Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog mariafirdaus.com.my ini sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Showhouse

Dulu saya tertanya tanya, kat mana lah aku nak tengok rumah yang cantik cantik?

Sekali kawan saya bagi idea.

Dia cakap, senang ajer, "Pergilah rumah showhouse yang developer buat. Minta nak tengok. Mesti dia bagi masuk. Yang best, dah siap interior design dalam tu. Ambil idea dari situ."

Since saya pun sekarang dok cari idea hiasan dalaman rumah. Maka saya pun apa lagi mulalah kerja cari rumah rumah yang 'mahal' untuk dilawati.

Lagi mahal mesti lagi cantik.

So, jom kita tengok rumah ini. Harga rumah dan hiasan dalaman adalah RM1.8 juta.


Pandangan hadapan dalam rumah.


Dari tingkat 2, ada cermin see through tingkat bawah


Ini adalah ruang tamu rumah tersebut


Trending curtain sekarang banyak yang dah guna style hiding macam ni


Ada bilik tetamu di tingkat bawah. 


Family area tingkat dua


Bilik orang dewasa di tingkat 2


Build in wardrobe dalam bilik


Wardrobe lagi 


Ada meja study satu


Dalam toilet


Sinki


Cantik ke cantik toilet dia?


Bilik tidur dewasa 3


Saya suka warna ni, mendamaikan bila tengok


Katil 


Bilik air semuanya menggunakan konsep yang sama


Ada style sikit cermin dalam bilik ni


Tara... Ini Master bedroom. Bapak besar...


Ada almari sebagai partition ke bilik air.


Katil tadi terus mengadap TV 


Wardrobe


Bilik air master bedroom. Amcam?


Cakap kat orang sebelah, "Best ke best?"


Wardrobe


Tangga yang sangat cantik untuk naik ke tingkat 3

Family area di tingkat 3


Ini bilik anak


Cantik ke cantik lighting dia?


Tempat letak mainan anak


Rasanya, Maria dah meleleh air liur tengok rumah ni


Curtain yang simple design. Tak der corak bunga bunga.


Tempat gantung senapang anak. Sesuaila kalau ramai anak lelaki macam kami.


Jalan ke tandas


Ada tempat untuk meeting satu family di sini


Boleh la nak main mak jong. Hehe...


Lampu gantung di ruang tangga. Boleh tiru idea ni Maria....


Plaster syiling di ruangan tangga


Dari atas, leh nampak rumah sebelah.


Siap ada balkoni lagi kat atas. Tempat nak buat barbeku untuk makan makan family.


Outdoor table. Sesuai kalau nak relaks relaks.


Pemandangan rumah lain dari tingkat 3


Best nyer duduk rumah area orang kaya kaya. Tapi kita pi tumpang visit pun jadilah...


Renovation rumah hadapan


Cantik ke cantik?


Jom turun balik rumah 3 tingkat ni. Tak tahu la kalau duduk macam ni rajin ke tak nak naik ke tingkat atas. Berdasarkan feedback kenkawan saya yang ada rumah 3 tingkat, kalau tak ada lift, tingkat 3 tu memang berhabuk ajer la.


Konsep curtain yang simple tapi cantik.

Kalau anda perasan, saya tak ambil gambar di ruang tamu, dining dan dapur kat tingkat bawah kan.

Sebenarnya, ruangan tu sangat cantik

Tapi sebab salesgirl tu ada kat bawah. Saya macam segan la nak ambil gambar bebanyak kat bawah tu.

Since dia tak follow kami ke atas. Saya main ambil ajer la gambar di ruangan atas sebab tak ader pulak dia tulis tak boleh ambil gambar. Hehehe....

Anway, saya saja jer nak kongsi dengan anda gambar rumah orang kaya kaya. Kita yang tak dapat nak duduk buat masa ni, dapat tengok gambar pun jadilah kan.

Sama sama kita doa, moga moga Allah beri peluang kita duduk rumah macam ni satu hari nanti. Kalau tak dapat di dunia, moga moga kita dapat lebih baik di syurga nanti.

Saya doakan, "Anda Kaya Dan Berjaya".

Wassalam

Maria Firdaus
Motivating & Inspiring Others

Sila Share Entri Ini. Jom Kita Bagi Motivasi Kepada Kenkawan Lain Untuk Jadi Kaya, Berjaya Dan Bertakwa



0 ulasan:

Catat Ulasan

 
Maria Firdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top