Assalamualaikum,

Baru baru ini, saya nak ke Penang dengan kawan kawan. Sampai saja area Juru Auto City, kawan saya ajak.

"Jom kita pi test drive Volvo XC90."

Huhu. Maqam tinggi sangat ni nak pi test drive volvo.

Seumur hidup saya tak pernah singgah pun showroom Volvo. Otak tak sampai nak fikir untuk beli.


Ambil gambar dulu. Ambil berkat orang kata. Fake It Until You Make It.


Gambar belakang


Gambar sisi


Gambar gear dan screen depan


Test drive seround dulu. Bukan nak beli pun. Nak rasa jer.

Ni komen saya :

1. Kereta ni 7 seater. Tapi tak sesuai kalau anak anak dah besar. Ruang tempat duduk dibelakang agak kecil

2. Kerusi belakang boleh dilipat. So, ada tempat untuk simpan barang. Tapi kalau seat belakang dipasang, ruang untuk simpan beg agak kecil.

3. Kereta ni bawa memang sedap. Boleh Auto Pilot. Ni yang best. Dia boleh bawa sendiri. Minyak dan break dah tak perlu tekan. Dia boleh automatik control speed based on kelajuan kereta depan.

4. Kereta ni Hybrid. So ada elektrik dan juga petrol. Bila balik sampai rumah boleh caj kereta ni. Sekali caj boleh jalan 35km.

5. Even kereta ni ada Auto Pilot / Assist Drive, driver 'wajib' pegang stereng. Even kereta tu akan belok sendiri. Tapi Volvo nak pastikan driver sentiasa alert dengan keadaan di hadapan. So memang kena "Touch/Hold" stereng. Kalau 15 seconds kita lepas stereng tu, alarm akan bunyi. Suruh pegang balik stereng tu.

Rasanya, inilah sahaja. Mungkin ramai di antara kita rasa macam. "Aku mana mampu pakai kereta ni."

Jangan risau. Saya pun tak mampu juga. Haha. Kita just ambil tahu apa yang ada. Mana tahu satu hari nanti 'termampu"

Nak test drive bukan kena bayar duit pun. Free jer. Pergi ajer lah test.

Oklah yer. Sekian.

Wassalam.

Mohd Firdaus Mat Saad
Motivating And Inspiring Others


================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top