AT 2016 SHAKLEE GLOBAL CONFERENCE, ORLANDO, FLORIDA. 


By : Master Mohd Firdaus Mat Saad

Assalamualaikum,

Terima kasih kerana setia menziarahi blog mariafirdaus.com.my

Semoga Allah merahmati anda dan memberi keberkatan hidup kepada anda dunia dan akhirat.

Anda dah baca entri sebelum ni, perjalanan kami dari KL ke Orlando? 

Kalau belum, jemput click di sini:-


So, hari ni saya nak share dengan anda pengalaman kami di hari kedua di Orlando.

SHAKLEE GLOBAL CONFERENCE

Untuk pengetahuan anda, salah satu tujuan kami ke US adalah untuk menghadiri SHAKLEE GLOBAL CONFERENCE di Orlando, Florida. 


Setiap 2 tahun. Shaklee akan bawa mereka yang berjaya capai sales yang tinggi dalam Shaklee ke USA untuk menghadiri Global Conference. 

It's a free trip and 100% sponsored. Siap dapat duit poket lagi. 

Alhamdulillah syukur, ini kali ketiga kami layak Free International Trip bersama Shaklee, selepas Los Angeles (2014 - 3 tiket), Italy (2015  - 4 tiket). 


Early in the morning.  Kat US jam 7.45 pagi, kat Malaysia jam 7.45 malam waktu ni. 


Ni gambar dalam kawasan hotel yang kami tinggal selama 7 hari di sana, Gaylord Palm Resort Hotel. 


Kat tengah-tengah kawasan hotel ada taman hutan tertutup macam ni. 


Selesai sarapan.. Jom kita bertolak ke Conference.


Kami menaiki bas yang Shaklee sediakan menuju ke Marriot Convention Centre Orlando yang terletak dalam 10 minit dari hotel kami.


Name tag nak masuk dalam dewan nanti.



Tiba di Marriot Convention Centre, dah ramai delegasi Shaklee yang hadir dari seluruh dunia. Maria pilih pakai baju kurung batik, ala-ala Duta Wanita Malaysia gitu.


Orang ramai mula berpusu-pusu menuju ke dewan conference. 


Sekitar 5000 orang menghadiri konvensyen ini in total.


Krew bertugas di belakang pentas.


Event pertama dimulakan dengan MASTER PARADE.


Semua MASTER COORDINATOR dijemput untuk parade di atas pentas. Alhamdulillah, kami mewakili delegasi Malaysia di atas pentas dunia. 

Kami takde gambar yang proper masa atas pentas. Ini pun ihsan dari handphone orang lain hehe. 


Selesai Master Parade, kami dah mula mengambil tempat dalam dewan.


Syukur, kami duduk di bahagian tengah dewan dan dekat dengan pentas. So, conference ini dimulakan dengan ucapan perasmian oleh Billionaire Mr Roger Barnett. Chairman and Chief Executive Office of Shaklee.


Beliau mula menceritakan misi dan visi syarikat. Helping everyone to have a better life.


Sejujurnya, saya admire dengan Mr Roger Barnett. Cara beliau bercakap sangat bersahaja. Tetapi sangat inspiring!


So far, Shaklee dah memberi manfaat kepada 2.6 juta penduduk dunia. Target beliau,  Shaklee dapat bantu 10 juta penduduk dunia untuk hidup dengan lebih sihat dan mereka yang active berkongsi kebaikan Shaklee dengan orang lain, akan dapat income yang bagus dengan Shaklee.


Shaklee tak pernah miss untuk bayar bonus kepada para usahawan Shaklee. So far, hampir RM10 billion diberikan kepada para pengedar yang buat bisness Shaklee sepanjang sejarah Shaklee ditubuhkan.


Memang setuju sangat dengan statement beliau ni. Kesihatan kita, kita yang tentukan. Bukan disebabkan oleh nasib. Dalam Islam sendiri, Allah suruh kita BERUSAHA jaga tubuh badan dan kesihatan sepanjang hayat dengan mengamalkan gaya hidup dan pemakanan sihat. 


Di USA, Shaklee memperkenalkan Life Strip. New formula, lebih kecil, lebih berkhasiat dan lebih mudah ditelan.


Shaklee adalah sebuah syarikat yang sangat mementingkan kebersihan alam sekitar. Sebab itu Shaklee tidak teragak agak untuk sponsor program-program ke arah alam sekitar yang lebih baik. In fact, beliau terlibat dengan projek menanam sejuta pokok di seluruh dunia. 


Di USA, NASA approach Shaklee untuk produce suplemen untuk digunakan oleh astronout mereka di angkasa.
Yelah, di angkasa lepas, bekalan makanan fresh dan nutrisi sihat sangat terhad. Jadi astronout perlukan nutrisi tambahan dari suplemen untuk kekalkan kesihatan mereka di atas sana.

Sangat amazing. kalaulah Shaklee tak bagus, takkan lah NASA nak suruh Shaklee yang bekalkan suplemen kepada astronout. 

Capt. Mark Kelly tinggal diangkasa selama 340 hari. Beliau menggunakan suplemen Shaklee yang dicipta khas oleh para Saintis Shaklee untuk kegunaan astronout di angkasa lepas. 


Selesai session pertama. Now it's lunch time. Macam biasa, pihak Shaklee sediakan makanan yang halal khas untuk kami.

Masa ni jam pukul 1 tengah hari di USA. Ini bermaksud di Malaysia adalah jam 1 pagi. Hehe.. Jom segarkan mata dan ambil energy lebih sket dengan suplemen Shaklee.


Semua delegasi dari Malaysia. Dah ramai yang berjaya dalam Shaklee. Kalau anda buat bisnes Shaklee bersungguh-sungguh, Insya Allah anda pun boleh berjaya seperti kami.


Sessi sebelah petang. Bermula jam 2.30 petang. Cer teka jam Malaysia pukul berapa? Sekarang jam 2.30 pagi di Malaysia. 

Bayangkan mata macam mana waktu ni. Hehe.. Alhamdulillah.. saya bertahan. Steady tak mengantuk sebab best sangat conference ni. 

Atas ni ucapan dari Presiden Shaklee Malaysia. Sebelum ni beliau bersama Amway selama lebih 20 tahun. An amazingly, beliau cakap in term of product, Shaklee is much better. Saya tak kata... Dia yang cakap ok... Hehe. 


Tahun ini adalah tahun ke-60 Shaklee Corporation ditubuhkan. Shaklee sudah berkembang ke 7 buah negara sekarang ini. 


Berlintas langsung dengan atlet Olympic di Rio yang menjadi duta product Shaklee. Dah ramai atlet Olympic yang memilih Shaklee kerana bahannya yang semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya.

Inilah antara BUKTI yang suplement Shaklee sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Kalau lah Shaklee ni ada drugs atau steroid macam lambakan produk kesihatan yang dijual di Malaysia, dah lama Atlet ni kena disqualified kan. Hehe. 


Selesai conference sessi Day 1. Jam 5 petang. Huhu.. Kat Malaysia jam 5 pagi weii.... Steady lagi kami ni. Alhamdulillah. Berkat energized with Shaklee products. 


With Ms Helen. Presiden Shaklee Malaysia. 


Now it's dinner time. Malam ni kita makan Makanan Arab di restoran halal. 


One good thing about Orlando, pekan dia tak besar. Semua ada di city centre. Banyak kedai makanan halal kat sana. Tak macam di LA dan Hollywood. Nak cari makanan halal susah sket.


Appetizer. 


Memang sedapp. Alhamdulillah. 


Habis makan.. kami pi shopping kat kedai berhampiran.


Rate US sekarang RM4 = 1 USD. Agak mahal berbanding 2 tahun lepas. 1 USD = RM3.20, so nak shopping tu tak der la beria sangat kali ni bila semua nak kena kali dengan RM4. Huhu.


Dia jumpa dah.... puas saya cari kot kot ada nama saya. Memang tak la kan.


Nama Maria ada di mana-mana. 


Dah selesai shopping, masa untuk balik ke hotel. Dari dalam bas, ada pulak macam Eye of Orlando. Kami tak naik pun. Tengok tengok ajer.


Balik ke hotel, kami packing produk Shaklee yang di order oleh salah seorang peserta program kami Now Everyone Can Kurus (NECK) Batch 19 di USA. Akak ni adalah Malaysian yang dah berhijrah ke USA. Beliau kenal kami pun melalui blog ni. 

Alhamdulillah, secara kebetulan beliau contact kami nak join NECK sebelum kami nak ke USA. So kami bawa sekali produk Shaklee dari Malaysia untuk kegunaan beliau dalam program NECK. 



Packing barang dulu untuk di pos kepada akak tu di Phoenix. 


Tara.. Dah siap bungkus. Ready untuk di pos esoknya. 

Jam 9 malam di USA waktu ni. Bermaksud jam 9 pagi di Malaysia.

Ala..... tak leh tidoq wei...

Ku cuba gak tidor..

Akhirnya, jam 2 pagi dah bangun dan tak boleh tidur sampai ke subuh.

Jetlag baru bermula.... Biological clock saya masih ingat waktu Malaysia. Tak leh nak adapt jam US lagi.

Huhu..

Ok. Esok kita sambung perjalanan hari ke 3 dan ke 4 kami di US.

Till Then..

Wassalam

Maria Firdaus,
Founder of Maria Firdaus Empire
Motivating And Inspiring Others

Sila SHARE Jika Anda Rasa Posting Ini Bermanfaat Untuk Orang Lain


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan Maria menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!




Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com
019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top