CARA ORDER SHAKLEE ONLINE - HARGA TERMURAH TERUS DARI HQ!

Berani Berniaga - Part 1 - Kepercayaan KARUT Orang Berniaga

Assalamualaikum,

Dalam entry kali ini, saya ingin berkongsi tentang ilmu yang kami dapat daripada Dr Azizan Osman semasa Seminar Berani Berniaga 2013. Kalau nak cerita semua dalam satu entri, bila nak habis. Sebab terlalu banyak ilmu yang disampaikan.

Insya Allah. Hari ini saya nak kongsi ilmu Dr Azizan mengenai kepercayaan karut orang yang nak berniaga.

1) Untuk berniaga, saya perlukan modal duit yang banyak.

Jika 8 tahun lepas, saya salah seorang yang percaya dengan kepercayaan karut ini. Saya rasa kalau nak berniaga mesti mempunyai modal yang besar.

Dulu, pada pemikiran saya kalau nak berniaga mesti ada kedai. Mesti ada stor. Mesti ada pekerja ramai. Mesti ada tempat perniagaan berbentuk fizikal.

Rupa rupanya..... Saya juga terpengaruh dengan kepercayaan karut ini.

Sejak tahun lepas, selepas menyertai kursus Dr Azizan. Saya semakin nampak dengan jelas. Banyak peluang perniagaan yang boleh dijalankan walaupun menggunakan modal yang sedikit.

Sejak saya memulakan perniagaan ternakan ayam ini, saya telah berjumpa dengan ramai orang yang memang bercadang ingin menternak ayam. Tetapi, ramai yang terbantut apabila mereka rasa mereka tak cukup modal!

Percayalah !!!!!

Sekarang ini, banyak perniagaan yang ada hanya memerlukan modal yang sedikit.

Frankly speaking, kalau anda kurang modal. Buatlah perniagaan lain yang hanya memerlukan modal yang sedikit.

Sebenarnya, modal yang paling penting adalah modal diri kita sendiri, iaitu modal insan. Kita tak perlukan modal yang banyak, tapi kita perlukan ILMU yang banyak. BELAJAR dari mereka yang pakar dan telah berjaya, InsyaAllah, kita juga akan berjaya seperti mereka.

Bak kata Dr Azizan:

Lebih 90% mereka yg belum berjaya adalah kerana mereka TAKUT GAGAL. 
Kenapa mereka takut gagal adalah kerana mereka tidak ada ILMU KEGAGALAN. 
Kepentingan ILMU adalah untuk mengurangkan risiko kegagalan! 
Berani berilmu, lebih mudah berjaya mencapai impian!
Anda adalah apa yang anda fikirkan!

Jika mampu banyak, anda boleh bermula dengan banyak. Tidak semua pinjaman adalah buruk.

Jika anda rasa tidak mampu dengan modal yang banyak, anda boleh bermula dengan seberapa yang anda mampu.

In fact, semasa hari kursus berkenaan. Dr Azizan menceritakan bagaiman untuk memulakan perniagaan dengan hanya bermodalkan RM10. Pastinya... Ia perniagaan online. Anda tak perlu modal pejabat. Anda tak perlu modal barang. Anda tak perlu modal pekerja. Apa yang anda perlu..... ILMU bagaimana untuk menjalankan perniagaan secara online.

2) Saya tidak ada Darah Usahawan!!

Dr Azizan pun bukan dari darah usahawan. Arwah ayahnya hanyalah seorang technician di Jabatan Parit dan Saliran. Ibunya pula seorang guru. Dan tiada seorang pun ahli keluarganya yang berniaga.

Tetapi, hari ini. Beliau berjaya menjadi seorang Multi Millionaire. Seorang yang amat kaya.

Keluarga saya pun bukanlah asalnya membuat bisnes. Ayah saya seorang Pembantu Tadbir di sekolah. Emak saya pula hanyalah Pembantu Jururawat di hospital.

In fact, masa saya nak mula berniaga dulu. Ayah sayalah yang paling kuat menentang. Beliau mengatakan tiada siapa pun dalam keluarga yang buat bisnes. Kenapa saya nak buat bisnes.

Alhamdulillah..... Hari ini, saya menjadi usahawan. Saya cuma nak buktikan kepada anda.... Untuk anda menjadi usahawan... Anda tak perlu ada darah usahawan.

Tetapi, alangkah hebatnya kalau anda ada perniagaan. Satu hari nanti anda wariskan perniagaan itu kepada anak cucu anda. Kan hebat tu.....

3) Untuk berniaga, saya perlukan sokongan dan subsidi kerajaan!

Hmmm... ini lagi satu mentaliti "masya-karat" Melayu. Kalau nak berniaga, nak bantuan. Nak free itu nak free ini. Semuanya nak free.

Tolonglah.... Ramai orang berjaya hari ini walaupun tanpa bantuan dan sokongan daripada mana mana agensi kerajaan.

Saya ada seorang sahabat, seorang perempuan. Berumur 32 tahun. Berniaga di Penang sekarang ini. Menjana pendapatan RM100,000 bersih sebulan. Dan beliau tidak mendapat sokongan dan subsidi kerajaan pun.

So, kalau orang lain boleh berjaya tanpa bantuan dan sokongan agensi kerajaan. Mengapa tidak kita?

Cumanya, kalau ada bantuan yang nak diberikan.. Ambillah....


4) Ekonomi sekarang ini tak bagus!!

Masa ekonomi tak bagus lah kita kena mulakan perniagaan. Mengapa? Sebab bila ekonomi tak bagus, ini bermaksud ada banyak masalah.

Bila ada banyak masalah. Kita perlu mencari jalan penyelesaiannya. Kita bantu orang lain yang ada masalah. Kita selesaikan masalah mereka.

Business is about solving others problem. Kalau kita boleh selesaikan masalah orang lain. Kita terpaksa kaya. Kita terpaksa mengambil duit daripada poket mereka dengan cara yang sah.

Siapa yang berniaga sebab dia nak berniaga. Mereka sukar berjaya. Tetapi, siapa yang berniaga sebab nak bantu orang lain. Mereka akan cepat untuk berjaya.

Tak kisahlah ekonomi bagus ka, ekonomi tak bagus ka. Buat aja busines. Yang penting matlamat kita... Nak bantu orang lain. Selagi kita ada niat macam tu. Kita akan berjaya. Insya Allah.


5) Dah takdir saya hidup susah macam ni, saya tak boleh berniaga..

Kalau mentaliti kita dah macam ni. Tak ada siapa pun yang nak tolong. Ingatlah....

"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum selagi mana kaum itu tidak merubah nasib mereka sendiri"

Kita hidup susah hari ini kerana pilihan yang kita buat 5 tahun yang lepas. Tindakan kita 5 tahun lepas membawa kita dimana kita berada hari ini.

Kalau kita sekarang hidup susah. Takkan 5 tahun lagi kita nak hidup susah jugak. Di mana kita 5 tahun akan datang ditentukan oleh apa yang kita buat hari ini.

Hidup adalah pilihan.

Anda bawa kereta "Kanc......." hari ini sebab itu pilihan yang anda buat 5 tahun lepas. Anda bawa kereta BMW hari ini pun sebab itu pilihan yang anda buat 5 tahun lepas.

Sebenarnya.... kaya, senang, miskin, susah adalah pilihan kita. Kita yang membuat pilihan.

AYUH BERNIAGA

Saya sebenarnya nak menyeru para pembaca blog ini. Ayuh.... Ayuhlah bangsaku. Kita perlu berniaga. Kita perlu tingkatkan ekonomi keluarga kita. Kita perlu menjadi kaya.....

Apabila kita kaya, kita akan dapat membantu lebih ramai orang lain.

Lihatlah anak anak kita.... Renunglah mereka... Lakukan sesuatu untuk mereka.

Berniagalah... Carilah satu perniagaan yang mudah anda lakukan. Yang bersesuaian dengan kerja anda sekarang.

Bermulalah dari kecil. Belajarlah daripada mentor yang sudah terbukti berjaya. Lakukan apa yang beliau lakukan. Tiru sebijik sebijik...

Nanti, anda terpaksa berjaya seperti mana mentor anda berjaya.

Harapan

Saya amat berharap. Entri ini dapat membuka minda kita sedikit untuk berniaga. Tak kiralah apa jua bentuk perniagaan yang anda hendak lakukan.... Rancanglah sesuatu. Ayuh tingkatkan taraf kehidupan kita ke arah yang lebih baik.

Bagi anda yang belum lagi menghadiri kursus ini, tolong lah. Pergilah. Ia percuma.

Anda boleh mendaftar di www.beraniberniaga.com Klik Pendaftaran.

Lokasi yang masih ada :

Kuala Lumpur - Menara PGRM - 13 April 2013 ( 8.30 am - 6.00 pm)
Johor Baharu  -  The Zone JB Expo & Convention Centre - 14 April 2013 ( 8.30 am - 6.00 pm)
Sabah - Star City Conference - 4 Mei 2013  - ( 8.30 am - 6.00 pm)


Lokasi lain di seluruh Malaysia sudah pun tamat....... Ini aja yang tinggal.

Kalau anda ada duit lebih. Daftarlah untuk program Advanced Marketing Power. Kosnya cuma RM997 untuk kursus 3 hari di Shah Alam pada 10-12 Mei nanti.

Saya dah pun daftarkan Maria untuk program ini. Saya tak pergi. Sebab saya dah pergi tahun lepas.

Semoga, akan ada seorang dua daripada pembaca blog saya ini yang akan menjadi jutawan selepas menghadiri kursus ini.

Saya doakan kita semua kaya dan berjaya... Amin.......

Till then... C U in the next entri.

Wassalam

COMMENTS

BLOGGER: 1

Name

3C Shaklee,17,5 Sebab Perlu Kolagen,1,5 Star Trip to Bangkok,1,5 Star Trip to Italy,7,Advance Joint Health Tablet,3,Advance Marketing Power,4,Agen Banda Aceh,1,Ahli Shaklee,5,Aidilfitri,7,Aidilfitri 2020,1,Aidilfitri 2023,1,Air Kencing Kuning,1,AJHT,3,Al-Quran Tagging,1,Alahan,1,Alfafa,2,Alfalfa,1,Alfalfa Complex,1,Allergic,1,Allergy,1,Allergy Test,1,Amalan Hari Jumaat,1,AMP,5,Anak Sihat & Pintar,1,Anggur Muscadine,1,Anti Aging,2,Anti Penuaan,2,Aquaria KLCC,1,Arman Zaharil,1,Awet Muda,1,Awet Muda.,1,B-Complex,1,Baby Development Guide,1,Baby Shaklee,1,Bagaimana Memilih MInyak Ikan Omega-3 Berkualiti Tinggi,2,Bahaya Beli Shaklee di Lazada Shopee 11thStreet,1,Bahaya Painkiller,1,Bahaya Ubat Penahan Sakit,1,Banda Aceh,1,Basic H,1,Batu Maung,1,Batuk Berkahak,1,Bayi Kahak,1,Bayi Selsema,1,BComplex,1,Beauty On The Go,4,beli lampu murah,1,Berani Berniaga,2,Berpuasa dengan Shaklee,1,Beza Vivix Resv Shaklee,1,bina,1,Bina Reban,16,Birthday,1,Bisnes,3,Bisnes Online Shaklee,5,Bisnes Shaklee,33,BLNC,2,BMW,1,BMW X4,1,Bomoh Patah Selama Perak,1,BOTG by MFMS,4,Breastfed Baby,1,Breastfeeding,10,Breastfeeding Tips,16,bromo,1,Buah Pinggang Rosak,1,Buasir,1,Buat Duit Hari-Hari,3,Buat Rumah Sendiri,7,Bukit Bendera,3,Bukit Merah Laketown,1,Bukti Kajian Klinikal Shaklee,1,Busines,2,Business,48,Business Opportunity,182,Business Shaklee,19,butik feedmilk Shah Alam,2,Cameron Highlands,1,Car Bonus Shaklee,1,Car Sticker Juru,1,Cara Elak Osteoporosis,3,Cara Elak Tulang Rapuh,2,Cara Melakukan Qiamullail,3,Cara Order Shaklee Online,1,Carotomax,1,Cash Rebate,2,Cash Rebate Shaklee,2,Cegah Osteoporosis,3,CEO Shaklee,1,Ceramah Motivasi,26,Chewable Vit C,2,Cholesterol,1,Collagen,6,CoQ-Trol,3,COQ-TROL PLUS SHAKLEE,1,CoQ10,3,COQHealth,1,COQTROL Tenaga,1,Coronavirus,1,Covid19,1,Darah Tinggi,2,Delivery Servis,1,Detox Shaklee,2,Diabetes,1,Diet,1,Disneyland,1,Dr Hamid Arshat,1,Dr Zubaidi,1,Duit Raya,1,Duit Raya Awal,1,Duit Raya Shaklee,1,Dzuha,1,Ebook,11,Ebook Percuma,1,Ebook Sorry Boss Saya Terpaksa Berhenti Kerja,1,Eczema,2,Empayar Maria Firdaus,13,Energizing Soy Protein,7,EPO,1,Escape Penang,1,ESP,12,ESP Protein,2,ESP Shaklee,2,ESP Untuk Ibu Hamil,1,ESP Untuk Kurus,1,ESP Untuk Otot,1,ESP Untuk Tenaga,1,Evening Primrose Oil,1,Exclusive Dinner Jutawan Shaklee,1,Faedah Menjadi Ahli Shaklee,2,Fakta Kolagen,1,Family,119,Family Day,1,Farees,67,Fateh,8,Fawwaz,5,Feedmilk,2,feedmilk jubah menyusu popular,2,Fish Oil,1,Florida,1,Formula Mudah MESTI Kurus,8,Founder NECK,1,Free Trip Shaklee,57,Free Vitalea,1,Friends,20,Fungsi Kolagen,3,Fungsi Omegaguard,4,Gama Linoleik Acid,1,Gambar Kaabah,1,Gambar Raya,1,Garlic Complex,1,General,136,Genetically Modified Organism,1,Genset,1,GLA,1,GLA Complex,5,Global Allergy Centre,1,GMO,1,Good & Services Tax,1,Grand Canyon,1,Grand Seminar 2018,1,GST,1,Gunung Kinabalu,1,Haji Muda,3,Halal,1,Hari Raya,1,Hari Raya Dengan Shaklee,2,Hari Raya Open House,1,Helicopter Tour,1,Herb-lax,1,Hero Kiddo,1,Hiasan Dalaman,1,Hiasan Rumah,3,Holiday,3,Home And Mobile Spa,3,Home Exterior Design,1,Homestay di Desaru,1,Homestay Di Kok Lanas,1,Homestay Di Machang,1,Ibu,1,Ibu Hamil Batuk,1,Ibu Menyusu Batuk.,1,Ibu Menyusu Berpuasa,1,IF,1,ijen crate,1,IKEA Personal Shopper,1,Ikhlas,1,Immune Booster,1,Immune System,2,India,2,Indonesia,2,Insentif Shaklee,4,Inspirasi Mariafirdaus,4,Intensif Jutawan Industri,6,Interchange,1,Interior Design,1,Intermittent Fasting,5,Istanbul,2,Italy,7,Jakarta Trip,1,Jam Dinding Kaabah,1,Jamuan Aidilfitri,1,jenama baju feedmilk,2,Jom Detox,3,Jom Detox Jutawan,3,Jom Detox NECK,2,Jom Detox Now Everyone Can Kurus,2,Jom Rileks,1,JomDetox,1,Jubah Menyusu,2,Jubah Mia,2,Jubah muslimah,2,Jutawan Shaklee,1,Kaedah Merancang Semulajadi,1,Kalsium,1,Kanser,1,Kanser Kolon,1,Kanser Usus,1,kawah ijen,1,Keahlian Shaklee,4,Kebaikan Kolagen,2,Kebaikan Omegaguard,3,Kebaikan Shaklee Collagen,4,Kebaikan Susu Ibu,1,Kebaikan Vitamin E Untuk Lelaki Wanita,1,Keburukan Intermittent Fasting,1,kedai lampu murah puchong,1,Kelas Bisnes Facial,1,Kelebihan Ahli Shaklee,4,Kelebihan Shaklee,1,Kembara Sufi,9,Kembara Turki,8,Kencing Manis,1,Kepentingan Protein,1,Kepentingan Suplemen,2,Keperluan Makanan Bayi,1,Keperluan Wanita Mengandung,2,Kesan Gadjet Pada Sikap Anak-Anak,1,Kesan Kehilangan Kolagen,2,Kesan Merokok,1,Kesan Susu Ibu,1,Kesihatan Bayi,1,Kesihatan Jantung,4,Kesihatan Minda,1,Kesihatan Sendi,2,Kesihatan Tulang,3,Kesuburan Lelaki,1,Kesuburan Wanita,1,Keunikan Vivix,1,Kiriman Doa Di Depan Kaabah,1,Kisah Kejayaan Bisnes,3,Kisah Pesakit Kanser,1,Kolagen,5,Kolesterol,3,Kompilasi Info Produk Shaklee,6,Komtar,1,Komuniti Bisnes Shaklee,3,Konsultan Reban Ayam,59,Kontraktor Reban Ayam,53,Korban,1,Krabi,2,Kursus Ayam Daging,64,Kursus Dr Azizan Osman,3,Kursus Haji,2,Kursus Haji Online,1,Kursus Solat,1,Kursus Umrah,3,Kursus Umrah Online,2,Kursus Umrah Percuma,2,Kurus dan Sihat,2,Kurus Dengan Cepat,2,Kurus Sebelum Raya,1,Las Vegas,2,Lasik,2,Latest Post,1763,Lecithin,2,Legoland,1,Legoland Malaysia,1,Life Inspiration,1,Look Younger Longer,2,Los Angeles,1,Magic Aura Shaklee,1,Magnesium,1,Makan Sedap,2,Mamacilik Empire,1,Manfaat Omegaguard,3,Maria Firdaus,6,Maria Firdaus Empire,6,Maria Firdaus Kids,1,Maria Firdaus Millionaires in Shaklee,6,Maria Firdaus Mobile SPA Academy,16,Mariafirdaus,2,Mariafirdaus Baby,1,Mariafirdaus Kids,1,Mariafirdaus Travelog,68,Mariafirdaus Villa,2,Master Celebration Maria Firdaus,8,Master Coordinator Shaklee,33,Master Maria Firdaus,1,Mealshakes,6,Mengandung Semasa Umrah,1,Mercedes Benz C200,1,MFMS,5,MFMS Academy,16,MFMS Empire,61,mia jubah popular,2,Minum Susu Untuk Kalsium,1,Modify Hilux,1,Most Fantastic Millionaires in Shaklee,5,Motivasi,86,Motivasi Usahawan,3,Motivation,4,MRSM PDRM Kulim,1,MRSM Taiping,4,Multivitamin,1,Multivitamin Pertama di Dunia,1,Muscadine Grape,1,My Shaklee Effect,1,MYVI,1,Natural Skincare,1,NECK,7,Non-GMO,1,Norafizal Mat Saad,9,Now Everyone Can Kurus,54,nursingwear,2,Nutrien Untuk Tulang Kuat,2,Nutriferon,2,Nutrisi Semulajadi,1,Nutrisi Untuk Lelaki,2,Offline Coaching,2,Omega-3,7,OmegaGuard,16,Omegaguard Shaklee,1,Omegaguard Untuk Ibu Dan Bayi,2,Omegaguard Untuk Kesihatan Jantung,1,Omegaguard Untuk Kesihatan Otak,1,Omegaguard Untuk Kurus,1,Online Business,139,Organic Skincare,1,Orlando,3,Ostematrix,6,Osteporosis,2,Pakaian Menyusu,2,Panduan Didik Anak Solat,1,Panduan Perkembangan Kanak-kanak,1,Parenting,1,Parit Buntar,1,Pedoman Hidup,1,Pemilihan Soy Protein,1,Penang,4,Penang Hill,2,Pencen Kubur,20,Pengalaman Bersalin,1,Pengalaman di Gunung Kinabalu,1,Pengalaman Haji,3,Pengalaman Umrah,3,Pengedar Shaklee,2,Pengedar Shaklee Alor Setar,1,Pengedar Shaklee Bandar Darulaman,1,Pengedar Shaklee Bukit Jambul,1,Pengedar Shaklee Changloon,1,Pengedar Shaklee Jitra,1,Pengedar Shaklee Kepala Batas,1,Pengedar Shaklee Nibong Tebal,1,Pengedar Shaklee Parit Buntar,2,Penjagaan Kulit Shaklee Youth,2,Penternak Ayam Daging,62,Peranan bapa dalam penyusuan susu ibu,1,Perbezaan Ubat dan Suplement,2,Percutian Di Kashmir,2,Percutian Shaklee,6,Performance Drink,5,Perintah Kawalan Pergerakan,1,Period Pain,1,Perokok,1,Personal,1,Photoshoot,1,Phytocol-ST,2,Piramid Makanan,1,PKP,1,Polifenol,2,Politik,1,Port Dickson,1,Postnatal SPA,2,Potret Kejayaan,14,Pra Haji,7,Pregnancy Set,3,Premium Beautiful,5,Produk Shaklee,130,Produk Tradisional Bahaya,1,Projek Blog Mega Shaklee,1,Projek Buat Duit,7,Projek Buat Duit MFMS,24,Projek SPA,19,Promosi Shaklee,4,Protein Soya Terbaik,1,PT3,1,Puasa dengan Shaklee,1,Public Sharing,1,Pulau Pangkor,1,Pulau Perhentian,1,Pulau Pinang,1,Pulau Redang,1,Qiamullail,3,Rahsia Merancang Keluarga Semulajadi,1,Rahsia Pelajar Cemerlang,12,Ramadan Shaklee,2,Ramadhan,1,Ramuan Vivix,1,RAST Test,1,Raya Dengan Shaklee,1,Reban Ayam Tertutup,57,Resepi ESP,1,Resepi Sihat dan Sedap,1,Resipi Jutawan Bertaqwa,1,Restoran Pen Mutiara,1,Results SPM,1,ResV,1,ResV Shaklee,1,Reunion MRSM Taiping,1,Reverse Aging,1,Rich Dad Poor Dad,1,Roger Barnett,1,Rome,1,Rumput Sungai Buloh,1,Saintis Shaklee,1,Sakit Jantung,2,San Francisco,1,Selamberselak,2,Sembelit,1,Senggugut,1,Set Anak Pintar Sihat,1,Set Bajet Kesihatan Optimum.,1,Set Berpantang,12,Set Berpantang Shaklee,1,Set Berpuasa Shaklee,7,Set Berpuasa Shaklee Kanak-Kanak,7,Set Bersalin,11,Set Bersalin Shaklee,8,Set Bersalin Terbaik,1,Set Breasfeeding,10,Set Cantik Shaklee,1,Set Detox Shaklee,1,Set Gastrik Shaklee,1,Set Haji & Umrah,1,Set Haji Shaklee,4,Set Hamil Shaklee,2,Set Hello New You,1,Set Ibu Hamil Shaklee,3,Set Ibu Hamil/Bersalin/Menyusu,15,Set Jantung,1,Set Kanak-Kanak,8,Set Kanak-kanak Shaklee,3,Set Kecantikan,4,Set Kecantikan Shaklee,5,Set Kesihatan Lelaki Shaklee,3,Set Kesihatan Wanita Shaklee,3,Set Kesuburan,1,Set Kesuburan Shaklee,2,Set Kulit,1,Set Kulit Shaklee,1,Set Kurus,2,Set Kurus Shaklee,7,Set Lutut,1,Set Mengandung,5,Set Mengandung Shaklee,3,Set Menyusu,17,Set Menyusu Shaklee,5,Set Minda Shaklee,1,Set Puasa Shaklee,2,Set Ramadan Shaklee,3,Set Raya Shaklee,1,Set Sendi,2,Set Shaklee Untuk Pendakian,1,Set Shaklee Untuk Tenaga,1,Set Shaklee Untuk Umrah dan Haji,2,Set Sistem Imun,2,Set Slimming,1,Set Slimming Shaklee,1,Set Umrah Shaklee,5,Shaklee,73,Shaklee 5 Star Trip,1,Shaklee Awards,2,Shaklee Baby,3,Shaklee Bagan Serai,2,Shaklee Berkesan,2,Shaklee Business,50,Shaklee Business Leaders Conference,2,Shaklee Business Leaders National Conference,1,Shaklee Car Bonus Achievers,5,Shaklee Collagen Powder,7,Shaklee dan Israel,1,Shaklee dan Makanan Sunnah,1,Shaklee Difference,2,Shaklee Effects,16,Shaklee for Kids,2,Shaklee Free Trip,25,Shaklee Free Trip to Switzerland,1,Shaklee Fun Day,1,Shaklee Global Conference 2016,2,Shaklee Global Conference USA 2014,17,Shaklee Halal,2,Shaklee Incentive Trip,3,Shaklee Independent Distributor Terbaik,1,Shaklee Japan Trip,2,Shaklee Japan Trip 2017,7,Shaklee Kids,2,Shaklee Leaders,1,Shaklee Lovers,1,Shaklee Mama,4,Shaklee Murah,2,Shaklee National Conferences Award,8,Shaklee National Convention 2018,1,Shaklee Nibong Tebal,2,Shaklee Nilai,1,Shaklee Parit Buntar,2,Shaklee Product Trainer,1,Shaklee Ready Stock,1,Shaklee Rewards,64,Shaklee Selamat,3,Shaklee Semulajadi,2,Shaklee Shop,1,Shaklee Skincare,1,Shaklee Story,1,Shaklee Success Seminar 2015,1,Shaklee Terbaik,1,Shaklee Total Detox Solution,2,Shaklee Trip Cruise,1,Shaklee Trip To Langkawi,2,Shaklee Untuk Darah Tinggi,1,Shaklee Untuk Jantung,1,Shaklee untuk Jemaah Haji dan Umrah,1,Shaklee untuk Kanak-kanak,3,Shaklee USA Trip 2014,1,Shaklee USA Trip 2019,1,Shaklee Vita-E Complex,1,Shaklee Vitamin E,2,Shaklee Western Mediterranean Cruise 2018,11,Shaklee Youth Skincare,2,Shakleebaby,1,Shakleebaby Gentle Wash,1,Shakleebaby Massage Oil,1,Shakleebaby Soothing Lotion,1,Shopping Trip,1,Sijil Halal,1,Sistem Imun,1,SKPTM,8,SMKA Al Mashoor,1,Success Stories Shaklee,4,Success Story TWB,12,Super Star Libra Cruise,1,Supervisor Shaklee,2,Suplemen Shaklee,2,Suplemen Untuk Lelaki,2,Supplement untuk Berpuasa,1,Supplements Shaklee,2,Supplements Terbaik,2,Surabaya,1,Surah Al-Kahfi,1,Sustained Release Vit C,7,Susu Ibu,1,Susu Ibu dalam Al-Quran,1,Switzerland,2,Tahi Ayam,6,Tazkirah,173,Ternakan Ayam,344,Testimoni,5,Testimoni NECK,3,Testimoni Shaklee,1,Testimony AMP,2,Testimony ESP,1,Testimony ESP Untuk Menyusu,2,Testimony Gastrik,1,Testimony NECK,6,Testimony Set Ibu Hamil,3,Testimony Set Menyusu,3,Testimony Shaklee Set Bersalin,1,Testimony Shaklee Set Ibu Hamil,1,Testimony Shaklee Set Menyusu,2,The Gravityz,1,The Landmark Study,1,The Most Fantastic Millionaires in Shaklee Empire,1,The Shaklee Difference,1,The Walking Beauty,12,Tiket Murah Aquaria KLCC,1,Tip Tambah Susu Ibu,6,Tips Anak Pandai,1,Tips Awet Muda,2,Tips Bercuti Di Legoland,1,Tips Berhenti Merokok,2,Tips Berpuasa,2,Tips Bersalin,1,Tips Bisnes,1,Tips Business,1,Tips Cemerlang,1,Tips Elak Batuk Berkahak,1,Tips Haji,2,Tips Hamil,1,Tips Jarak Anak,1,Tips Memilih Protein,1,Tips Mudah Berpuasa Untuk Kanak-Kanak,3,Tips Mudah Menyusukan Bayi Di Tempat Awam,1,Tips Penyusuan,11,Tips Travel,1,Trampoline for kids,1,Travelog Haji,110,Travelog Istanbul,1,Travelog Shaklee Trip Italy 2015,10,Travelog Shaklee Trip Japan 2017,7,Travelog Shaklee Trip USA 2014,14,Travelog Shaklee Trip USA 2016,3,Travelog Shaklee Western Mediterranean Cruise 2018,9,Travelog Turki,9,Travelog Umrah,24,Travelog USA 2019,23,Trip Indonesia,2,Trip Yogyakarta,1,Tukar Nombor Plate,1,Tulang Rapuh,2,tumpak sewu,1,Turkey Trip,3,Turki Trip,7,Turunkan Kolesterol Secara Semulajadi,2,TWB,18,TWB by MFMS,17,Ubat VS Supplement,1,Ubat Vs Vitamin,1,Universal Studio,1,Universal Studio Singapore,1,Urin Kuning,1,US Trip,1,USA Trip,16,v,1,Video,4,Video Ibadah,1,Video Shooting,1,Video Sirah Nabi,1,Visit Singapore,1,Vita-lea for children,1,Vitalea,3,Vitalea for Children,2,Vitalea for Kids,2,Vitamin C,5,Vitamin C Shaklee,2,Vitamin E,2,Vitamin Kanak-Kanak,1,Vitamin Kulit,1,Vitamin Kulit Cantik,1,Vitamin Rahmah,2,Vitamin Semulajadi,1,Vitamin Shaklee,2,Vitamin Shaklee Percuma,1,Vitamin Sintetik,1,Vitamin Tenaga,1,Vitamin Umrah Haji,1,Vitamin untuk Ibu Hamil,2,Vitamin untuk Ibu Menyusu,1,Vitamin untuk kanak-kanak,3,Vitamin Untuk Lelaki,2,Vitamin untuk Perokok,1,Vitamin Untuk Wanita,1,Vivix,12,Vivix Shaklee,4,Vivix Untuk Diabetes,1,Vivix Untuk Kencing Manis,1,WAHM,1,Wanita Bersalin,1,Wanita Mengandung,3,WanitaKeperluan Wanita Mengandung,1,Warna Urin,1,Wedding Anniversary,1,Why Shaklee,1,Womens Health Set,2,Working-At-Home-Mom,2,Youth Experience Party,1,YOUTH Mask,1,Youth Shaklee,2,Youth Skincare,1,Zinc,1,Zinc Complex,1,Zinc Plus,2,
ltr
item
Maria Firdaus: Berani Berniaga - Part 1 - Kepercayaan KARUT Orang Berniaga
Berani Berniaga - Part 1 - Kepercayaan KARUT Orang Berniaga
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHwvi49W9uE_gdIJhC61D7j0ccddQLhY1BeMUZt2b36LJZI4ZjZufVTP8WzT5fltOGcj3xWAvmMBIoYKXRIJIjEc7pDrNDxAZLqZj_vfSdP_rp1mJ9iiKd4_iP0wtvrYv8g4jytW3aBE8y/s640/ScreenHunter_18+Apr.+08+07.18.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHwvi49W9uE_gdIJhC61D7j0ccddQLhY1BeMUZt2b36LJZI4ZjZufVTP8WzT5fltOGcj3xWAvmMBIoYKXRIJIjEc7pDrNDxAZLqZj_vfSdP_rp1mJ9iiKd4_iP0wtvrYv8g4jytW3aBE8y/s72-c/ScreenHunter_18+Apr.+08+07.18.jpg
Maria Firdaus
https://www.mariafirdaus.com.my/2013/04/berani-berniaga-part-1-kepercayaan.html
https://www.mariafirdaus.com.my/
https://www.mariafirdaus.com.my/
https://www.mariafirdaus.com.my/2013/04/berani-berniaga-part-1-kepercayaan.html
true
6501105525487195336
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy