Assalamualaikum,

Saya doakan anda semua diberi kelapangan oleh Allah.

Saya doakan, anda kaya dan berjaya.

Bermulanya Sebuah Sejarah : Program Menurunkan Berat Badan Satu Malaysia

Mungkin ada yang tahu, mungkin ada yang tidak tahu. Saya sekarang sedang menganjurkan program Now Everyone Can Kurus. Ia berlangsung satu Malaysia.



Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus


Ada kot yang dah tahu, tahun lepas saya cuba turunkan berat badan saya macam ni dalam tempoh 100 hari. Alhamdulillah, formula yang saya gunakan sangat mudah.


Lepas tu, ada seorang sahabta minta saya tolong beliau. Dia nak turunkan berat. Saya cuba kongsikan formula yang sama dengan beliau. Alhamdulillah, dari 70kg semasa berbaju biru ke 56kg berbaju hitam.

Saya rasa, inilah formula yang betul untuk turunkan berat badan.

Boleh makan nasi, wajib makan kerap, tak perlu nak berlapar. 

Memandangkan saya guide sahabat saya ini pun menggunakan online, saya rasa saya bertanggung jawab untuk berkongsi rahsia ini dengan lebih ramai orang lain.

Sebelum ini, ada beberapa kawan saya yang turun berjaya turunkan berat badan melalui teknik yang sama. 


Faisza


Seha


Din

Benda Baik Tak Elok Disimpan Sorang Sorang


Saya tulis buku ni, saya share rahsia macam mana saya turunkan berat badan. Saya bagi free kepada sahabat sahabat saya yang lain.

Alhamdulillah, ramai yang berminat nak join cara turunkan berat dengan cara yang mudah. 


Pendaftaran program bermula. Now Everyone Can Kurus.


Mereka dapat saksikan video tips dan sharing daripada saya melalu youtube. Jangan risau, anda tak leh search pun. Sebab semua video ini adalah UNLISTED video. Hanya mereka yang sertai program dapat tengok.

Ini baru sikit. Ada banyak lagi video akan dikongsikan dengan mereka para peserta selepas ini.


Ini pula mentor saya, beliau turut menyumbang tenaga untuk mendidik lebih ramai orang untuk mengamalkan gaya hidup yang sihat. Jangan risau, mereka yang join program ni tak disuruh pergi gym pun. Saya hanya minta mereka semua lakukan dari rumah sahaja.


Dah terpaksa makan makanan yang pelik pelik. Hehe...  Jangan risau. Ini untuk tempoh 100 hari saja. Lepas dah turun berat, nak maintain tak susah.


Ada pulak yang tanya mee goreng mamak berapa kalori. Terpaksa saya share. Actually, mereka yang join dapat satu ebook jadual kalori dalam setiap makanan yang popular di Malaysia. Ini untuk memudahkan mereka monitor bilangan kalori dalam makanan yang mereka nak ambil.


Mereka tonton video saya dari rumah. Kalau anda nak tonton video ini, sila taip balik URL kat atas tu.


Ini adalah PERTANDINGAN. So, mereka beramai ramai akan bertanding untuk turunkan berat badan. Yang terbanyak penurunan berat dari segi peratusan berbanding berat asal akan menang.


Saya sediakan koleksi kata kata motivasi kepada para peserta.


Dah ada yang terpaksa beli penimbang. Nak buat macam mana, nak turun berat memang perlu penimbang.


Ini yang saya buat dulu. Letak gambar saya sebelah idola saya.


Para peserta, saya sediakan template. Mereka tinggal tukar gambar sahaja.


Antara makanan yang diambil peserta waktu sarapan. Yang sihat sihat sahaja yer.


Antara syarat penyertaan, mereka wajib menggunakan suplemen Shaklee.


Stok untuk seminggu. Setiap hari 3 kali makan.

Hari ini 1 Februari 2015 adalah hari pertama buat mereka. Jom kita sama sama doakan agar mereka semua menjadi seorang yang kurus dan sihat.

Wassalam.

Mohd Firdaus
"Now Everyone Can Kurus"
"Jom Kurus Dari Rumah"

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top