Assalamualaikum,

Sy dah cerita hari tu bumbung parking tersilap pasang... And I decided bukak balik semua zink tu dan pasang balik dari arah yg betul... Dan perlu di ingat.. benda ni tak dak dlm plan asal.. Sebabnya, kalau diikutkan plan. Sy kena balik ke KL hari Sabtu pagi... Tetiba tergendala dengan operasi bukak balik zink ni.. Dan pasang balik...

Pekerja sy slow2 bukak balik satu persatu zink ni...
.
Dah half way through... Separuh dah siap bukak...
.
Lepas bukak semua, sy set up balik nak pasang zink ni dari arah yg betul.. Sebagai permulaan, sy pasang 4 keping dulu zink ni.... Dan semuanya berjalan lancar.. Zink ni berada dlm position yg betul dan cantik.. Sy cakap kat Bangla saya... Sy nak pi mandi utk ke KL, they have to proceed without me... They said.. "Ok, Bos no takut.. Semua ok.."
.
Sy naik mandi dan turun 15 minit kemudian.. Turun aja ke bawah, Bangla sy dah pasang lagi 3 keping zink.. Dan ketiga2 zink yg depa pasang ni senget... tak lurus dengan tali yg sy letak.. Dan dia org cakap, memang tak boleh lurus.... Aduh.. Sy dah ready nak ke KL.. baru tinggal kejap dah jadi macam2...
.
Thus, sy terus panggil kawan sy yg kerja tukang... suruh dia datang ke rumah sy.. And tolong handle proses pemasangan zink2 ni dengan bantuan pekerja2 sy.. Itu aja cara sy boleh pi ke KL dengan aman.. kalau tak, nanti haru biru jadinya dengan zink ni.. Dah la zink ni akan ada kat depan rumah sy..
.
Bila sy sampai di KL, pukul 4.30 pm, kawan sy call.. Dia cakap bumbung dah siap.... Sy ckp kat dia, thanks.. Belum bincang lagi ngan dia berapa upah dia...
.
Ni gambar bumbung lepas siap pasang... Alhamdulillah.. not bad la.. walaupun sy tak puas hati 100%....

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top