Assalamualaikum,

Ramai orang 'berhasrat' nak buat bisnes. Tapi, ada sebilangan kecil daripada mereka masih 'dhaif' dalam dunia bisnes. Mereka tak pernah buat bisnes sebelum ini. Tapi, mereka mempunyai semangat dan jiwa yang besar mahu mengubah kehidupan mereka ke arah yang lebih baik.

Baru baru ini, saya dan Maria menganjurkan perkongsian online marketing strategy. Frankly speaking, ramai gila yang tanya apa rahsia bisnes online Maria berkembang dengan cepat. Mesti ada rahsianya.

Ya... sudah pasti ada rahsia. Sesuatu benda tak akan berlaku begitu sahaja.

Sebenarnya, kejayaan Maria dalam bisnes sudah pun 'dirancang'. Segalanya bermula Jun 2012 selepas saya menyertai Seminar Advanced Marketing Power 2012.

Disitulah ilmu saya dalam bidang marketing bertambah.

Selepas belajar terlalu banyak ilmu di seminar itu. Saya menjadikan Maria sebagai bahan ujikaji. Nak test betul ke ilmu yang saya belajar dahulu di seminar tersebut berkesan.

Selepas dipraktikkan. Subhanallah. Memang berkesan. Memandangkan ramai yang bertanya dan berminat untuk buat coaching dengan saya dan Maria. So, hari Sabtu lepas saya mengatur pertemuan sekitar 15 orang yang minta saya buat coaching bagaimana menjalankan perniagaan secara online dengan mudah.

Saya sengaja tidak letak iklan di blog ini. Takut nanti tak muat pulak. Kita buat coaching untuk bantu lebih ramai orang lain berjaya.


Syukur Alhamdulillah. TV rumah saya cukup besar. Ramai orang boleh tengok terus dari tv yang disambungkan dari laptop saya.

Maria sedang berkongsi pengalaman bagaimana mahu menjalankan perniagaan dengan cara yang lebih mudah.


Sebahagian daripada mereka yang hadir.


Para suami yang datang bersama untuk support bisnes isteri mereka.


Jamuan makan turut disediakan. Ala, makan simple simple aja. Laksa dan juga nasi. Makan mana yang sempat yer.


Sambil makan, sambil bincang apa yang dah belajar tadi. Sambil tu, ada sharing daripada beberapa peserta bagaimana mereka berjaya dalam bisnes mereka.

Semoga apa yang saya kongsikan ini dapat memberi manfaat kepada lebih ramai orang selepas ini. Erti hidup pada memberi.

Wassalam.

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top