By : Kam Maria Abdul Mutalib

Assalamualaikum,

Ini adalah sambungan dari entry PART 1 (Sila Click).

Syukur Alhamdulillah, ini adalah kisah hari kedua National Conference Shaklee pada 8 June 2014.

Majlis sebenarnya telah bermula pada awal pagi, tapi sessi award kami hanya pada belah petang. Dan belah malam pula ada Glitter Nite Gala Dinner. Memandangkan sessi harini sampai malam, maka Farees dan Fateh tak ikut, tinggal dengan Bibik dan Wan di Keramat.

So jom layan gambar-gambar ni pula..


On the way nak pergi lunch di Sunway Pyramid


With my sister, Master To Be Kam Haryatie.


Bersama anak-anak didik kami dalam MFMS Empire.


Perut dah kenyang, sementara tunggu event start kita posing dulu!! 


Lepas amalkan diet sihat plus Set Slimming Shaklee sejak 8 April 2014, Firdaus dah berjaya turun hampir 10kg. Dah nampak kurus sikit. Good Job Abang!!


Wah wah, President Shaklee Malaysia, Victor Lim pun dah jadi geng kita ni..Heheh..


Shaklee is the Bestt!!


With one of my great mentors. 
Presidential Master Shariza and Presidential Master To Be Kam Maria :)


Para hadirin dah mengambil tempat duduk untuk sessi petang. 


Terbaik!!


Bersama anak-anak didik kami yang turut dapat award harini, Syakila & Syita from Kulim.


Dengan rakan seperjuangan, Master Herni. 
Beliau ialah Ex-Nurse yang pernah hampir-hampir buat keputusan nak berhijrah ke Arab Saudi untuk mencari pendapatan lebih untuk keluarga. Syukur beliau bertemu dengan bisnes Shaklee sebelum buat keputusan itu Kini beliau menjadi Working-At-Home-Mom dengan income hampir 6 angka setiap bulan. 


With my mentor, Presidential Master Laila (Ex-Engineer), dan rakan seperjuangan Master Zura (Ex-Lawyer). Mereka kini adalah pemegang income 6 angka sebulan bersama Shaklee. 

Now all of us are proud Working-At-Home-Mom (WAHM). InsyaAllah, Maria juga akan menjejak kejayaan mereka sebagai pemegang income 6 angka sebulan so soon. Amin.


Bersama rakan seperjuangan lagi, Master Ani. Bekas guru yang kini turut menjadi WAHM bersama Shaklee. Beliau pernah buat keputusan untuk berhenti daripada bisnes Shaklee selepas 6 bulan, kerana beliau rasa macam tak dapat ada apa-apa kejayaan waktu itu. 

Syukur Alhamdulillah berkat mendengar kata mentor, beliau bertukar fikiran untuk tetap meneruskan bisnes Shaklee, dan alhamdulillah selepas 2 tahun beliau berjaya juga menjadi Master Coordinator dan kini menjana pendapatan 5 angka sebulan.

Winners Never Quit. And Quitters Never Win!!


With my beloved sister, Kam Haryatie. Still working as a full time System Engineer, tapi dah pun berjaya memegang income 5 angka sebulan bersama Shaklee. Jadi walaupun hanya berbisnes part time dan mempunyai 3 orang anak yang masih kecil, itu bukan alasan untuk beliau berjaya. Bakal Master Coordinator tak lama lagi. 
Let's do the best and Allah will do the rest!!


Gambar poster yang diambil di luar dewan.


Awards for this round. 4 awards combined together.


Sedang beratur untuk ambil award.


We're on stage again.


Group photo bersama para penerima anugerah.


Alhamdulillah, anugerah ini milik kami:-
1. Leadership Consistency - 21% Achiever
2. Business Growth - New Rank Achievement
3. Business Leader Development
4. Business Group Volume Growth



Bersama rakan seperjuangan Presidential Master Iffa dan suami beliau. Both are Ex-Engineers. Kini turut menjalankan bisnes Shaklee secara fulltime dan menjana pendapatan 6 angka sebulan. 

Saya tersangat kagum dengan semangat Master Iffa yang pernah diuji oleh Allah dengan penyakit yang menyebabkan beliau terpaksa ditahan di hospital berbulan-bulan. 
Tetapi beliau telah membuktikan, itu semua bukan alasan untuk beliau berjaya dalam Shaklee. 


Ok. beratur untuk next awards pula. 


Bagusss...


We're are the Top 10 Achievers!!


Alhamdulillah, we're the recipient of Top 10 New Business Leader Breakaway Award and 
Top 10 Income for New Business Leaders.


Next is sharing from the Shaklee CEO, Mr Roger Barnett. Masa ni beliau tengah share tentang sabuah keluarga di USA yang telah masuk generasi ke-5 sebagai pengguna Shaklee dan pewaris bisnes Shaklee. 

Ini kerana produk Shaklee telah terbukti berkesan sejak tahun 1950-an di USA. Inilah bukti kekuatan bisnes Shaklee yang kami sekeluarga yakini. 


We have been part of the Shaklee Effect. 
HEALTHIER, WEALTHIER AND HAPPIER WITH SHAKLEE!!
How about you?


Alhamdulillah, selesai menerima 5 awards pada hari semalam, dan 6 awards pada hari ini. Cukup jumlahnya 11 awards. Sekarang giliran melihat anak-anak didik kami pula terima award. 


Bersama team Empayar Maria Firdaus yang menerima anugerah Business Growth Achievement
Mereka semua telah pun berjaya mencapai income 4-5 angka sebulan bersama Shaklee.
Congratulations to all!!


Sebahagian ahli-ahli Empayar Maria Firdaus yang menerima anugerah di atas pentas. Siap bawa baby lagi atas pentas. This is our family business. So let's celebrate with our family!!

Itu pun ramai yang tak dapat hadir atas sebab-sebab tertentu. Kalau semua dapat hadir mesti lagi meriah. 


Acara terakhir, persembahan daripada Faizal Tahir!!

Gemuruh Jiwa.. Semangat Membara..
Dari Puncak Ingin Ke Angkasa..
Berkalungkan Bintang Berkelipan..
Menyerlah Jauh Dari Yang Biasa..

Yes..we will be The Best Among The Best!!


Bersama anak-anak didik kami dalam Empayar Maria Firdaus yang kami sayangi..


MFMS Empire "The Most Happening Shaklee Team in Malaysia"


You are the best!!


Inilah dia Photographer kami, Zufar Najib. Thanks for your great service!!

Kalau anda berminat nak dapatkan khidmat photography yang terbaik daripada beliau, please visit his page : ZNPhotog


Kami panggil gambar ni team "Abang Bomba". Hanya mereka yang berada dalam salah satu group WhatsApp MFMS team saja yang faham kenapa. Hihi..


All the sweet ladies in MFMS team..


Posing lagi..Macam pengantin baru pulak rasa..Hihi..


We're the Master Coordinator!!


With Master Coordinator To Be!!


Kami adik-beradik memang suka bergambar sejak dulu lagi. 
Macam-macam aksi nak buat. Hehe..


Gambar lagi dan lagi..


With my inspiration, Presidential Master Laila. Next year, both cheques akan ada nama kami pula. InsyaAllah. Pasti Boleh!!


With Mr Roger Barnett!! (Gambar je..hehe)


See you in next year National Conference!!


Selesai sudah event National Conference. 


Posing lagi..


Tengok siapa tu??


Tengok sayalah!!


Chakkk!!


Last photo of the day. Orang pun tengah siap-siap kemas dewan. 
Ready for the Glitter Nite Gala Dinner pula!!


Syukur Alhamdulillah, inilah semua awards dari Shaklee yang kami terima selama 2 hari ini. 

Kami yakin, ini hanyalah permulaan kepada sebuah kejayaan yang lebih besar. 
Tahun depan, kami yakin lebih ramai anak-anak didik kami akan berjaya mengubah kehidupan mereka ke arah yang lebih baik, dan berjaya mendapat pelbagai awards daripada Shaklee.

InsyaAllah itulah tanggungjawab kami dan apa yang kami impikan. Berjaya bersama anak-anak didik kami. 

Sememangnya tiada jalan pintas untuk berjaya. Usaha bersungguh-sungguh, konsisten dan ikutlah jejak langkah mereka yang telah berjaya. InsyaAllah, kita juga akan berjaya bersama-sama. 

Jika anda berminat untuk mengetahui bagaimana saya bermula dari seorang yang TIDAK MAHU dan TIDAK TAHU berbisnes, anda boleh baca kisah pengalaman sebenar saya yang diabadikan dalam EBOOK PERCUMA.

Jemput baca di sini: 



With Love,
~PRESIDENTIAL MASTER TO BE MARIA FIRDAUS~
Founder of Maria Firdaus Empire
The Most Happening Shaklee Team In Malaysia

Jika anda rasa entry ini dapat memberi inspirasi kepada rakan-rakan anda yang lain, mohon tekan LIKE Button di bawah. Terima kasih.


Dapatkan EBOOK PERCUMA kisah sebenar kejayaan saya menjalankan bisnes online sehingga terpaksa berhenti kerja sebagai seorang Engineer, dan menjadi MASTER COORDINATOR SHAKLEE. Kini saya menjadi Working-At-Home-Mom (WAHM) dan menjana pendapatan 5 angka setiap bulan hanya dari rumah. 

Padat dengan kisah motivasi dan tips keusahawanan PERCUMA!!



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Maria untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

MASTER KAM MARIA
Founder of Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 881455
come_maria@yahoo.com


019-259 2731 (Call, SMS, WhatsApp) 

2 comments:

  1. wow! darah PM firdaus di trofi ku.. hihu! tahniah maria firdaus! all the best....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi..tulah Firdaus excited nak pegang sangat, sampai darah pun cop sekali kat situ..hihu..
      Congrats to u too!! Jom sama-sama naik pentas as PM next year!! Yakin Boleh!! (h)

      Delete

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top