buat testing... Nampak macam cantik ajer....


Hah... Kepenatan sudah...Borong berkotak kotak.


Saya pun tak kurang hebatnya... Dapat borong sekotak besar jugak.


Baru boleh balik. Ni gambar barang yang saya pegang. Di tangan Maria pun ada banyak lagi. Hehe...


Terpaksa sewa teksi untuk hantar barang dulu ke hotel. 


Maria dan Mija bergambar di dalam teksi.


Di US, banyak driver teksi adalah dari Bangladesh. Selepas hantar barang ke hotel, kami guna teksi yang sama untuk ke city centre. Sambung shopping lagi.


Wallmart


Saya dan Maria


Di dalam Walmart


Walmart di US ala ala Econsave di Malaysia. Barangan di sini agak murah.


Antara gambar yang sempat disnap dalam Walmart


Di US, ada mesin untuk duplicate kunci menggunakan mesin. So, tak perlu buat di kedai seperti di Malaysia.


Keluar Walmart, nampak kedai kasut pulak. Serbu..... Dah la nama kedai Payless For Shoes.


Kalau anda perhatikan, kasut di US terus dipamerkan sepasang. Kiri dan kanan. Kalau nak beli terus ambil dan bayar. Kalau di Malaysia buat macam ni, cer teka apa jadi. Hehe..


Ribuan kasut yang dipamerkan untuk dipilih. Dah disusun mengikut size. 


Keluar kedai kasut, kami masuk kedai sukan pula. Macam macam jenis barangan dan pakaian sukan yang dijual pada harga yang sangat murah.


Keluar dari kedai tu, kami masuk kedai seluar jeans pulak. Satu aja yang boleh diucapkan, ia tersangat murah.

\

Maria sempat 'rembat' sehelai seluar jeans berkualiti tinggi pada harga rendah.


Di US, salesman melayan kami dengan sangat baik. Memang budaya di US, customer is KING. So, mereka melayan kami dengan sangat baik. 


Terpaksa beli sehelai lagi untuk saya.


Pulang ke hotel. Naik teksi yang drivernya Bangladesh lagi.

Habis sessi shopping untuk hari ini. Banyak juga duit yang 'dileburkan' hari ini. Hehe... Sesekali apa salahnya.

Insya Allah, dalam entri seterusnya saya akan kongsikan dengan anda lebih banyak tempat tempat menarik yang saya lawati di Holywood, Los Angeles.

Apa yang pasti, banyak gambar gambar menarik yang akan saya kongsikan selepas ini.

Wassalam

Master Maria Firdaus
Founder Maria Firdaus Empire
The Most Happening Shaklee Group In Malaysia

USA TRIP - PART 9 : BERCUTI DI HOLLYWOOD, WALK OF FAME


Jika anda rasa apa yang dikongsikan ini bermanfaat untuk anda, mohon anda tekan butang LIKE di bawah. Semoga ia dapat memberi inspirasi kepada yang lain. Terima kasih atas sokongan anda.



2 comments:

  1. best entry encik maria firdaus. :) rasa macam pergi sama ke us.. haha...

    umi-a

    ReplyDelete
  2. Kedai kasut tu ade juga sistem dia kat Paradigm Mall Kelana Jaya. Sebelah kedai buku Popular.. Menarik & senang nak pilih ikut design,saiz,gender.. :)

    ReplyDelete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top