OMEGAGUARD : Minyak Ikan Omega-3 Terbaik Dan Paling Berkualiti Tinggi


Assalamualaikum w.b.t.

Sebelum ni Maria ada share tentang KEBAIKAN OMEGA-3 untuk kesihatan kita, sejak daripada peringkat bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa, dan warga emas.

Jemput click link di sini:-

Kebaikan Omegaguard (Minyak Ikan Omega-3) Untuk Bayi, Remaja, Dewasa dan Warga Emas


MANFAAT vs RISIKO PENGAMBILAN IKAN

Sumber terbaik Asid Lemak Omega-3 adalah daripada IKAN.

Untuk kekalkan kesihatan dan fungsi badan, kita disarankan ambil 2-3 HIDANGAN IKAN SETIAP MINGGU, terutama IKAN LAUT DALAM supaya kita dapat bekalan EPA dan DHA yang mencukupi.

Tapi, cuba check balik, boleh ke kita pastikan yang kita dan keluarga makan ikan secara kerap macam yang disarankan?

Terutama ikan sekarang ni memang mahal harganya kan. Nak beli pun kena buat kira-kira budget dulu.

Ada jugak anak-anak yang terlalu memilih makanan dan tak lalu makan ikan.

So generally tak semua orang boleh pastikan mereka makan ikan secara kerap untuk keperluan EPA dan DHA yang sangat penting.

Selain tu, tahukah anda yang sebenarnya ada risiko PENCEMARAN DALAM IKAN biasa, seperti raksa (merkuri), plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.


Inilah caranya macam mana ikan dalam air boleh tercemar dengan MERKURI dan bahan cemar lain. 

Fikirkan:-

MANFAAT kesihatan daripada pengambilan ikan,

Vs.

RISIKO makan ikan yang tercemar dengan merkuri, plumbum dan toksin lain.


Disebabkan masalah ni, sekarang dah ramai orang beralih kepada SUPLEMEN MINYAK IKAN OMEGA-3 sebagai jalan penyelesaian kepada masalah ni.

Sebenarnya, apabila minyak ikan diproses dengan betul, bahan pencemar boleh disingkirkan atau dikurangkan ke tahap di mana ianya tidak seharusnya menimbulkan risiko.

Tapi, sekarang ni dah ada banyak sangat brand minyak ikan dijual di pasaran kan.

So sebagai pengguna yang bijak, kita kenalah buat PILIHAN YANG BETUL supaya kita dapat MINYAK IKAN TERBAIK DAN SELAMAT!!


BAGAIMANA MEMILIH MINYAK IKAN BERKUALITI TINGGI?

Ia mesti lah ada ciri-ciri di bawah:-


1. SYARIKAT YANG BERKUALITI

Percayalah, tak semua minyak ikan adalah sama. Cari syarikat yang boleh kita percayai, dan mempunyai sejarah pengeluaran produk yang berkualiti.


2. KETULENAN DAN KESELAMATAN

Penyulingan Molekul iaitu proses yang meletakkan ikan di dalam keadaan vakum membolehkan ia mendidih pada suhu yang lebih rendah untuk melindunginya dari rosak.

Ini membolehkan EPA dan DHA dipisahkan daripada logam berat, yang membolehkan toksin disingkirkan. Proses ini juga mengurangkan bau dan rasa hanyir ikan.


3. IKAN KECIL ATAU IKAN BESAR?




Kehadiran sejumlah kecil toksin tidak menjadi masalah untuk ikan kecil.

Namun, apabila ikan yang lebih besar memakan beribu-ribu ikan kecil, ia mengumpul lebih banyak toksin.

Apabila kita perhatikan rantaian makanan, semakin besar ikan, semakin tinggi bioakumulasi.

Minyak ikan yang diambil dari ikan kecil, mempunyai jumlah bioakumulasi toksin yang rendah.


4. KELANGSUNGAN (SUSTAINABILITY)

Ikan adalah penting dalam pemakanan kita.

Kita harus memastikan sumber minyak ikan yang baik adalah mencukupi untuk masa hadapan.

Sebuah syarikat yang bertanggungjawab akan memberi perhatian terhadap saiz populasi dan had tangkapan serta mengelakkan penangkapan ikan pada musim pembiakan untuk memastikan bekalan jangkamasa panjang sentiasa mencukupi.

==========


Jadi kita dah fahamkan bagaimana nak pilih MINYAK IKAN yang berkualiti?

Alhamdulillah, kami sekeluarga memilih OMEGAGUARD SHAKLEE untuk bekalan EPA dan DHA kami setiap hari.

Nak tahu kenapa? Jom baca info di bawah.


6 SEBAB MENGAPA PERLU PILIH OMEGAGUARD SHAKLEE!!


1. Penyulingan Molekul Tiga peringkat untuk ketulenan dan kepekatan. Proses proprietari ini, memekatkan omega3, dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti raksa (merkuri), plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.

2. Kualiti terjamin- Minyak ikan bergred Farmaseutikal.

3. Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega-3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA dan banyak lagi.

4.  Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega 3 (546mg EPA, 360mg DHA).

5. Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum.

6. Diiktiraf oleh Friend of the Sea®. Ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.

===========

So, anda dah faham kan, kenapa OMEGAGUARD SHAKLEE memenuhi semua ciri-ciri MINYAK IKAN BERKUALITI TINGGI DAN SELAMAT? 

Jadi jangan tunggu lama-lama lagi, contact Maria (019-259 2731) untuk dapatkan OMEGAGUARD SHAKLEE sekarang.


Nak dapatkan semua produk Shaklee pada HARGA TERENDAH?

Jom register sebagai AHLI SHAKLEE yang sah. Lebih JIMAT dan UNTUNG tau! 

Ada banyak kelebihan sebagai ahli, walaupun hanya makan sendiri. 

Nak belajar JANA INCOME dengan Shaklee hanya DARI RUMAH pun boleh!   

Hubungi MASTER MARIA (019-259 2731), kami sedia membantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTERS KAM MARIA and MOHD FIRDAUS
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Certified Shaklee Product Trainer
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top