Assalamualaikum,

Setelah siap kerja2 wiring, next action item utk bangla2 sy skrg ni buat 'pankin' pulak. Sy tak tau di KL panggil apa. Tapi, bahasa utaranya, pankin. Tempat duduk utk org berehat. Sy beli kayu baru dan plywood tebal utk buat pankin ni.

Sekali lagi, kerahan tenaga bangla2 sy diperlukan utk buat kerja2 ni. Nak buat macam mana, ni aja cara nak fully utilise diorg ni. Kalau tak, asyik dok berehat aja la...

Kerja2 pemotongan kayu bermula.

Pahat pulak. Utk nak buat alur supaya kayu melekat dengan lebih kuat..

Kaki pankin dah pun siap...

Pemasangan plywood di atas kayu. Bangla sedang memaku, lekatkan plywood ke kayu.

Dah pun siap... Pankin ni. Saiz 4' x 8'. Kos dlm RM100. Nampak macam murah, tapi.. Kalau dah namanya kayu.. Jangan harap nak murah la...
.
That's all. Wassalam

0 comments:

Post a Comment

 
MariaFirdaus © 2013. All Rights Reserved. Powered by Blogger
Top