Dengan kombinasi nutrien yang betul, anda akan lebih bertenaga untuk melakukan apa yang anda suka. Mula dengan ZINK dan Koenzim Q10 antoksidan penting yang bertindak sebagai peningkat tenaga untuk anda bergerak aktif sepanjang hari!

1. Menukar Makanan Kepada Tenaga

Badan anda memerlukan kedua-dua zink dan koenzim Q10 untuk menukarkan makanan kepada tenaga.

✅ ZINK membantu menukar karbohidrat, lemak dan lipid kepada tenaga. Ia memastikan tubuh anda membakar makanan yang anda makan dengan sempurna. Kekurangan nutrien ini menyebabkan tahap tenaga berkurangan, kelesuan dan membawa kepada keletihan kronik dalam jangka masa panjang.

✅ COQ10 menggalakkan pengeluaran tenaga pada peringkat sel dengan menyokong pengeluaran adenosine trifosfat (ATP), yang menyimpan dan menghantar tenaga supaya anda mendapat bekalan tenaga yang tinggi untuk melakukan aktiviti yang anda suka.


2. Menyokong Pengeluaran Tenaga Optimum

Pada peringkat sel, anda memerlukan glukosa di dalam sel untuk penghasilan tenaga.

✅ ZINK menyokong penghasilan, penyimpanan dan rembesan insulin, bahan yang memainkan peranan penting dalam penyerapan glukosa ke dalam sel anda untuk penghasilan tenaga optimum.

✅ COQ10 bertindak sebagai penjana tenaga dengan menyediakan bekalan tenaga konsisten sepanjang hari untuk badan anda. Ini menggalakkan peredaran darah yang sihat supaya anda boleh berjalan lebih laju dan berlari lebih jauh.


3. Mempercepat Proses Membina Otot, Mengekalkan Jisim dan Kekuatan Otot

Meningkatkan kekuatan otot untuk badan yang lebih sihat!

✅ ZINK menstabilkan struktur protein dalam otot dan mengawal paras hormon untuk pembinaan dan penyelenggaraan otot yang lebih sihat. Ia membantu melambatkan proses kemerosotan otot dan mengekalkan jisim otot, membawa kepada tahap tenaga tinggi sebagai satu daripada penyimpanan tenaga dalam otot.

✅ COQ10 membantu mengurangkan kecederaan otot yang disebabkan oleh senaman dan latihan 1. Ia juga meningkatkan prestasi otot serta mengurangkan keletihan otot 2 untuk prestasi fizikal yang lebih kuat dan lebih hebat.4. Menggalakkan Tidur Yang Lena

Mendapatkan tidur yang baik membantu untuk menyembuhkan dan mengecas semula badan kita.

Semakin usia bertambah, anda mungkin mendapati bahawa anda bangun lebih awal, dapat melelapkan mata hanya untuk beberapa jam atau tidur pada siang hari.

ZINK menggalakkan dan mengawal corak tidur yang sihat, menggalakkan tidur yang lebih baik untuk menjadikan anda lebih segar dan lebih aktif setiap hari! 3

Hubungi segera untuk konsultasi terbaik dari Maria - 019-259 2731 (Click to Whatsapp). 


References:

1. Kon, M., Tanabe, K., Akimoto, T., Kimura, F., Tanimura, Y., Shimizu, K., . . . Kono, I. (2008). Reducing exercise-induced muscular injury in kendo athletes with supplementation of coenzyme Q10. British Journal of Nutrition, 100(4), 903-909.doi:10.1017/S0007114508926544

2. Cooke, M., Iosia, M., Buford, T., Shelmadine, B., Hudson, G., Kerksick, C., … Kreider, R. (2008). Effects of acute and 14-day coenzyme Q10 supplementation on exercise performance in both trained and untrained individuals. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 5, 8. http://doi.org/10.1186/1550-2783-5-8

3. Cherasse, Y., & Urade, Y. (2017). Dietary Zinc Acts as a Sleep Modulator. International Journal of Molecular Sciences, 18(11), 2334. http://doi.org/10.3390/ijms18112334

================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top