Assalamualaikum,

Apa khabar para pembaca blog Mariafirdaus.com.my?

Kami doakan anda semua sentiasa sihat dan dalam rahmat Allah.

Maria banyak terima soalan ni daripada customers:-

Saya Dah Minum Susu, Perlu Ke Ambil Suplemen Kalsium Lagi?

Sebenarnya, ini soalan biasa, terutama yang tengah pregnant dan menyusu sebab masa tempoh ni lah ramai wanita mula concern tentang kepentingan nutrisi harian.

Keperluan nutrisi ni sangat berkaitan dengan pembesaran baby dalam kandungan dan juga baby yang menyusu.

Ok, Maria cuba fahamkan anda yer. Macam ni.


Mengikut standard, keperluan Kalsium harian untuk lelaki dan wanita dewasa adalah dalam 1000 mg setiap hari untuk maintain kesihatan tulang kita. 

1000mg ni pun sebenarnya keperluan MINIMUM untuk IBU HAMIL, MENYUSU & WANITA MENAPOUS tau! Jangan kurang dari 1000 mg sehari. 

Ramai yang kata, saya dah minum susu setiap hari. So saya tak perlu ambil suplemen kalsium dah. 


KALSIUM DALAM SUSU SEGAR


Secara general, segelas susu segar (200 ml) mengandungi 200 mg kalsium.  


Untuk dapatkan 1000mg Kalsium, kita kena minum lebih 5 GELAS atau 1 LITER SUSU SETIAP HARI!!

So tanya diri kita balik. Larat ke nak minum 5 GELAS susu setiap hari?

Itu pun belum tentu semua Kalsium diserap dalam badan. 😅

So sebab itulah kita PERLU AMBIL SUPLEMEN KALSIUM walaupun dah minum susu, sebab ia masih tak cukup dengan keperluan harian. 


PERBEZAAN OSTEMATRIX BERBANDING KALSIUM JENAMA LAIN

Nak ambil Kalsium, jangan ambil sebarangan tau. Sebab kalau salah pilih brand, ia mungkin boleh memudaratkan kesihatan kita.

OSTEMATRIX SHAKLEE adalah berbeza sebab ia LEBIH DARIPADA SEKADAR KALSIUM. 



4 BIJI OSTEMATRIX SETIAP HARI MEMBEKALKAN:-

1. 1000 mg KALSIUM : Dari sumber semulajadi yang mudah diserap.

2. 400 mg MAGNESIUM : Bantu mengasimilasikan Kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya. 

3. 400 IU VITAMIN D3 : Merangsang penyerapan Kalsium.

4. BORON : Membantu dalam metabolisme tulang. 

5. MANGANESE, COPPER, ZINC : Mengaktifkan enzim yang membantu pembinaan kepadatan tulang.

Bahaya ambil Kalsium kalau ia tak diserap dalam badan. Kalsium berlebihan yang tak diserap boleh menyebabkan BATU KARANG!!

Sebab inilah saya pilih OSTEMATRIX, ia dah dicipta untuk PENYERAPAN MAKSIMUM!!


KOS MINUM SUSU VS. MAKAN OSTEMATRIX!

Sekarang jom kita kira kos pulak!

Sebotol susu 1 liter = RM7 / day!

Sebotol Ostematrix (30 hari) = Less RM2 / day!!

Haaa...Yang mana lebih berbaloi? 😄

Saya minum 1 gelas susu setiap hari, dan saya juga ambil OSTEMATRIX 4 biji setiap hari sejak tahun 2012.

Alhamdulillah badan lebih segar, takde lagi cramp, lenguh kaki, sakit pinggang dan belakang.

Ia juga membantu MENGELAKKAN SEMBELIT di kalangan ibu hamil, bersalin dan menyusu. Setiap hari membuang lancarrr je. Alhamdulillah.

Memang berbeza sangat masa sebelum dan selepas makan OSTEMATRIX.

I ❤️ OSTEMATRIX! 

Jomm borong Ostematrix sempena promosi bulan ni! 

**Promosi OSTEMATRIX Feb 2017**
✅ Buy 6 Free 1
✅ Buy 2 Get 5% Off

================


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka setiap bulan dari rumah?

Hubungi kami untuk:-
KONSULTASI PERCUMA,
HARGA PRODUK TERBAIK DAN
PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!

CONTACT : Click to CALL (019-2592731)
Click to WHATSAPP

FACEBOOK : Kam Maria Abdul Mutalib

INSTAGRAM : Kam Maria Abdul Mutalib

EMAIL : come_maria@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~

EBOOK PERCUMA!



Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!

==================

Adakah anda suka dengan perkongsian di Mariafirdaus.Com.My?
Nak dapatkan update blog terbaru terus ke WHATSAPP anda?

Click link ini : http://mariafirdausblog.wasap.my

Kami akan broadcast update blog terbaru yang bermanfaat, terus ke WHATSAPP anda. Terima kasih kerana sentiasa menyokong kami.

0 comments:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top