CARA ORDER SHAKLEE ONLINE - HARGA TERMURAH TERUS DARI HQ!

Jagalah Kesihatan Sendi dengan AJHT Shaklee

Assalamualaikum,

Hari ini, emak saya berusia 64 tahun. Seorang emak yang sangat gigih dalam memastikan kejayaan anak-anaknya. Syukur Alhamdulillah atas pemberian Allah yang tidak ternilai ini.

Untuk entri kali ini, saya nak berkongsi dengan anda kisah yang berlaku kepada emak saya beberapa tahun lepas.

Emak Sakit Lutut Yang Serius

Sejak 10 tahun yang lepas, emak saya mengalami masalah sakit lutut yang serius. Emak akan merasai sakit apabila berjalan jauh. Tulang lututnya terasa seperti bergesel. Ini menyebabkan beliau tidak boleh berjalan jauh.

Hari demi hari, masalah mak semakin serius. Lutut mak semakin sakit. Mak hanya sakit disebelah kaki kanan sahaja. Kaki kiri masih ok.

Abang saya yang merupakan seorang doktor memaklumkan bahawa, mungkin lendiran di antara tulang atas dan bawah dibahagian lutut mak dah kering. Inilah puncanya mak sakit lutut.

Walaubagaimana pun, abang saya masih mahu mak saya membuat pemeriksaan lanjutan untuk pengesahan.
Gambar kiri, lutut yang sihat dan dipenuhi lendiran. Gambar kanan, lendiran yang dah kering dan akan menyebabkan rasa sakit apabila berjalan atau berdiri lama.

Memandangkan abang saya merupakan seorang doktor, mak saya terus ke Hospital Universiti Sains Malaysia di Kubang Kerian, Kelantan. Ini kerana abang saya bertugas di sana dan beliau ada seorang kawan yang pakar bahagian lutut ini di sana.

Selepas membuat pemeriksaan doktor, doktor memaklumkan bahawa 'lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligamen' dibahagian lutut mak sudah 'kurang'.


Pandangan lutut yang ok disebelah kiri. Ada ruang. Ini menunjukkan lendiran yang banyak di antara tulang atas dan tulang bawah. Di sebelah kanan pula menunjukkan lutut yang kekurangan lendiran. Akibatnya, apabila berjalan. Tulang atas dan tulang bawah akan bergesel dan menyebabkan kesakitan pada lutut.

Ternyata, apa yang abang saya jangkakan adalah benar. Memang lendiran di lutut mak sudah kering.

Sebab itulah lutut mak terasa sakit. Tulang bahagian atas sudah 'bergesel' dengan tulang dibahagian bawah. Kesannya, mak sakit yang teramat sangat pada waktu itu.

Punca Sakit

Doktor menceritakan punca mak sakit lutut adalah disebabkan mak berbadan besar dan terlalu banyak berjalan di usia muda. Ini yang menyebabkan 'tekanan' dibahagian lutut yang amat tinggi dan menyebabkan lendiran dibahagian lutut semakin berkurang.

Tambahan pula, mak tak pernah ambil sebarang supplemen untuk membantu membaiki lendiran di lutut ini. Biasalah, kalau tak sakit. Nak buat apa ambil supplemen. Inilah kebiasaannya mentaliti masyarakat kita hari ini.

Rawatan

Doktor memberikan mak ubat Glucosamine. Ini untuk membantu dalam pembekalan Glukosamina yang penting untuk membantu binaan tulang rawan dan penghasilan lendir bagi melicinkan sendi dalam tendon dan ligamen.

Mak mula mengambil Glucosamine. Doktor memaklumkan jika selepas mengambil ubat ini beberapa bulan dan lutut masih sakit. Mak tiada pilihan melainkan terpaksa menukar kepala lutut mak dengan besi.

Disebabkan mak takut untuk buat operation menukar lututnya dengan besi. Mak mula mengambil ubat Glucosamine tersebut.

Selang beberapa bulan, mak membuat pemeriksaan susulan. Ini kerana lutut mak masih terasa sakit.

Selepas pemeriksaan, doktor memaklumkan bahawa mak terpaksa menukarkan 'kepala lutut' di sebelah kaki kanan dengan besi. Doktor sudah tiada pilihan.

Walaupun sudah memakan Glucosamine, tetapi lendiran di bahagian lutut mak tidak bertambah begitu banyak. Ini kerana lendiran itu sudah terlalu 'haus' (Kurang) sebelum itu. Mak terlewat mendapatkan rawatan.

Jika mak mengambil Glucosamine terlebih awal, insya Allah. Mak tak perlu menjalani pembedahan yang menyakitkan ini. Nak menyesal pun dah tak berguna. Mak dah terlewat.

Mahu tidak mahu, mak terpaksa merelakan lututnya ditukar dengan besi.


Doktor menunjukkan contoh besi yang perlu digantikan di lutut kaki mak.

Saya sendiri merasa ngeri membayangkan yang lutut terpaksa digantikan dengan besi. Allahuakbar. Semoga saya tidak mengalami nasib yang sama.

Pembedahan Di Hospital USM Kelantan

Pada waktu itu, mak pasrah sahaja. Mak 'redha' untuk lutut kanannya ditukar dengan besi. Mak tiada pilihan. Takkan lah mak pada waktu itu di usia lima puluhan mahu terbaring di rumah sahaja.

Memandangkan operation diadakan di hospital kerajaan, anda boleh bayangkan berapa lama tempoh untuk menunggu. Ini kerana pembedahan lutut bukan pembedahan yang dianggap sebagai kes kecemasan.

Jika pembedahan mahu dilakukan dihospital swasta, kos dijangkakan sekitar RM30,000-RM40,000 untuk menukar dua kepala lutut. Lutut kiri dan lutut kanan.

Namun, apabila dilakukan di hospital kerajaaan, mak masih perlu membayar sekitar RM6,000 untuk sebelah lutut.

Dalam tempoh ini, mak terpaksa menahan sakit yang teramat sangat apabila berjalan jauh.

Kami adik beradik semuanya berasa kasihan melihat 'kesakitan' yang terpaksa ditanggung oleh mak.

Apabila tiba tempoh yang dijanjikan, saya membawa mak ke Kelantan untuk menjalani rawatan menukar lutut dengan besi.

Untuk makluman anda, pembedahan ini dilakukan dalam keadaan mak separa sedar. Bukan pengsan sepenuhnya. Mak dicucuk di bahagian tulang belakang untuk mengkebaskan dibahagian pinggang dan kebawah sebelum dibedah.


* Gambaran semasa menukar besi dengan tulang asal di lutut mak. Saya ada real picture semasa mak menjalani pembedahan, tetapi tidak dapat dikongsi di sini kerana melibatkan aurat emak saya. Tetapi, inilah gambaran lutut mak semasa dalam proses pembedahan sebelum dijahit semula.

Selepas beberapa jam, proses pembedahan berjaya dilakukan.

Selang seminggu, mak pulang ke Parit Buntar.

Namun, mak terpaksa belajar 'berjalan' semula. Mak perlu belajar 'mengayuh' basikal semula. Ini semua excercise yang perlu mak buat untuk memastikan mak dapat berjalan seperti biasa selepas ini.

Pada waktu itu, sayalah yang menjadi jurulatih fisioterapi mak. Saya terpaksa memaksa mak untuk belajar berjalan dan mengayuh basikal. Cuba anda bayangkan, mak terpaksa 'membengkokkan' lututnya semasa mengayuh basikal. Sakitnya, Allahurabbi. (Bukan basikal betul. Tapi basikal yang digunakan untuk senaman).

Macam nak menangis mak melalui fisioterapi ini.

Selepas beberapa bulan, kesakitan yang mak alami disebabkan pembedahan itu sudah berkurang.

Kesan Sampingan

Sejak dari awal lagi, doktor sudah memaklumkan kesan sampingan akibat pembedahan ini. Jika sekarang mak tukar besi di lutut kanan. Dalam tempoh satu tahun, mak mungkin terpaksa tukar di lutut kiri pula.

Mak hairan. Kenapa lutut kiri yang tak sakit pun nak ditukar juga lututnya.

Doktor menjelaskan, selepas pembedahan di lutut kanan, mak akan terasa sakit dilutut kanan apabila berjalan. Disebabkan itu, mak akan cuba mengalihkan tekanan itu ke atas lutut kiri. Maka lutut kiri pula yang akan menerima tekanan yang kuat untuk menampung berat badan semasa berjalan.

Ini kerana pesakit tak sanggup nak meletakkan beban dilutut yang baru ditukar dengan besi akibat sakit. Kesannya, lutut kiri pula yang kekurangan lendiran.

Pembedahan Kali Kedua

Selepas setahun, mak mula merasai kesakitan di lutut kirinya pula. Lutut kanan yang sakit dahulu kini sudah sembuh.

Selepas membuat pemeriksaan doktor, doktor memaklumkan mak terpaksa menjalani pembedahan kali kedua untuk menukar lutut di sebelah kiri pula.

Allahuakbar. Tak habis lagi mimpi ngeri akibat operation lutut kanan, nak kena operate sekali lagi di lutut kirinya pula.

Mahu tak mahu, sekali lagi mak terpaksa merelakan lutut kirinya ditukar dengan besi.

Aduh.... Allahuakbar. Mak perlu menjalani 'penyeksaan' kali kedua.

Sekali lagi, mak terpaksa membayar RM6,000 untuk kos pembedahan kali kedua. Walau pun pembedahan di lakukan di hospital kerajaan, pihak hospital hanya memberikan khidmat pembedahan percuma, tetapi pesakit masih perlu membayar kos besi yang dibeli oleh pihak hospital.

Dan harga ini pun dianggap murah kerana abang saya membeli dari supplier yang beliau kenal. Jika tidak, harga besi ini lebih mahal lagi.

Terseksa Kali Kedua

Buat kali kedua,  saya terpaksa menyeksa emak saya. Saya perlu memaksa emak saya berjalan dan melakukan senaman mengayuh basikal.

Allahukbar. Hampir mengalir air mata mak menanggung sakit akibat fisioterapi ini. Nak buat macam mana. Saya terpaksa buat demi kebaikan emak saya.

Setelah beberapa bulan, Alhamdulillah. Emak kembali seperti sedia kala. Mak boleh berjalan seperti biasa. Cumanya, mak akan mengalami masalah untuk naik tangga jika terlalu tinggi. Dan mak hanya boleh bersolat dalam keadaan duduk. Mak tak boleh duduk antara dua sujud. Mak tak boleh membengkokkan lututnya sepenuhnya.

Namun, bagi mak. Mak tetap bersyukur kerana hari ini mak boleh berjalan seperti sedia kala. Mak sudah tak rasa sakit lagi apabila berjalan.

Nasihat Daripada Emak

Selepas melalui tempoh yang mengerikan dalam masa 2 tahun, mak berharap tidak ada sesiapa lagi yang terpaksa melalui pengalaman ngeri ini dikalangan keluarga kami.

Kalau boleh, mak mahu ahli keluarga kami mula mengambil Glucosamine sejak berumur 40 tahun ke atas. Ini bagi mengelakkan apa yang berlaku kepada mak, berlaku kepada kami pula.

Abang Jan Sudah Mula Mengambil Supplemen

Satu hari, abang saya yang sulung balik ke rumah. Dan saya nampak beliau makan Glucosamine. Terus  saya bertanya kepada abang saya.

"Abang Jan sakit lutut ka? Kenapa makan glucosamine ni?"

"Tak.. Tak sakit pun... Tapi, takkan nak tunggu sakit macam mak baru nak makan. Tak sanggup la nak operate lutut tukar besi macam mak. Baiklah makan supplemen ni. Kos kalau nak operate nanti pun dah jauh lagi mahal dari makan supplemen ni. Ni belum campur dengan sakit yang nak kena tanggung lagi."

Betul Bagai Di Kata

Hmmm... apa lagi yang mahu saya katakan. Benarlah apa yang abang saya cakapkan. Takkanlah nak sakit baru nak makan. Dan supplemen ini teramat bagus untuk diambil buat mereka yang berusia 40 tahun dan ke atas.

Jika Ada Ahli Keluarga Di Kampung Yang Mengalami Masalah Yang Sama

Memandangkan sekarang ini musim raya, ramai yang balik ke kampung. Cuba anda berkongsi kepada ahli keluarga anda masalah ini. Mungkin ada di antara ibu bapa anda yang dah mula sakit sakit lutut di peringkat awal. Mungkin masih belum terlambat untuk mereka mengambil Glucosamine.

Insya Allah, ini mungkin membantu mereka. Kalau boleh, jangan biarkan ibu bapa anda terpaksa melalui apa yang mak saya lalui.

Saya nak berkongsi dengan anda, sekiranya ada diantara ahli keluarga anda yang mengalami tanda tanda awal sakit lutut ini.

ATAU.....

Anda sendiri yang sudah berusia 40 tahun ke atas mahu membuat langkah pencegahan awal untuk mengelak daripada sakit lutut. Anda mungkin boleh mencuba produk ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJHT) dari Shaklee.AJHT ini membantu menghilangkan sengal lutut dan bisa tumit. Disamping menyokong keselesaan sendi, memelihara tisu penyambung yang sihat dan meningkatkan kesan kusyen pada lutut.

Dan sikit lagi, saya nak kongsi dengan anda 10 Kebaikan AJHT:-
(UBAT SAKIT SENDI PALING HOT)

1) Menyokong keselesaan sendi
2) Membantu kekalkan tulang rawan
3) Memelihara tisu penyambung yang sihat
4) Melancarkan pergerakan harian
5) Sangat berkesan, kesan positif selepas 5 hari pengambilan (ada ujian klinikal)
6) Menghalang pembentukan bahan kimia yang merosakkan tulang rawan
7) Anti radang semulajadi
8) Dibuat dari sumber tumbuh-tumbuhan semata-mata, asli dan semulajadi memberi kekuatan kepada struktur sendi
9) Bertindak seperti kusyen untuk melindungi tulang rawan,
10) Membekalkan glukosamina (penting untuk binaan tulang rawan dan lendir untuk licinkan sendi dalam tendon dan ligament

Mengapa anda perlu memilih produk Shaklee, ianya 100% dari tumbuhan semulajadi.

Jika anda mahu kesan yang lebih baik, anda boleh mencuba Set Shaklee Ubat Sakit Sendi. Dalam set ini ada AJHT, Omega Guard dan Ostematrix.


Set Kesihatan Sendi Shaklee

OmegaGuard bertindak sebagai anti radang, menurunkan kolestrol dan menjaga kesihatan jantung.

Ostematrix pula bertindak sebagai sumber kalsium yang terbaik. Menjaga kekuatan tulang, mengelakkan kejang dan kebas, juga melancarkan pembuangan bahan buangan dalam badan.

Semoga, perkongsian ini dapat memberi manfaat untuk kita semua.

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

COMMENTS

BLOGGER: 2
 1. berapa harga ajht plus omega dan ostematrix?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saudara Fadzli Yasin,

   Harga pasaran:-
   Ostematrix 120 biji - RM61
   AJHT 60 biji - RM124
   Omegaguard 90 biji - RM136

   Untuk dapat harga diskaun istimewa, sila sms/whatsapp saya di 019-259 2731 atau email come_maria@yahoo.com.

   Saya akan berikan harga istimewa untuk anda. Terima kasih.

   Delete

Name

3C Shaklee,17,5 Sebab Perlu Kolagen,1,5 Star Trip to Bangkok,1,5 Star Trip to Italy,7,Advance Joint Health Tablet,3,Advance Marketing Power,4,Agen Banda Aceh,1,Ahli Shaklee,5,Aidilfitri,7,Aidilfitri 2020,1,Aidilfitri 2023,1,Air Kencing Kuning,1,AJHT,3,Al-Quran Tagging,1,Alahan,1,Alfafa,2,Alfalfa,1,Alfalfa Complex,1,Allergic,1,Allergy,1,Allergy Test,1,Amalan Hari Jumaat,1,AMP,5,Anak Sihat & Pintar,1,Anggur Muscadine,1,Anti Aging,2,Anti Penuaan,2,Aquaria KLCC,1,Arman Zaharil,1,Awet Muda,1,Awet Muda.,1,B-Complex,1,Baby Development Guide,1,Baby Shaklee,1,Bagaimana Memilih MInyak Ikan Omega-3 Berkualiti Tinggi,2,Bahaya Beli Shaklee di Lazada Shopee 11thStreet,1,Bahaya Painkiller,1,Bahaya Ubat Penahan Sakit,1,Banda Aceh,1,Basic H,1,Batu Maung,1,Batuk Berkahak,1,Bayi Kahak,1,Bayi Selsema,1,BComplex,1,Beauty On The Go,4,beli lampu murah,1,Berani Berniaga,2,Berpuasa dengan Shaklee,1,Beza Vivix Resv Shaklee,1,bina,1,Bina Reban,16,Birthday,1,Bisnes,3,Bisnes Online Shaklee,5,Bisnes Shaklee,33,BLNC,2,BMW,1,BMW X4,1,Bomoh Patah Selama Perak,1,BOTG by MFMS,4,Breastfed Baby,1,Breastfeeding,10,Breastfeeding Tips,16,bromo,1,Buah Pinggang Rosak,1,Buasir,1,Buat Duit Hari-Hari,3,Buat Rumah Sendiri,7,Bukit Bendera,3,Bukit Merah Laketown,1,Bukti Kajian Klinikal Shaklee,1,Busines,2,Business,48,Business Opportunity,182,Business Shaklee,19,butik feedmilk Shah Alam,2,Cameron Highlands,1,Car Bonus Shaklee,1,Car Sticker Juru,1,Cara Elak Osteoporosis,3,Cara Elak Tulang Rapuh,2,Cara Melakukan Qiamullail,3,Cara Order Shaklee Online,1,Carotomax,1,Cash Rebate,2,Cash Rebate Shaklee,2,Cegah Osteoporosis,3,CEO Shaklee,1,Ceramah Motivasi,26,Chewable Vit C,2,Cholesterol,1,Collagen,6,CoQ-Trol,3,COQ-TROL PLUS SHAKLEE,1,CoQ10,3,COQHealth,1,COQTROL Tenaga,1,Coronavirus,1,Covid19,1,Darah Tinggi,2,Delivery Servis,1,Detox Shaklee,2,Diabetes,1,Diet,1,Disneyland,1,Dr Hamid Arshat,1,Dr Zubaidi,1,Duit Raya,1,Duit Raya Awal,1,Duit Raya Shaklee,1,Dzuha,1,Ebook,11,Ebook Percuma,1,Ebook Sorry Boss Saya Terpaksa Berhenti Kerja,1,Eczema,2,Empayar Maria Firdaus,13,Energizing Soy Protein,7,EPO,1,Escape Penang,1,ESP,12,ESP Protein,2,ESP Shaklee,2,ESP Untuk Ibu Hamil,1,ESP Untuk Kurus,1,ESP Untuk Otot,1,ESP Untuk Tenaga,1,Evening Primrose Oil,1,Exclusive Dinner Jutawan Shaklee,1,Faedah Menjadi Ahli Shaklee,2,Fakta Kolagen,1,Family,119,Family Day,1,Farees,67,Fateh,8,Fawwaz,5,Feedmilk,2,feedmilk jubah menyusu popular,2,Fish Oil,1,Florida,1,Formula Mudah MESTI Kurus,8,Founder NECK,1,Free Trip Shaklee,57,Free Vitalea,1,Friends,20,Fungsi Kolagen,3,Fungsi Omegaguard,4,Gama Linoleik Acid,1,Gambar Kaabah,1,Gambar Raya,1,Garlic Complex,1,General,136,Genetically Modified Organism,1,Genset,1,GLA,1,GLA Complex,5,Global Allergy Centre,1,GMO,1,Good & Services Tax,1,Grand Canyon,1,Grand Seminar 2018,1,GST,1,Gunung Kinabalu,1,Haji Muda,3,Halal,1,Hari Raya,1,Hari Raya Dengan Shaklee,2,Hari Raya Open House,1,Helicopter Tour,1,Herb-lax,1,Hero Kiddo,1,Hiasan Dalaman,1,Hiasan Rumah,3,Holiday,3,Home And Mobile Spa,3,Home Exterior Design,1,Homestay di Desaru,1,Homestay Di Kok Lanas,1,Homestay Di Machang,1,Ibu,1,Ibu Hamil Batuk,1,Ibu Menyusu Batuk.,1,Ibu Menyusu Berpuasa,1,IF,1,ijen crate,1,IKEA Personal Shopper,1,Ikhlas,1,Immune Booster,1,Immune System,2,India,2,Indonesia,2,Insentif Shaklee,4,Inspirasi Mariafirdaus,4,Intensif Jutawan Industri,6,Interchange,1,Interior Design,1,Intermittent Fasting,5,Istanbul,2,Italy,7,Jakarta Trip,1,Jam Dinding Kaabah,1,Jamuan Aidilfitri,1,jenama baju feedmilk,2,Jom Detox,3,Jom Detox Jutawan,3,Jom Detox NECK,2,Jom Detox Now Everyone Can Kurus,2,Jom Rileks,1,JomDetox,1,Jubah Menyusu,2,Jubah Mia,2,Jubah muslimah,2,Jutawan Shaklee,1,Kaedah Merancang Semulajadi,1,Kalsium,1,Kanser,1,Kanser Kolon,1,Kanser Usus,1,kawah ijen,1,Keahlian Shaklee,4,Kebaikan Kolagen,2,Kebaikan Omegaguard,3,Kebaikan Shaklee Collagen,4,Kebaikan Susu Ibu,1,Kebaikan Vitamin E Untuk Lelaki Wanita,1,Keburukan Intermittent Fasting,1,kedai lampu murah puchong,1,Kelas Bisnes Facial,1,Kelebihan Ahli Shaklee,4,Kelebihan Shaklee,1,Kembara Sufi,9,Kembara Turki,8,Kencing Manis,1,Kepentingan Protein,1,Kepentingan Suplemen,2,Keperluan Makanan Bayi,1,Keperluan Wanita Mengandung,2,Kesan Gadjet Pada Sikap Anak-Anak,1,Kesan Kehilangan Kolagen,2,Kesan Merokok,1,Kesan Susu Ibu,1,Kesihatan Bayi,1,Kesihatan Jantung,4,Kesihatan Minda,1,Kesihatan Sendi,2,Kesihatan Tulang,3,Kesuburan Lelaki,1,Kesuburan Wanita,1,Keunikan Vivix,1,Kiriman Doa Di Depan Kaabah,1,Kisah Kejayaan Bisnes,3,Kisah Pesakit Kanser,1,Kolagen,5,Kolesterol,3,Kompilasi Info Produk Shaklee,6,Komtar,1,Komuniti Bisnes Shaklee,3,Konsultan Reban Ayam,59,Kontraktor Reban Ayam,53,Korban,1,Krabi,2,Kursus Ayam Daging,64,Kursus Dr Azizan Osman,3,Kursus Haji,2,Kursus Haji Online,1,Kursus Solat,1,Kursus Umrah,3,Kursus Umrah Online,2,Kursus Umrah Percuma,2,Kurus dan Sihat,2,Kurus Dengan Cepat,2,Kurus Sebelum Raya,1,Las Vegas,2,Lasik,2,Latest Post,1763,Lecithin,2,Legoland,1,Legoland Malaysia,1,Life Inspiration,1,Look Younger Longer,2,Los Angeles,1,Magic Aura Shaklee,1,Magnesium,1,Makan Sedap,2,Mamacilik Empire,1,Manfaat Omegaguard,3,Maria Firdaus,6,Maria Firdaus Empire,6,Maria Firdaus Kids,1,Maria Firdaus Millionaires in Shaklee,6,Maria Firdaus Mobile SPA Academy,16,Mariafirdaus,2,Mariafirdaus Baby,1,Mariafirdaus Kids,1,Mariafirdaus Travelog,68,Mariafirdaus Villa,2,Master Celebration Maria Firdaus,8,Master Coordinator Shaklee,33,Master Maria Firdaus,1,Mealshakes,6,Mengandung Semasa Umrah,1,Mercedes Benz C200,1,MFMS,5,MFMS Academy,16,MFMS Empire,61,mia jubah popular,2,Minum Susu Untuk Kalsium,1,Modify Hilux,1,Most Fantastic Millionaires in Shaklee,5,Motivasi,86,Motivasi Usahawan,3,Motivation,4,MRSM PDRM Kulim,1,MRSM Taiping,4,Multivitamin,1,Multivitamin Pertama di Dunia,1,Muscadine Grape,1,My Shaklee Effect,1,MYVI,1,Natural Skincare,1,NECK,7,Non-GMO,1,Norafizal Mat Saad,9,Now Everyone Can Kurus,54,nursingwear,2,Nutrien Untuk Tulang Kuat,2,Nutriferon,2,Nutrisi Semulajadi,1,Nutrisi Untuk Lelaki,2,Offline Coaching,2,Omega-3,7,OmegaGuard,16,Omegaguard Shaklee,1,Omegaguard Untuk Ibu Dan Bayi,2,Omegaguard Untuk Kesihatan Jantung,1,Omegaguard Untuk Kesihatan Otak,1,Omegaguard Untuk Kurus,1,Online Business,139,Organic Skincare,1,Orlando,3,Ostematrix,6,Osteporosis,2,Pakaian Menyusu,2,Panduan Didik Anak Solat,1,Panduan Perkembangan Kanak-kanak,1,Parenting,1,Parit Buntar,1,Pedoman Hidup,1,Pemilihan Soy Protein,1,Penang,4,Penang Hill,2,Pencen Kubur,20,Pengalaman Bersalin,1,Pengalaman di Gunung Kinabalu,1,Pengalaman Haji,3,Pengalaman Umrah,3,Pengedar Shaklee,2,Pengedar Shaklee Alor Setar,1,Pengedar Shaklee Bandar Darulaman,1,Pengedar Shaklee Bukit Jambul,1,Pengedar Shaklee Changloon,1,Pengedar Shaklee Jitra,1,Pengedar Shaklee Kepala Batas,1,Pengedar Shaklee Nibong Tebal,1,Pengedar Shaklee Parit Buntar,2,Penjagaan Kulit Shaklee Youth,2,Penternak Ayam Daging,62,Peranan bapa dalam penyusuan susu ibu,1,Perbezaan Ubat dan Suplement,2,Percutian Di Kashmir,2,Percutian Shaklee,6,Performance Drink,5,Perintah Kawalan Pergerakan,1,Period Pain,1,Perokok,1,Personal,1,Photoshoot,1,Phytocol-ST,2,Piramid Makanan,1,PKP,1,Polifenol,2,Politik,1,Port Dickson,1,Postnatal SPA,2,Potret Kejayaan,14,Pra Haji,7,Pregnancy Set,3,Premium Beautiful,5,Produk Shaklee,130,Produk Tradisional Bahaya,1,Projek Blog Mega Shaklee,1,Projek Buat Duit,7,Projek Buat Duit MFMS,24,Projek SPA,19,Promosi Shaklee,4,Protein Soya Terbaik,1,PT3,1,Puasa dengan Shaklee,1,Public Sharing,1,Pulau Pangkor,1,Pulau Perhentian,1,Pulau Pinang,1,Pulau Redang,1,Qiamullail,3,Rahsia Merancang Keluarga Semulajadi,1,Rahsia Pelajar Cemerlang,12,Ramadan Shaklee,2,Ramadhan,1,Ramuan Vivix,1,RAST Test,1,Raya Dengan Shaklee,1,Reban Ayam Tertutup,57,Resepi ESP,1,Resepi Sihat dan Sedap,1,Resipi Jutawan Bertaqwa,1,Restoran Pen Mutiara,1,Results SPM,1,ResV,1,ResV Shaklee,1,Reunion MRSM Taiping,1,Reverse Aging,1,Rich Dad Poor Dad,1,Roger Barnett,1,Rome,1,Rumput Sungai Buloh,1,Saintis Shaklee,1,Sakit Jantung,2,San Francisco,1,Selamberselak,2,Sembelit,1,Senggugut,1,Set Anak Pintar Sihat,1,Set Bajet Kesihatan Optimum.,1,Set Berpantang,12,Set Berpantang Shaklee,1,Set Berpuasa Shaklee,7,Set Berpuasa Shaklee Kanak-Kanak,7,Set Bersalin,11,Set Bersalin Shaklee,8,Set Bersalin Terbaik,1,Set Breasfeeding,10,Set Cantik Shaklee,1,Set Detox Shaklee,1,Set Gastrik Shaklee,1,Set Haji & Umrah,1,Set Haji Shaklee,4,Set Hamil Shaklee,2,Set Hello New You,1,Set Ibu Hamil Shaklee,3,Set Ibu Hamil/Bersalin/Menyusu,15,Set Jantung,1,Set Kanak-Kanak,8,Set Kanak-kanak Shaklee,3,Set Kecantikan,4,Set Kecantikan Shaklee,5,Set Kesihatan Lelaki Shaklee,3,Set Kesihatan Wanita Shaklee,3,Set Kesuburan,1,Set Kesuburan Shaklee,2,Set Kulit,1,Set Kulit Shaklee,1,Set Kurus,2,Set Kurus Shaklee,7,Set Lutut,1,Set Mengandung,5,Set Mengandung Shaklee,3,Set Menyusu,17,Set Menyusu Shaklee,5,Set Minda Shaklee,1,Set Puasa Shaklee,2,Set Ramadan Shaklee,3,Set Raya Shaklee,1,Set Sendi,2,Set Shaklee Untuk Pendakian,1,Set Shaklee Untuk Tenaga,1,Set Shaklee Untuk Umrah dan Haji,2,Set Sistem Imun,2,Set Slimming,1,Set Slimming Shaklee,1,Set Umrah Shaklee,5,Shaklee,73,Shaklee 5 Star Trip,1,Shaklee Awards,2,Shaklee Baby,3,Shaklee Bagan Serai,2,Shaklee Berkesan,2,Shaklee Business,50,Shaklee Business Leaders Conference,2,Shaklee Business Leaders National Conference,1,Shaklee Car Bonus Achievers,5,Shaklee Collagen Powder,7,Shaklee dan Israel,1,Shaklee dan Makanan Sunnah,1,Shaklee Difference,2,Shaklee Effects,16,Shaklee for Kids,2,Shaklee Free Trip,25,Shaklee Free Trip to Switzerland,1,Shaklee Fun Day,1,Shaklee Global Conference 2016,2,Shaklee Global Conference USA 2014,17,Shaklee Halal,2,Shaklee Incentive Trip,3,Shaklee Independent Distributor Terbaik,1,Shaklee Japan Trip,2,Shaklee Japan Trip 2017,7,Shaklee Kids,2,Shaklee Leaders,1,Shaklee Lovers,1,Shaklee Mama,4,Shaklee Murah,2,Shaklee National Conferences Award,8,Shaklee National Convention 2018,1,Shaklee Nibong Tebal,2,Shaklee Nilai,1,Shaklee Parit Buntar,2,Shaklee Product Trainer,1,Shaklee Ready Stock,1,Shaklee Rewards,64,Shaklee Selamat,3,Shaklee Semulajadi,2,Shaklee Shop,1,Shaklee Skincare,1,Shaklee Story,1,Shaklee Success Seminar 2015,1,Shaklee Terbaik,1,Shaklee Total Detox Solution,2,Shaklee Trip Cruise,1,Shaklee Trip To Langkawi,2,Shaklee Untuk Darah Tinggi,1,Shaklee Untuk Jantung,1,Shaklee untuk Jemaah Haji dan Umrah,1,Shaklee untuk Kanak-kanak,3,Shaklee USA Trip 2014,1,Shaklee USA Trip 2019,1,Shaklee Vita-E Complex,1,Shaklee Vitamin E,2,Shaklee Western Mediterranean Cruise 2018,11,Shaklee Youth Skincare,2,Shakleebaby,1,Shakleebaby Gentle Wash,1,Shakleebaby Massage Oil,1,Shakleebaby Soothing Lotion,1,Shopping Trip,1,Sijil Halal,1,Sistem Imun,1,SKPTM,8,SMKA Al Mashoor,1,Success Stories Shaklee,4,Success Story TWB,12,Super Star Libra Cruise,1,Supervisor Shaklee,2,Suplemen Shaklee,2,Suplemen Untuk Lelaki,2,Supplement untuk Berpuasa,1,Supplements Shaklee,2,Supplements Terbaik,2,Surabaya,1,Surah Al-Kahfi,1,Sustained Release Vit C,7,Susu Ibu,1,Susu Ibu dalam Al-Quran,1,Switzerland,2,Tahi Ayam,6,Tazkirah,173,Ternakan Ayam,344,Testimoni,5,Testimoni NECK,3,Testimoni Shaklee,1,Testimony AMP,2,Testimony ESP,1,Testimony ESP Untuk Menyusu,2,Testimony Gastrik,1,Testimony NECK,6,Testimony Set Ibu Hamil,3,Testimony Set Menyusu,3,Testimony Shaklee Set Bersalin,1,Testimony Shaklee Set Ibu Hamil,1,Testimony Shaklee Set Menyusu,2,The Gravityz,1,The Landmark Study,1,The Most Fantastic Millionaires in Shaklee Empire,1,The Shaklee Difference,1,The Walking Beauty,12,Tiket Murah Aquaria KLCC,1,Tip Tambah Susu Ibu,6,Tips Anak Pandai,1,Tips Awet Muda,2,Tips Bercuti Di Legoland,1,Tips Berhenti Merokok,2,Tips Berpuasa,2,Tips Bersalin,1,Tips Bisnes,1,Tips Business,1,Tips Cemerlang,1,Tips Elak Batuk Berkahak,1,Tips Haji,2,Tips Hamil,1,Tips Jarak Anak,1,Tips Memilih Protein,1,Tips Mudah Berpuasa Untuk Kanak-Kanak,3,Tips Mudah Menyusukan Bayi Di Tempat Awam,1,Tips Penyusuan,11,Tips Travel,1,Trampoline for kids,1,Travelog Haji,110,Travelog Istanbul,1,Travelog Shaklee Trip Italy 2015,10,Travelog Shaklee Trip Japan 2017,7,Travelog Shaklee Trip USA 2014,14,Travelog Shaklee Trip USA 2016,3,Travelog Shaklee Western Mediterranean Cruise 2018,9,Travelog Turki,9,Travelog Umrah,24,Travelog USA 2019,23,Trip Indonesia,2,Trip Yogyakarta,1,Tukar Nombor Plate,1,Tulang Rapuh,2,tumpak sewu,1,Turkey Trip,3,Turki Trip,7,Turunkan Kolesterol Secara Semulajadi,2,TWB,18,TWB by MFMS,17,Ubat VS Supplement,1,Ubat Vs Vitamin,1,Universal Studio,1,Universal Studio Singapore,1,Urin Kuning,1,US Trip,1,USA Trip,16,v,1,Video,4,Video Ibadah,1,Video Shooting,1,Video Sirah Nabi,1,Visit Singapore,1,Vita-lea for children,1,Vitalea,3,Vitalea for Children,2,Vitalea for Kids,2,Vitamin C,5,Vitamin C Shaklee,2,Vitamin E,2,Vitamin Kanak-Kanak,1,Vitamin Kulit,1,Vitamin Kulit Cantik,1,Vitamin Rahmah,2,Vitamin Semulajadi,1,Vitamin Shaklee,2,Vitamin Shaklee Percuma,1,Vitamin Sintetik,1,Vitamin Tenaga,1,Vitamin Umrah Haji,1,Vitamin untuk Ibu Hamil,2,Vitamin untuk Ibu Menyusu,1,Vitamin untuk kanak-kanak,3,Vitamin Untuk Lelaki,2,Vitamin untuk Perokok,1,Vitamin Untuk Wanita,1,Vivix,12,Vivix Shaklee,4,Vivix Untuk Diabetes,1,Vivix Untuk Kencing Manis,1,WAHM,1,Wanita Bersalin,1,Wanita Mengandung,3,WanitaKeperluan Wanita Mengandung,1,Warna Urin,1,Wedding Anniversary,1,Why Shaklee,1,Womens Health Set,2,Working-At-Home-Mom,2,Youth Experience Party,1,YOUTH Mask,1,Youth Shaklee,2,Youth Skincare,1,Zinc,1,Zinc Complex,1,Zinc Plus,2,
ltr
item
Maria Firdaus: Jagalah Kesihatan Sendi dengan AJHT Shaklee
Jagalah Kesihatan Sendi dengan AJHT Shaklee
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-nfbUPfTPlgHUxBQf73JQIig8CUiLV3FDfyY5nbUaQ68TcOesVLkPyBeaHJCsz9lYjUCBJ68rguMphENlgItQ-2DBxxD1deabgdGycryMepe2baQuFv0zFcPdqLsqACrpbaZgojaW7qA/s640/1a.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-nfbUPfTPlgHUxBQf73JQIig8CUiLV3FDfyY5nbUaQ68TcOesVLkPyBeaHJCsz9lYjUCBJ68rguMphENlgItQ-2DBxxD1deabgdGycryMepe2baQuFv0zFcPdqLsqACrpbaZgojaW7qA/s72-c/1a.jpg
Maria Firdaus
https://www.mariafirdaus.com.my/2013/08/jagalah-kesihatan-sendi-dengan-ajht.html
https://www.mariafirdaus.com.my/
https://www.mariafirdaus.com.my/
https://www.mariafirdaus.com.my/2013/08/jagalah-kesihatan-sendi-dengan-ajht.html
true
6501105525487195336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy